Α. Ναθαναήλ στο TLIFE: ”Όταν περάσαμε κρίση με τον άντρα μου του έκανα ερωτική εξομολόγηση στην τηλεόραση”!

Η Αννίτα Ναθαναήλ, μία εκ των έξι ”Real Housewives” του Ant1, σε συνέντευξη που έδωσε στο TLIFE, μίλησε για τον έρωτα, τον γάμο, το ριάλιτι στο οποίο συμμετέχει και φυσικά… την μεγαλύτερη αδυναμία της. Τις κορούλες της, Τερέζα και Σύνθια, που τόσο πολύ λατρεύει!

Πώς είναι η ζωή της, από τότε που προστέθηκαν σ’ αυτή οι κορούλες της; ”Η ιδιότητά μου ως μητέρα είναι το κέντρο της ζωής μου. Τα παιδιά είναι μια προέκταση του εαυτού μου, οπότε είναι το πιο βασικό πράγμα που έχω. Η ζωή μου χωρίς τα παιδιά μου, δεν θα είχε νόημα ή δεν θα είχε τουλάχιστον, το νόημα που έχει σήμερα. Νιώθω ολοκληρωμένη, πάνω από όλα, έχοντας κάνει παιδιά και όλα τα άλλα που πλαισιώνουν αυτά, αποτελούν απλά γαρνιτούρα. Η βάση μου είναι η μητρότητα, νιώθω υπέροχα, έχω δύο καταπληκτικά κορίτσια. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι που εισπράττω καθημερινά στο έπακρο τους καρπούς του κόπου μου. Διότι όσο δίνεις, παίρνεις. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Τίποτα δεν σ’ αποζημειώνει, όσο αυτός ο ρόλος. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να σου αφήνει γεύση, ίδια με της σχέσης και της καθημερινής συναναστροφής με τα παιδιά σου. Είναι η μόνη αδιαπραγμάτευτη αγάπη που έχω στη ζωή μου. Η αγάπη τους είναι η κρυφή δύναμη μέσα μου. Από αυτή πηγάζει όλη η ενέργειά μου. Τα παιδιά είναι ένας γλυκός κι ωραίος εθισμός.”

Ποιες δυσκολίες όμως, αντιμετωπίζει, σαν εργαζόμενη μητέρα; ”Είμαι μια τρελή που τρέχει όλη μέρα, με ένα ρολόι στο χέρι, για να τα προλάβω όλα, μιας και η μέρα μου περιορίζεται από την ώρα που θα αφήσω τα παιδιά στο σχολείο το πρωί (8.00) μέχρι το μεσημέρι (14.00) που θα τα πάρω. Ό,τι προλάβω, το κάνω μέσα σ’ αυτό το παράθυρο. Από κει και πέρα είμαι πάλι διαθέσιμη, για οτιδήποτε άλλο, μετά τις 21.00 το βράδυ, που οι μικρές έχουν πάει για ύπνο. Και πίστεψέ με, είναι ελάχιστες οι φορές που έχω ενέργεια να κάνω κάτι μετά.

Το μεσημέρι μετά το διάβασμα, ασχολούμαστε με εξωσχολικές δραστηριότητες. Κάθε μέρα έχουμε και μια νέα περιπέτεια. Η κάθεμιά έχει το δικό της πρόγραμμα και δεν θέλω να τους στερήσω αυτή τη δυνατότητα, τη στιγμή που διατείθεμαι και μπορώ να είμαι δίπλα τους. Δεν σου κρύβω ότι, συνειδητοποιώ, πως δεν είναι πολλά τα χρόνια που θα τις έχω κοντά μου. Είναι η στιγμή που πραγματικά δένομαι με τα παιδιά μου, σ’ αυτές τις ηλικίες που δεν είναι πια πολύ τρυφερές. Τα παιδιά χτίζουν τον χαρακτήρα τους κοντά σ’ εμένα, ελλείψει – λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων – του πατέρα τους.

