Φ. Ξυλά: ”Αν έρθει ένα παιδί, καλώς να ‘ρθει!”

Η ηθοποιός, Φαίη Ξυλά, βρέθηκε σήμερα στο πλατό του ”Μες την καλή χαρά” και μίλησε για την τηλεόραση, την παράσταση που συμμετέχει και τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.

Πέρασε ένα υπέροχο καλοκαίρι γιατί έκανε 3 μήνες διακοπές, στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τα Κουφονήσια κι άλλα μέρη, ”μ’ ένα βαλιτσάκι στο χέρι που είχε τα απολύτως απαραίτητα”, συμπλήρωσε η ίδια. Κι αυτό διότι ήθελε λόγω της δουλειάς που την περίμενε να φορτώσει μπαταρίες, για να μην καταρρεύσει, αφού τα γυρίσματα είναι 10 ώρες την ημέρα και θέλει να είναι καλή σ’ αυτό που κάνει.

Συμμετέχει στην θεατρική παράσταση ”Ο καλύτερος τρόπος να ζεις”, ένα έργο του ’30, που έχει να κάνει με την επιτυχία στον έρωτα, την επαγγελματική, με την προσπάθεια της γυναίκας να βγει δυναμικά στην αγορά εργασίας, κι όπως είπε η Φαίη, διαπραγματεύεται γενικά πάρα πολλά θέματα. Ο χαρακτήρας που υποδύεται δεν έχει ίδια στοιχεία στον χαρακτήρα του με την ίδια.

Αν και όλες της οι συνεργασίες ήταν πολύ καλές και δεν την δυσκόλεψαν, εκείνη ξεχωρίζει εκείνες που ‘χει κάνει με κάποια άτομα με τα οποία, τώρα πια τους δένει φιλία χρόνων και τόνισε ότι, όταν αγαπάει έναν άνθρωπο, τον αγαπάει για πάντα! Ευτυχώς ο γάμος δεν έχει αλλάξει τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο, ”βαίνει καλώς”, όπως είπε η ίδια κι ”Αν έρθει ένα παιδί καλώς να ‘ρθει”!

Δεν έχει μετανιώσει για έργα που έπαιξε ή δεν έπαιξε τελικά και δήλωσε ότι μπορεί κάποιο σενάριο να της αρέσει πολύ, αλλά να μην είμαι σε θέση να το κάνω, να νιώθω ότι δεν έχει τη διάθεση να το κάνω. Γι αυτό και προτιμά να κάνει πράγματα που της αρέσουν πολύ και δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνο για τα χρήματα.

Την στεναχωρεί η αποχώρηση της Έλενας Ακρίτα κι η απόφασή της να μην ασχοληθεί άλλο με την τηλεόραση και το γράψιμο γιατί όπως είπε, είναι από τους λίγους που γράφουν τόσο καλά σενάρια και που βοηθάνε τον ηθοποιό να κάνει πράγματα, αλλά” η ίδια ξέρει καλύτερα τι θέλει πια να κάνει. Σίγουρα όμως, θα λείψει από την τηλεόραση”, τόνισε η ηθοποιός.

Δεν την αγχώνουν τα τηλεοπτικά δρώμενα κι το γεγονός ότι δεν γίνονται παραγωγές, γιατί δεν έκανε συχνά τηλεόραση, πέρα από ”τα Μυστικά…” που κράτησαν 3 χρόνια. Όταν έκανε θέατρο ζούσε μια χαρά κι είχε κάνει και πολλές εναλλακτικές δουλειές που την βοηθούσαν οικονομικά, αλλά ”με όσα έχεις προσαρμόζεσαι”, είπε. Και συνέχισε: ”Σίγουρα όταν κάνεις τηλεόραση και βγάζεις πολύ περισσότερα χρήματα, μαθαίνεις να ζεις πιο καλά αλλά μια χαρά θα ζήσω, όπως τόσα χρόνια ζω κι από το θέατρο.”

Read More

And More