30,40,50: Τι μακιγιάζ και μαλλιά ταιριάζουν σε κάθε ηλικία;

30,40,50: το μακιγιάζ δεν έχει περιορισμούς! Υπάρχουν, όμως, κάποιοι γενικοί κανόνες τους οποίους αν ακολουθήσουμε μπορούμε να αναβαθμίσουμε το στιλ και την εμφάνισή μας και να δείχνουμε φρέσκες και λαμπερές. Δεν το είχες σκεφτεί ποτέ; Είμαι σίγουρη ότι κάποιες φορές έχεις αναρωτηθεί αν εκείνο το φλογερό κραγιόν ή μια ιριδίζουσα σκιά ταιριάζει στην ηλικία σου! Ρωτήσαμε τον Δημήτρη Σταματίου, make up artist και hair stylist τι πρέπει να επιλέξουμε και τι να αποφύγουμε ανάλογα με την ηλικία μας.
Απλώς βρες το target group στο οποίο ανήκεις και ακολούθησε τις παρακάτω χρυσές συμβουλές!

Στα 30 όπως η Sienna Miller

Στο μακιγιάζ: Δεδομένου ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να αναζητάς tips που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη, επικεντρώσου στις συμβουλές εκείνες που πιθανότατα να προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή σου και να αφαιρούν την φρεσκάδα και τη νιότη σου! Πρώτο και πολύ βασικό λάθος που κάνουν τα κορίτσια αυτής της ηλικίας είναι η ποσότητα του make up που απλώνουν στο πρόσωπό τους. Συνήθως, η ποσότητα αυτή είναι υπερβολική με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πολύ μακιγιαρισμένη ειδικά σε φυσικό φως. Δεύτερον, μεγάλη προσοχή χρειάζονται οι χρωματικοί συνδυασμοί: τα smokey μάτια δείχνουν υπέροχα με nude χείλη αλλά το μακιγιάζ σου μπορεί να καταστραφεί αν επιλέξεις έντονο κραγιόν και το αντίστροφο. Φρόντισε, λοιπόν, να τονίζεις μόνο ένα σημείο του προσώπου σου τη φορά!
Στα μαλλιά: Το μυστικό για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου και αν είσαι στην τρίχα (κυριολεκτικά!) είναι η λάμψη των μαλλιών σου! Επένδυσε σε ενυδατικές μάσκες και spray που θα αναδείξουν την υγεία τους. Θέμα πυκνότητας σπάνια υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες.

Στα 40 όπως η Jennifer Aniston

Στο μακιγιάζ: Οι έντοντες μπλε, τιρκουάζ ή πράσινες αποχρώσεις δεν κολακεύουν τόσο αυτά τα ηλικιακά group. Προτίμησε τα καφέ, τα σομόν, τα μοβ μελιντζανί και φώτισε πάντα τα χείλη σου με glossy υφές στα κραγιόν που θα σου δώσουν φρεσκάδα και λάμψη.
Στα μαλλιά: Τα έντονα ξανθά- σαντρέ μπορεί να μην σε κολακεύουν τόσο. Επίλεξε μια νέα απόχρωση που θα συνάδει τόσο με το χρώμα της επιδερμίδας σου (έχε υπόψιν σου ότι το τελευταίο γίνεται πιο θαμπό και ωχρό με τα χρόνια) όσο και με τον τρόπο ζωής σου. Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, για παράδειγμα, επίλεξε ανταύγειες που δεν χρειάζονται τόσο συχνή ανανέωση. Μπορείς ακόμη να πειραματιστείς με τους γκρι τόνους!Η Lady Gaga εμφανίστηκε με αυτό το χρώμα στο εξώφυλλο του Vanity Fair Σεπτεμβρίου ενώ η διάσημη fashion blogger Τavi Gevinson το λατρεύει παρόλο που είναι μόλις 13!

Στα 50 όπως η Demi Moore

Στο μακιγιάζ: Σε αυτή την ηλικία είναι καιρός να αντικαταστήσεις την υφή του make up που χρησιμοποιείς. Απόφυγε τα compact και τις πολλές στρώσεις πούδρας και προτίμησε ένα υγρό make up το οποίο θα σταθεροποιήσεις με ελάχιστη διάφανη πούδρα στα σημεία που εμφανίζουν έντονες γυαλάδες. Και αυτό γιατί τα make up σε μορφή compact μετά από μερικές ώρες “σπάνε” και τονίζουν αντί να καλύπτουν τις ρυτίδες και όσα θέλουμε να καμουφλάρουμε. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να τοποθετείς μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες ώστε να δώσεις ανοδικότητα στο βλέμμα και ένα μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.
Στα μαλλιά: Μπορεί το ξανθό να φωτίζει αρκετά το πρόσωπο, ωστόσο τα χρώματα που κινούνται σε καστανούς τόνους κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και πυκνά. Κράτησε αυτό το tip, δεδομένου ότι με τα χρόνια τα μαλλιά αραιώνουν και η τρίχα γίνεται πιο αδύνατη.

Read More

And More