Πίτες ρυζιού με κουκουνάρι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ριζότο που πανάρεται στο τηγάνι και σου δίνει ένα πεντανόστιμο κεκάκι γεμάτο κουκουνάρι. Νόστιμο, ελαφρύ και έξυπνο γεύμα με μόλις 229 θερμίδες

Κόστος για 4 άτομα – 4,80€

Συστατικά

  • 1 του φλιτζανιού νερό
  • 1 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 και λιγάκι του φλιτζανιού ρύζι Arborio ή μακρύκοκκο
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ. του φλιτζανιού άνθος αραβοσίτου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό με τον ζωμό να ζεσταθούν αλλά να μην βράσουν σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Διατήρησε το μείγμα ζεστό σε χαμηλή φωτιά
  • Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο σόταρε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για πέντε περίπου λεπτά
  • Πρόσθεσε και το ρύζι και συνέχισε το ανακάτεμα για 1 λεπτό
  • Ξεκίνησε να προσθέτεις τον ζωμό, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά ανακτεύοντας μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσεις όλο το ζωμό. Θα σου πάρει περίπου 20 λεπτά
  • Αφαίρεσε το ρύζι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον μαιντανό ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι και αλατοπιπέρωσε
  • Άπλωσε το ρύζι σε μία λαδόκολλα και άφησε να κρυώσει καλά για 20 λεπτά. Μοίρασε σε 4 μέρη φτιάχνοντας ένα πυργάκι με το ριζότο σου πιέζοντας αρκετά ώστε να πάρει σχήμα
  • Πάναρε τα πυργάκια στο άνθος αραβοσίτου και βάλε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν ελάχιστο χρώμα και να ζεσταθούν καλά για 4 λεπτά
  • Ανακάτεψε το γιαούρτι με το κρεμμυδάκι και σέρβιρε τα rice cake με μια κ.σ. γιαούρτι

Tip

Σου παράπεσε αλάτι στο φαγητό; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις.

And More