Anticuchos! Περουβιανά σουβλάκια

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πάμε ένα ταξίδι στο Περού; Θα δοκιμάσουμε τα παραδοσιάκα τους σουβλάκια από μοσχαρίσιο κρέας μαριναρισμένο σε κόκκινο ξίδι και καυτερή πιπεριά. Τα κλασικά anticuchos γίνονται από καρδιά μοσχαριού, αλλά εμείς είπαμε να δοκιμάσουμε για αρχή την πιο συμβατική τους εκδοχή. Νόστιμα, ξεχωριστά και ελαφριά…

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • Για το μαρινάρισμα: 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά και 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 125 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το κρέας: 750γρ. μοσχαρίσιο κρέας
  • Για τη σάλσα: 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Το χυμό από ένα lime
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε όλα τα υλικά για τη μαρινάρα να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
  • Κόψε το κρέας σε κυβάκια βάλε σε μπολ και περίχυσε με τη μαρινάρα. Άφησε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ακόμη και όλο το βράδυ αν είναι δυνατό). Βγάλε από το ψυγείο μια ώρα πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο
  • Λίγο πριν βάλεις τα σουβλάκια σου για ψήσιμο φτιάξε τη σάλσα, ψιλοκόβοντας τις πιπεριές τσίλι, λιώνοντας μέσα στο ελαιόλαδοκαι προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά
  • Ζέστανε το γκριλ να κάψει καλά και βάλε και τη σχάρα που θα ψήσεις τα σουβλάκια σου να ζεσταθούν.
  • Στράγγιξε το κρέας από τη μαρινάδα, κρατώντας την στο μπολ και πέρασέ το στα ξυλάκια. Ψήσε για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Γύριζε συχνά τα σουβλάκια αλείφοντας με την μαρινάρα τακτικά να μην στεγνώσει, αλλά και να πάρει το κρέας μια ωραία καραμελωμένη στρώση
  • Δεν πρέπει να ψηθεί υπερβολικά και κάθε κομματάκι στο κέντρο του να είναι ελαφρώς ροζ. Σέρβιρε με τη σάλσα

Tip


Read More

And More