Ρομαντική διακόσμηση για την μέρα του Αγ. Βαλεντίνου!

Είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όλες μας (όσες έχουμε σχέση δηλαδή) θα την γιορτάσουμε με τον αγαπημένο μας. Πρέπει όμως να του κάνουμε κάτι διαφορετικό από τις επετείους, τα γενέθλια και όλα τα άλλα.

Καλό είναι να βάλουμε την φαντασία μας σε λειτουργία και να του ετοιμάσουμε μια αξέχαστη βραδιά…

Αρχικά πρέπει να διακοσμήσουμε κατάλληλα τον χώρο!

Κεριά…
Όταν ακούς τη λέξη ρομαντικό, το πρώτο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό είναι τα κεριά! Και λογικό είναι γιατί τα κεριά από μόνα τους δημιουργούν μια αισθησιακή ατμόσφαιρα. Στη συγκεκριμένη μέρα όμως, δεν θα βάλουμε οποιοδήποτε κερί αλλά θα γεμίσουμε τον χώρο… κατακόκκινα κεριά που συμβολίζουν τον έρωτα, το πάθος!

Λουλούδια…
Τα λουλούδια είναι απαραίτητα γιατί δίνουν μια ευχάριστη διάθεση και φρεσκάδα στον χώρο. Αλλά προσοχή! Και τα λουλούδια πρέπει να είναι κατακόκκινα τριαντάφυλλα γιατί μην ξεχαστείς, μιλάμε για την μέρα των ερωτευμένων! Γέμισε όλο το σπίτι τριαντάφυλλα λοιπόν! Στο σαλόνι, στο μπάνιο, στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα…

Ροδοπέταλα…
Γέμισε όλους τους χώρους με ροδοπέταλα. Υπάρχει κάτι πιο ρομαντικό;
Αρχικά βάλε ροδοπέταλα πάνω στο τραπέζι του δείπνου, μετά δίπλα από το τζάκι, στο κρεβάτι σου, σε πολλές γωνίες στο πάτωμα, στην μπανιέρα και άσε ανοιχτή την κουρτίνα και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς!

Μπαλόνια αγάπης…
Αγόρασε κόκκινα μπαλόνια που να γράφουν πάνω “Love” ή άλλα μηνύματα αγάπης και στόλισέ τα σε όλο το σπίτι. Γέμισε όλο το πάτωμα με τα μπαλόνια και όχι μόνο στο καθιστικό, αλλά παντού. Γιατί καλό είναι να υπάρχει όλη αυτή η ρομαντική ατμόσφαιρα σε όλους τους χώρους του σπιτιού, όχι μόνο στο σαλόνι!

Ερωτική μουσική…
Εννοείται τηλεόραση κλειστή και υπολογιστής κλειστός. Το μόνο που θα πρέπει να υπάρχει για να μην σας αποσυντονίσει είναι η κατάλληλη ήρεμη, ρομαντική μουσικούλα. Όλα τα άλλα απαγορεύονται!

Ελάχιστο φως…
Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι λίγος. Εάν έχεις κρυφό φωτισμό τότε βάλτον στο πιο χαμηλό στάδιο που έχει. Εάν δεν έχεις κρυφό φωτισμό, μπορείς να ανάψεις το πιο χαμηλό φως που έχεις και αν δεν έχεις ούτε αυτό τότε γέμισε όλα τους χώρους με κεριά! Προσοχή όμως να έχεις τα κατάλληλα κεριά ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάρουν φωτιά.

Ας ετοιμάσουμε το τραπέζι του δείπνου!

Αρχικά επέλεξε ένα διαφορετικό μέρος από τα συνηθισμένα μέσα στο σπίτι για να δειπνίσετε. Μια ωραία ιδέα είναι δίπλα από τζάκι, στο καθιστικό ή ακόμα να βάλεις και ένα μικρό τραπεζάκι με δύο καρέκλες σε μια γωνία του σπιτιού.

Καλό θα είναι να είναι όλο το τραπέζι κόκκινο. Αν όχι όλα, τα περισσότερα. Δηλαδή το τραπεζομάντηλο, τα πιάτα, τα ποτήρια, οι χαρτοπετσέτες ή ό, τι άλλο έχεις. Μπορείς επίσης να έχεις στολίσει και πάνω στο τραπέζι μια καρτούλα που θα του γράφεις μέσα ερωτικά μηνύματα! Επίσης τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι σοκολοτάκια σε σχήμα καρδούλας ή διάφορα μπισκοτάκια.

Ήρθε η ώρα του δείπνου που τόσο περίμενες!

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, έτσι δεν λένε; Οπότε ετοίμασέ του το αγαπήμενο του φαγητό! Φρόντισε όμως να είναι κάτι ελαφρύ για να έχετε και χώρο για γλυκό μετά.
Για επιδόρπιο αν δεν θέλεις να αγοράσεις μια σοκολατένια τούρτα, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου σαντιγύ με φράουλες ή ό, τι άλλο ξέρεις ότι θα τον ξετρελάνει!

Τέλος φρόντισε να έχεις περιποιηθεί κατάλληλα τον εαυτό σου, να έχεις βάλει τα καλά σου και να έχεις την καλύτερη διάθεση που είχες ποτέ!

Read More

And More