Αυτά είναι τα δύο χτενίσματα που κάνω κάθε φορά που βγαίνω!

Στα μαλλιά μου δεν κάνω και πολλά πράγματα, ακριβώς γιατί έχω εντοπίσει εκείνα τα προϊόντα φροντίδας τον τελευταίο καιρό που κάνουν τα μαλλιά μου να βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Πρόκειται για τα προϊόντα Keune Haircosmetics, ένα ολλανδικό brand για το οποίο σου έχω μιλήσει ξανά εδώ και το οποίο μπορείς να βρεις αποκλειστικά σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

ΑΛΛΑ, όταν πρόκειται να βγω σίγουρα θα κάνω ένα hair styling το οποίο α) δεν μου παίρνει περισσότερο από 15 λεπτά β) το αποτέλεσμα είναι πάντα θέμα συζήτησης στην έξοδό μας! Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να σου δείξω πως κάνω δύο αγαπημένα μου hair looks: Wavy ή Wet ανάλογα με την διάθεσή μου! PS: αυτό το θέμα το χρωστούσα σε όλες τις φίλες μου που με ρωτάνε κάθε φορά τα βήματα. Ιδού τα μυστικά μου!

Σειρά Style της Keune: what to know

Όπως σου είπα, τον τελευταίο καιρό έχουν μπει στη ζωή μου τα Keune Haircosmetics, ένα brand που ήταν για μένα… love at first sight λόγω packaging και μυρωδιάς. Η χαρά μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη γιατί αυτός ο έρωτας με την πρώτη ματιά εξελίχθηκε σε αγάπη γιατί οι συνθέσεις των προϊόντων είναι τόσο αποτελεσματικές και κάνουν αυτό ακριβώς που υπόσχονται. Πέρα από τη σειρά φροντίδας μαλλιών υπάρχει και η σειρά styling, η Keune Style με οχτώ κατηγορίες προϊόντων: την Curl, Fix, Gloss, Heat Protect, Refresh, Smooth, Texture, Volume.

Για το styling των μαλλιών μου, λοιπόν, επιλέγω προϊόντα από την σειρά Style της Keune για δύο λόγους: α) γιατί κάθε προϊόν δίνει ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλω και γιατί β) οι συνθέσεις τους περιέχουν συστατικά που φροντίζουν την τρίχα! Και για να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, scroll down!

Wavy look

Βήμα 1:

Είναι το πιο βασικό βήμα για να πετύχεις τους τέλειους κυματισμούς. Αυτό που κάνω, λοιπόν, είναι να ψεκάζω τα μαλλιά μου με το Salt Mist της Keune που δίνει αυτή την αίσθηση για να βγήκες μόλις από την θάλασσα ενώ το μυστικό του είναι οι κρύσταλλοι αλατιού οι οποίοι αναπτύσσονται όσο στεγνώνουν τα μαλλιά. Ψεκάζω πάντα σε νωπά μαλλιά μήκη και άκρες. Bonus info: περιέχει φίλτρο UV που προστατεύει τα μαλλιά από την φθορά που προκαλεί ο ήλιος.

Βήμα 2:

Όπως σου είπα, η φροντίδα είναι για εμένα απαραίτητη! Προτού, λοιπόν, ξεκινήσω το σίδερο ψεκάζω τα μαλλιά μου με το Hot Iron Spray, το προστατευτικό σπρέι που χρησιμοποιείται ως ασπίδα στα μαλλιά κατά της θερμότητας από τη χρήση πρέσας, προσφέροντας προστασία έως τους 230 °C. Το αποτέλεσμα; 92% λιγότερο σπάσιμο στα μαλλιά κατά την εφαρμογή θερμότητας. Και ξεκινάμε! Παίρνω μεσαίου πάχους τούφες και τυλίγω με το σίδερο κάθετα και προς διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά για να έχω αυτό το messy αποτέλεσμα. Αν έχεις φράντζα, ακολούθησε το tip που μου έχει δώσει ο Βασίλης Μπαϊρακτσίογλου, International Educator της Keune: σήκωσε την φράντζα σου και τύλιξέ την προς τα πίσω με το σίδερο. Όταν βγάλεις τα μαλλιά σου από αυτό, θα έχουν το τέλειο αποτέλεσμα, όπως αυτό που αγαπούν οι Γαλλίδες.

Βήμα 3:

Αφού ολοκληρώσεις βούρτσισε τα μαλλιά σου πολλές φορές ώστε να ενοποιηθούν οι μπούκλες και ψέκασε με το Humidity shield. Το spray αυτό θα σου εξασφαλίσει 24ωρη προστασία από την υγρασία που σημαίνει ότι όπου και αν πας, όσο κι αν χορέψεις, όση υγρασία κι αν υπάρχει τα μαλλιά σου δεν θα φριζάρουν και οι κυματισμοί σου θα παραμείνουν υπέροχοι!

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για το wavy look: Salt Mist, Hot Iron Spray, Humidity Shield

Wet look

Βήμα 1:

Είναι το χτένισμα που αγαπώ και στην πιο fresh εκδοχή του γίνεται με πλάγια φράντζα και κυματιστά μαλλιά στο τελείωμα. Το πιο βασικό βήμα εδώ είναι να απλώσω στα μαλλιά μου το Defrizz serum από τα μήκη μέχρι τις άκρες για δύο λόγους: για λείανση του φριζαρίσματος και για να εξασφαλίσω από το πρώτο βήμα ότι τα μαλλιά μου θα είναι φωτεινά, λαμπερά αλλά καθόλου λιπαρά αφού μιλάμε για ένα πολύ ελαφρύ προϊόν.

Βήμα 2:

Επόμενο step είναι να πάρω μια γενναιόδωρη ποσότητα Brillinante Gel, να το ζεστάνω ανάμεσα στις παλάμες μου και να το απλώσω από τις ρίζες μέχρι περίπου το ύψος των αυτιών κάνοντας διάφορα χωρίσματα. Το συγκεκριμένο gel- πομάδα δίνει μια wet αίσθηση και μια μοναδική λάμψη στα μαλλιά. Έπειτα αλλάζω την χωρίστρα μου και βουρτσίζω αρκετές φορές ώστε να απλωθεί το προϊόν από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Ένα ακόμη tip είναι να περάσεις τα δάχτυλά σου ανάμεσα στα μαλλιά σου και προς τα πίσω για να δημιουργήσεις αυτή την πιο χαλαρή και sexy αίσθηση.

Βήμα 3:

Το απαραίτητο τελευταίο άγγιγμα για glossy αποτέλεσμα στα μαλλιά είναι το Brilliant Gloss Spray, ένα ελαφρύ σπρέι για εκπληκτική λάμψη με φίλτρο UV που προστατεύει τα μαλλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για το wet look: Defrizz Serum, Brilliantine Gel, Brilliant Gloss Spray

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου hair styling;

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Μάθε περισσότερα για την KEUNE στο www.selka.gr στο instagram @keune.greece και στο facebook @KeunehaircosmeticsGR

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Coco-Mat Jumelle στην Αθήνα για την φιλοξενία

 

And More