Eurovision: Λούκας Γιώρκας – Stereo Mike oι νικητές!

Ο Λούκας Γιώρκας με το ζεϊμπέκικο του πήρε τελικά το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα τελικά της Eurovision στο Ντίσελντορφ. Όσο για την τηλεοπτική κάλυψη του τελικού…ήταν μάλλον απογοητευτική…

Με τυμπανοκρουσίες που μας θύμισαν έναρξη Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε η βραδιά. Η Λένα Αρώνη καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε τα μέλη της επιτροπής.

00:10 Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα! Και οι νικητές είναι… ο Λούκας Γιώρκας με τον Stereo Mike!

23:53 Ο ταλαντούχος Ντέιβιντ Λίντς, με μια ανατρεπτική εμφάνιση επί σκηνής, μας έβγαλε για λίγο από το λήθαργο. Κι εμάς και τη Λένα Αρώνη.

23:46 Η ψηφοφορία λήγει!

23:41 Ώρα της Βουλγαρίας να ανέβει στη σκηνή. Poli Genova “Na Inat”.

23:34 Με ένα dance κομμάτι εμφανίζεται ο Glem Vella από την Μάλτα. “One life” ο τίτλος του τραγουδιού.

23:30 Ο Χρήστος Μυλόρδος ερμηνεύει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό, “Σαν άγγελος σ’ αγάπησα”.

23:20 Ξεκινάει η ψηφοφορία

23:05 H Nikki Ponte ολοκληρώνει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς.

23:05 Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Λούκα Γιώρκα …διχάζει.

23:00 Η Αντιγόνη Ψυχράμη με μια σέξι εμφάνιση εντυπωσιάζει τους πάντες!

22:55 Το Τριημιτόνιο ανεβάζει ρυθμούς!

22:50 Η Βαλάντω Τρύφωνος ερμηνεύει την μπαλάντα της με μια τεράστια ουρά στο φόρεμά της.


22:45 Τα “Κόκκινα Χαλιά” ανεβαίνουν στη σκηνή. Ο διαγωνισμός ξεκινά.


22:37 Κατάφεραν να βγάλουν σε βίντεο τον Σάκη Ρουβά όσο πιο Α-φωτογενή τον έχουμε δει ποτέ.

22:20 Αξιέπαινη η προσπάθεια του Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου, ο οποίος μας ανέλυσε την σημειολογία και την ιστορική καταβολή του λεγόμενου grenn room. Όμως, όπως τον έβγαλαν το σκηνικό έμοιαζε με νε-κριν room…

Ώρα 22:10: Με έναν μοναδικό τρόπο οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν τα τραγούδια τους. Υπεύθυνος γι’ αυτό ο εξαιρετικός Νίκος Τουλιάτος


Περισσότερα video στο zappit!

H αλήθεια είναι ότι αν είχες καλέσει στο σπίτι κόσμο για Eurovision-party τα σχέδια χάλασαν. Αυτή η διοργάνωση μόνο Eurovision δεν θυμίζει!

Ο ελληνικός τελικός μεταδίδεται απ’ ευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ στις 22.00, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr), καθώς και από την ERTworld. Η βραδιά θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία. Στη σκηνή θα εμφανιστούν ο Χρήστος Μυλόρδος για την Κύπρο με το τραγούδι “Σαν άγγελος σε αγάπησα”, ο Glen Vella για τη Μάλτα με το τραγούδι “One Life” και η Poli Genova για τη Βουλγαρία με το τραγούδι “Na Inat”.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).
Ειδικότερα, από σταθερό τηλέφωνο, το κοινό θα πρέπει να καλέσει:
901 111 90 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
901 111 90 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
901 111 90 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
901 111 90 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
901 111 90 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
901 111 90 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ
Όσοι από το κοινό επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 54555 ως εξής:
Ε – κενό – 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
Ε – κενό – 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
Ε – κενό – 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
Ε – κενό – 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
Ε – κενό – 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
Ε – κενό – 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ
Η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο είναι 0,61 ευρώ/κλήση και για κάθε γραπτό μήνυμα 0,65 ευρώ/SMS.
Άκουσε εδώ και τα 6 τραγούδια για τη Eurovision!