Εκείνος είναι δίπλα τους λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα, εγώ πρέπει να αναπληρώσω και τους δύο αυτούς ρόλους. Βγαίνοντας έτσι, knock out! Δεν υπάρχει χρόνος για να κάνεις πράγματα για ‘σένα, χωρίς να νιώθεις ενοχές. Δεν ξεκουράζομαι. Κινούμαι σε ρυθμούς πανικού. Ο προσωπικός μου γιατρός, μου λέει πως ένας από τους λόγους που ο μεταβολισμός μου κινείται γρήγορα και κάνω πολλές καύσεις σε σχέση μ’ αυτά που τρώω – γιατί μονίμως τσιμπολογάω κάτι – είναι γιατί ο οργανισμός μου είναι σ’ έναν μόνιμο πανικό. Στο τέλος όμως, της ημέρας, νιώθω πολύ ικανοποιημένη με τον εαυτό μου, που καταφέρνω και συνεισφέρω ουσιαστικά στο σπίτι, ακόμα και στα οικονομικά. Δεν ντρέπομαι να πω, ότι όταν ο Κρις αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα, υπήρξαν κάποια χρόνια που συντηρούσα εγώ την οικογένεια, γιατί εκείνος όταν τελείωσε τον Πρωταθλητισμό, δεν είχε βρει την επαγγελματική του ταυτότητα. Το έκανα με μεγάλη χαρά και πολύ συνειδητοποιημένα.

Πού βρίσκεται στα επαγγελματικά της; ”Συνεχίζω να εργάζομαι αμείωτα μαζί με τον Κρις, εδώ και τρία χρόνια. Χτίσαμε μια καινούργια εταιρεία, την PC Express, την οποία επεκτείνουμε κι ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το πρώτο μας κατάστημα franchise. Ασχολούμαι επίσης, με την διακόσμηση. Είναι το μεράκι μου, η τρέλα μου. Διέκοψα για λίγο, όταν ήρθαν τα παιδιά, αλλά τώρα είμαι ξανά έτοιμη ν’ αναλάβω τα καθήκοντά μου. Έχω τον μηχανισμό και το ”know how”, για να το κάνω να λειτουργήσει και στο τέλος της ημέρας, αν και ”νεκρή” στο κρεβάτι μου να νιώθω καλά. Έχω μια γεμάτη ζωή. Είμαι πολύ πιο ευτυχής πτώμα και διελυμένη, γιατί παράγω έργο και συνεισφέρω, ώστε να έχουμε μια καλύτερη ζωή κι ένα καλύτερο αύριο εμείς και τα παιδιά μας.”

Σε τι άλλο… συνεισφέρει; ”Έβγαλα τα παιδιά από το ξένο σχολείο στο οποίο πήγαιναν και τα έβαλα σε δημόσιο. Συμμετέχω στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, γιατί το ελληνικό σύστημα έχει πολλές ελλείψεις. Επεμβαίνω και προσπαθώ να βοηθήσω σε ότι έχει να κάνει με τις συνθήκες διδασκαλίας του σχολείου, ξεκινώντας από την αναβάθμιση όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Πώς είναι η καθημερινότητά της, σε σχέση μ’ αυτό που βλέπουμε στο ριάλιτι; ”Δεν είναι όλα ρόδινα και λαμπερά, όπως φαντάζουν κι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι ή ακόμα και η εκπομπή. Τα πράγματα έχουν εντελώς διαφορετική χροιά, κουβάλημα μέσα στη μέρα, πολύ τρέξιμο, λίγες ώρες ύπνου, αλλά δεν πειράζει γιατί όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και τα κάνει κάθε άνθρωπος, που τουλάχιστον δεν χαϊδεύει τον εαυτό του και δεν λέει ”Εγώ μπορώ μέχρι εκεί.” Εμένα μ’ αρέσει να προκαλώ τα όριά μου και να πηγαίνω πάντα ένα βήμα παραπέρα. Μία μέρα θα πέσω για τα καλά και τότε θα το δούμε. (γέλια) Αλλά μέχρι τότε, θα παλεύω!”

