Colin Firth: Πυρά κατά του Woody Allen

Ο Κόλιν Φερθ (Colin Firth) είναι ένας ακόμη ηθοποιός που τάχθηκε κατά του διάσημου κινηματογραφιστή Γούντι Άλεν και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» o Άγγλος ηθοποιός, ο οποίος εμφανίστηκε στην ταινία του Γούντι Άλεν «Μαγεία στο σεληνόφως» αποσαφήνισε ότι δεν θα συνεργαστεί ξανά με τον σκηνοθέτη. Μίλησε επίσης κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος ήταν εκτελεστικός παραγωγός στην ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά», στην οποία ο Φερθ πρωταγωνιστεί.

Οι δηλώσεις του Κόλιν Φερθ συνέπεσαν με την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ντίλαν Φάροου, στην οποία κατηγόρησε τον Γούντι Άλεν, τον θετό πατέρα της ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών.

Η Φάροου είχε διατυπώσει τις ίδιες καταγγελίες το 2014 σε ανοιχτή επιστολή της και σε άρθρο γνώμης το 2017 και διερωτήθηκε γιατί στον Γούντι Άλεν επιτρέπεται να συνεχίσει να εργάζεται στο Χόλιγουντ και γιατί το κίνημα #MeToo φαίνεται να αγνοεί τις ενέργειές του.

Ο Γούντι Άλεν πάντα αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου της Ντίλαν Φάροου οι ηθοποιοί Ρεμπέκα Χολ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μίρα Σορβίνο, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν και Τιμοτέ Σαλαμέ εξέφρασαν δημόσια τη λύπη τους και δήλωσαν ότι μετάνιωσαν που συνεργάστηκαν με το Γούντι Άλεν.

Οι Χολ και Σαλαμέ που πρωταγωνιστούν στην επερχόμενη ταινία του Άλεν «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» δήλωσαν ότι δεν θέλουν τις αμοιβές τους και ότι θα τις διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο τέλος του 2017 ο Φερθ μίλησε εναντίον του Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση χαρακτηρίζοντας τον «τρομακτικό άνθρωπο». Ο Κόλιν Φερθ δήλωσε ότι αισθάνθηκε ντροπή, επειδή δεν έκανε περισσότερα όταν η ηθοποιός Σόφι Ντιξ του είπε για μία «τραυματική συνάντηση» με τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ πριν από 25 χρόνια.

Η Βρετανίδα πρώην ηθοποιός, νυν σεναριογράφος, η οποία βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της στη βρετανική βιομηχανία του θεάματος κατά τη δεκαετία του 1990, υποστηρίζει ότι η πορεία της καταστράφηκε μετά τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More