Δες σε λίγο live τον τελικό, με φωτογραφίες από το χώρο του διαγωνισμού και ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, τις οποίες θα μεταφέρουν οι ρεπόρτερ από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

Μπορείς να μπεις στο zappIT και όπως κάθε φορά στο chat, μέσα από το οποίο θα σχολιάζουμε και θα συζητάμε μαζί, αυτά που θα βλέπουμε στη μετάδοση της ΕΡΤ.

Δες φωτογραφίες λίγο πριν τον τελικό!

Νίκη Πόντε!

Αντιγόνη Ψυχράμη!

Τριημιτόνιο!

Ο Λούκας Γιώρκας έφτασε μαζί με τον Stero Mike!

Διάβασε δηλώσεις κάποιων διαγωνιζομένων λίγο πριν τον τελικό:

Η Νίκη Πόντε: “Είμαι πολύ αγχωμένη, αλλά είμαι έτοιμη νομίζω. Οι πρόβες πήγαν καλά. Το τραγούδι μου είναι ποπ dance, θα έχει χορό, consept, show. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, γι’ αυτό είμαι αγχωμένη, γιατί ό,τι και να γίνει θέλω να λέω ότι ”Οκ, i gave my best!”. Από το X-factor με πήραν όλοι να μου ευχηθούν για σήμερα, ο Χάρης, ο Δημήτρης, οι TU, ο κος Λεβέντης, όλοι”.

Η Αντιγόνη Ψυχράμη: “Φτάσαμε επιτέλους στην τελική βραδιά. Είμαι σαν να έχω πιει ηρεμηστικά. Τόσο χαλαρή. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό αλλά είμαι πολύ χαλαρή. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά με τα κορίτσια και πιστεύω πως, αν πάει όπως και στις πρόβες θα είμαι τρισευτυχισμένη. Και γιατί να μην πάει άλλωστε; Έχουμε ετοιμάσει μια δυνατή χορογραφία, η Μαρία Λυραράκη έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλα μια χαρά. Μακάρι να έχουμε μια όμορφη βραδιά, να σκίσουν όλα τα παιδιά κι εγώ μαζί κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει χωρίς άγχος και με χαρά”.

Τα Κόκκινα Χαλιά: “Οι πρόβες κύλισαν πολύ ομαλά, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε άγχος. Μια αγωνία υπάρχει βέβαια, αλλά όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε ξεκούραστοι. Ελπίζουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε και στις πρόβες και να υπάρχει ένα ωραίο τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Δεν θα απογοητευτούμε ούτε θα στεναχωρηθούμε αν δεν διαλλέξουν εμάς, γιατί πιστεύω ότι θα δώσουμε μια πολύ καλή εμφάνιση κι αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο”.

Ο Λούκας: “Μια χαρά είμαι και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα δούμε ένα πολύ όμορφο τελικό σήμερα. Όλο και κάτι συμβαίνει προς το τέλος. Υπήρξαν κάποιες απρόοπτες αλλαγές, αλλά όλα προς το καλό. Έχω πάρει πάρα πολλές σημαντικές ευχές για καλή επιτυχία, που θα τις κρατήσω μέσα μου για τον εαυτό μου, γιατί πιστεύω πως θα με βοηθήσουν πολύ στη βραδιά. Είναι ένας διαγωνισμός κι ίσως ένας ”ανταγωνισμός” ώστε να καταφέρουμε εμείς να γίνουμε καλύτεροι. Σίγουρα είναι κάτι σημαντικό το να επιλεγείς εσύ για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στην Ευρώπη, αλλά δεν σημαίνει τίποτα το αν θα διαλλέξουν εμένα ή όχι. Εγώ θα χαρώ πολύ αν καταφέρω να είμαι ο εαυτός μου και ο καλύτερος που μπορώ”.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More