Πώς αντιμετωπίζει τις αρνητικές για το ριάλιτι κριτικές; ”Δεχόμαστε όλα αυτά τα άδικα για ‘μένα, πυρά και άτυπα σχόλια, ως απόρροια της εκπομπής. Κι αναρωτιέμαι μήπως τελικά, κάνει κακό στην εικόνα μου αυτό, τη στιγμή που πραγματικά προσπαθώ να εμπνεύσω κάποιες γυναίκες και να τις υποκινήσω με τον δικό μου τρόπο, ακόμα κι αν διαθέτω περισσότερα από τον μέσο όρο – κάτι για το οποίο κατηγορούμαι. Όπως και να’ χει, ένα τηλέφωνο μόνο στον Κρις αρκεί για να μου πει ”Έλα τώρα, μην μασάς, φυσικά και θ ‘ασχοληθούν μαζί σας. Τι περίμενες να πούνε, μια καλή κουβέντα;” και μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο τα έχω ξεχάσει όλα”.

Περίμενε όμως, τόσο έντονες αντιδράσεις; ”Γνωρίζοντας τα ελληνικά δεδομένα και το ξένο consept, περίμενα αντιδράσεις. Βέβαια εκεί, η κατάσταση πραγματικά ξεφεύγει. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι θα γινόταν προσωποκεντρική η αντίδραση. Δηλαδή ξαφνικά, δεν ενοχλεί τον κόσμο το consept της εκπομπής, ενοχλούμε εμείς. Θεωρώ ότι χάθηκε η ουσία. Εμείς απλά εκπροσωπούμε μια ψυχαγωγική εκπομπή. Δεν πάμε να παραδώσουμε μαθήματα νοικοκυρικής, ούτε savoir vivre για το πώς πρέπει να ζει μια Ελληνίδα. Κι από όλο αυτό που ζούμε κάθε μέρα, παρουσιάζεται ένα 2%”.

Πού επιρρίπτει η ίδια τις ευθύνες γι’ αυτές τις συμπεριφορές; ”Όλη η φασαρία αυτή που γίνεται, γίνεται δίχως λόγο και αιτία. Απλά για να βρίσκουμε κάτι να συζητάμε ελλείψει άλλων ή για να μην αναμασάμε την κρίση, τη μιζέρια κ.α. Βρήκαμε έτσι το εξιλεαστήριο θύμα, εμάς. Βγαίνει πολύ κακία και τελικά, τι προσφέρουν όλες αυτές οι εκπομπές που στέκονται σ’ εμάς; Προσφέρουν κάποιο κοινωνικό λειτούργημα; Προσφέρουν κάποια ουσιαστική βοήθεια; Μήπως κάνουν κανένα τηλεμαραθώνιο για να μαζέψουν χρήματα για την Ιαπωνία, για παράδειγμα; Τι προσφέρουν εκτός από κακότροπη κριτική; Δεν αναφέρομαι σ’ εκείνους που το κάνουν αυτό με χιούμορ, όπως ο Μουτσινάς, αλλά σ’ εκείνους που το κάνουν κακοπροαίρετα και μ’ εμπάθεια.”

Τι έχει να πει σ’ αυτούς που την σχολιάζουν αρνητικά; ”Σ’ αυτούς δεν έχω να πω τίποτα, διότι τα σχόλιά τους, δεν είναι άξια λόγου. Και δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση, το όποιο ποσοστό τηλεθέασης έχουμε και τους ανθρώπους, που θέλουν να μας παρακολουθήσουν, για να ψυχαγωγηθούν. Το μόνο που έχω να δηλώσω γενικά, είναι ότι η ζωή δεν σταματάει στα 40, δεν σταματάει όταν παντρευτείς και κάνεις παιδιά. Έτσι κι αλλιώς, διάγεις ένα καθημερινό αγώνα να τα φέρεις βόλτα. Όλοι μας έχουμε τα θέματα και τα προβλήματά μας. Πολλοί άνθρωποι σήμερα ζούμε με αρκετό άγχος, αγωνίες και αγώνα, για να διασφαλίσουμε αυτά που έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα και να ζούμε με ένα στοιχειώδη τρόπο ζωής. Ποιον δεν έχει αγγίξει η κρίση; Είναι ελάχιστοι αυτοί”.

