Sundae με μπανάνα, σος fudge σοκολάτας και φιστίκια

23 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πλούσιο γλυκό με υπέροχο παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια και σος σοκολάτας! Διότι αν έχεις Carte d’Or, έχεις γλυκό!

Συστατικά

  • 80 ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (51-55% κακάο) σε κομμάτια
  • 3 μέτριες μπανάνες
  • 600 γρ. παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια
  • 125 ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
  • 80ml κρέμα σαντιγί
  • 75 γρ. ψημένα αλατισμένα αράπικα φιστίκια, σε κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάχνουμε τη σος fudge σοκολάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της μαύρης σοκολάτας σε ένα μικρό σκεύος και σιγοβράζουμε σε όσο το δυνατό χαμηλότερη φωτιά για δύο λεπτά.
  • Απομακρύνουμε και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσουμε μία απαλή σος.
  • Χτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος 48% και την κρέμα σαντιγί μέχρι να στερεοποιηθούν, βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου φτιάξουμε τα sundae.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια πάχους μισού εκατοστού περίπου.
  • Τοποθετούμε σε στρώσεις σε κάθε ποτήρι τη σος σοκολάτας, το παγωτό, τα φιστίκια, και τις μπανάνες.
  • Γαρνίρουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Tip


Read More

And More