Glitter roots! Δοκιμάσαμε την τάση με την χρυσόσκονη στη ρίζα των μαλλιών!

Υπάρχει ένα trend τώρα που έρχεται από το instagram. Για την ακρίβεια, είναι κάτι παραπάνω από trend! Είναι viral! Κάνει καριέρα ως glitter roots (ψαξ’το κάπως έτσι στα hashtags) και δεν είναι κάτι παραπάνω ή λιγότερο από το να βάζεις glitter στις ρίζες!

Από την άλλη, αυτό το βαϊρολοτρέντ προϋποθέτει αρκετή τόλμη από μέρους σου, είναι ότι πρέπει να δεν έχεις καταφέρει να κλείσεις ραντεβού για ρίζα (εντάξει, μην το πάρεις ως μόνιμη λύση!) και είναι ακόμη πιο…. ότι- ότι πρέπει για τώρα τις γιορτές που σε παίρνει να κάνεις κάτι πιο λαμπερό παύλα εκκεντρικό ακόμη και αν δεν είσαι ο πιο τολμηρός άνθρωπος στον κόσμο.

Στα πρακατικά τώρα: πώς γίνεται!

Βήμα ένα: πηγαίνεις στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο και αγοράζεις χρυσόσκονες σε ότι χρώματα θες! Αν θες να υιοθετήσεις το glitter hair trend αλλά έχεις και μια συστολή γιατί το θεωρείς τολμηρό, μπορείς να κάνεις το εξής τρικ: αν είσαι ξανθιά να αγοράσεις χρυσύ χρυσόσκονη, αν είσαι καταστανή σκούρα καφέ. Έτσι, θα αποκτήσεις αυτή τη λάμψη αλλά χωρίς την υπερβολή των χρωμάτων.

Τις χρυσόσκονες που βλέπεις παρακάτω τις πήρα από τα Jumbo και μου στοίχισαν €1.50 οοοοοοοοοοολες μαζί!

Βήμα δύο: επιστρατεύεις το καλύτερο beauty team (ή/και dream team, εν γένει!). Στην προκειμένη τον hair stylist Κωνσταντίνο Αυγερινό (γνωρίστηκα μαζί του φέτος στο Έψιλον και τον αγάπησα γιατί κατάφερε να ξεπεράσει την απέχθειά του στις γαλλικές και να μου κάνει κάθε φορά μια τέτοια όταν του το ζητάω!). Επίσης, ο Κώστας- προτιμώ- το- Κωνσταντίνος είναι υπεύθυνος για πολλά υπερφανταστικά χτενίσματα που μπορείς να δεις εδώ στο How to! Επίσης, τις… βάσεις στο μακιγιάζ έβαλε η make up artist Βάσια Λύκουρα και τα φωτογραφικά κλικ ανήκουν στον Αλέξανδρο Μακρή.

Η παραπάνω photo αφότου με έβαψαν- χτένισαν για να με φωτογραφίσουν (την επόμενη φορά ελπίζω να βρω την τόλμη για μια photo πριν το βάψιμο- χτένισμα για να δεις τι σημαίνει make over!) και η παρακάτω τα βήματα…

1. Το concept του glitter roots είναι να κάνεις την χωρίστρα όπου θες (μέση- πλάι- πιο μέση- πιο πλάι) και να ρίχνεις glitter. Εδώ, λοιπόν, κάναμε διάφορες και διαφορετικές εκδοχές μια εκ των οποίων ήταν στο πλάι. Άρα: κάνεις χωρίστρα.

2.
Αν θες να δημιουργήσεις αυτό το effect του undercut, δηλαδή να δείχνουν τα μαλλιά σου σαν ξυρισμένα από τη μία μεριά μπορείς να κάνεις το κόλπο που μου έδειξε εδώ ο Κωνσταντίνος Αυγερινός και να τα πιάσεις σφιχτά με ένα λαστιχάκι.

3. Βήμα βασικό και φανταστικό tip! Γι να μην πρέπει να λούζεσαι 42 χρόνια μέχρι να φύγει το glitter από τα μαλλιά σου, πέρασε την περιοχή στην οποία θα βάλεις με λάδι μαλλιών. Το λαδάκι θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ κι έτσι το glitter δεν θα κολλήσει απευθείας πάνω στα μαλλιά σου! Φαντάσου το κάτι σαν να βάζεις βάση πριν βάψεις τα νύχια σου. Το βερνίκι δεν θα ποτίσει με χρώμα τα νύχια σου γιατί θα υπάρχει το φράγμα της βάσης!

4. Για να κάνεις την δουλειά σου πιο πρακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο βαφής. Έτσι θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο του πού τοποθετείς το προϊόν.

5. Από πάνω πέρασε με το πινέλο gel. Εκεί πάνω θα κολλήσει και το glitter όταν το απλώσεις!

6. Βάλε glitter στο σημείο που θες! Και οπωσδήποτε: ΣΤΡΩΣΕ-ΜΙΑ-ΠΕΤΣΕΤΑ-ΑΠΟ-ΚΑΤΩ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΘΕΟ! Εκτός αν θες να γεμίσεις με χρυσόσκονες ένα ολόκληρο σπίτι!

7. Για να μην περπατάς και αφήνεις παντού πίσω σου glitter κάνε ελάχιστο πιστολάκι ώστε να φύγει η ποσότητα glitter που περισσεύει. Επίσης, ντύσου μετά! Όχι πριν!

Το glitter roots είναι ένα trend που θέλει αφενός τόλμη, αφετέρου φαντασία! Κάνε ότι χτένισμα σου κατέβει στο… κεφάλι (κυριολεκτικομεταφορικά!). Άφησε τα μαλλιά σου κάτω, βάλε glitter στο πλάι και οπωσδήποτε πειραματίσου με τα pigtails! Είναι ένα χτένισμα που σετάρεται τέλεια με την χρυσόσκονη στη ρίζα των μαλλιών!



Λοιπόν, θα το τολμήσεις;
Πάντως, να θυμάσαι πως είτε με χρυσόσκονη στα μαλλιά είτε χωρίς είσαι όμορφη! Να, αυτό…
Be you-tiful!

Μαλλιά: Κωνσταντίνος Αυγερινός

Μake up: Βάσια Λύκουρα
Ευχαριστούμε πολύ την σχολή του Φρέντυ Καλομπράτσου, Freddy Make Up Stage

And More