Και συνέχισε: ”Κι όσον αφορά στο ριάλιτι, για ‘μένα είναι μόνο μια δουλειά. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγάλω κάποια πράγματα προς τα έξω, ασχέτως αν θα προβληθούν όπως το φανταζόμουν ή όχι. Καλό θα ήταν κάποιες να σταματήσουν να λένε ότι ”Εγώ, όταν φτάσω στα 40, θα κάθομαι σπίτι με την οικογένειά μου και δεν θα κάνω τίποτα”. Πώς το λες αυτό; Φτάσε πρώτα στα 40, κάνε οικογένεια, κάνε παιδιά, κάτσε σπίτι και πες μου μετά πώς θα νιώσεις κι αν θα θες ή όχι, να ανοίξεις τα φτερά σου και να κάνεις 5 πράγματα παραπέρα. Η ζωή συνεχίζεται. Κάποια στιγμή λες, τα παιδιά μου πήγανε σχολείο τώρα. Κι εγώ τι θα κάνω; Θα κάθομαι και θα τρώω τα δεδουλευμένα; Φυσικά και όχι. Επαναπροσδιορίζεσαι! Βάζεις νέους στόχους! Η ζωή δεν σταματάει, επειδή βρήκαμε τον καλό σύζυγο που δουλεύει σαν το σκυλί. Για μένα δεν αποτελούν πρότυπο γυναίκας, όσες είναι στο προσκήνιο, όλη μέρα στο κομμωτήριο και κάνουν πράγματα συνέχεια για να είναι στην τρίχα. Σημασία έχει η ουσία, όχι ”φαίνεσθαι” αλλά το ”είναι”.”

10 χρόνια γάμου, έχουν σκοτώσει τον έρωτα της Αννίτας και του Κρις; ”Μας φαίνεται σαν χθες. Η σχέση περνάει διάφορα στάδια, όρη και κοιλάδες. Έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Ο Κρις είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Είναι πάντα, σε καθημερινή βάση με το χαμόγελο. Ακόμα κι όταν είναι κουρασμένος, θα μπει σπίτι, θα σου πει ένα αστείο, θα γελάσεις, θα πεις ”κι εγώ αγάπη μου είμαι πτώμα”, θα φάτε κλπ. Δεν είναι ο άνθρωπος που σε φορτίζει, που σε βαραίνει και δεν ξέρεις τι να περιμένεις την επομένη”.

Η ίδια τι κάνει για να κρατάει στο γάμο τους, τον έρωτα ζωντανό; ”Στις σχέσεις, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Πριν από μερικά χρόνια, που περάσαμε μια μικρή κρίση, πήγα στο ”Πάμε πακέτο” και του έκανα ερωτική εξομολόγηση! Αυτό μας ανέστησε για αρκετό χρονικό διάστημα και ζούσαμε ξανά τον έρωτά μας, όπως τους πρώτους μήνες. Η ευχάριστη ηρεμία, που ζούμε στην καθημερινή μας ζωή, χωρίς ζήλεια, προστριβές, καταχρήσεις, κι άλλα στοιχεία που έχουν σχέσεις άλλων στην ελληνική κοινωνία, με κάνει να νιώθω τρισευτυχισμένη και δεν θα ‘θελα ν’ αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. Στο ρόλο του, σαν πατέρας και σύζυγος, σαν χαρακτήρας και ψυχή είναι καταπληκτικός. Μου πήρε 25 κιλά, αλλά που θα μου πάει; Θα τον αδυνατίσω! (γέλια)”

Ρεπορτάζ: Μαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More