Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου όταν βρέχει; 6 star σου προτείνουν!

Singing in the rain ή μήπως κάθε φορά που στάζουν οι πρώτες σταγόνες βροχής νιώθεις τα μαλλιά σου να σε προδίδουν με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βγάλεις καν μιλιά (πόσω μάλλον να τραγουδήσεις!). Δες παρακάτω τις… βροχερές προτάσεις έξι διάσημων γυναικών για το πρωί και το βράδυ και μάθε γιατί εκτός από την ομπρέλα, απαραίτητο αξεσουάρ στη βροχή πρέπει να είναι και η λακ σου!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!



Ο γενικός κανόνας που επιβάλλεται στις βροχερές μέρες είναι τα μαλλιά μας να είναι πιασμένα. Ένα χτένισμα που δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ είναι το ponytail. Ψηλό, χαμηλό, με χωρίστρα όπως έκανε εδώ η Δέσποινα Καμπούρη ή χωρίς αυτό το χτένισμα κινείται ανάμεσα στο chic και το girly. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε ίσια ή ελαφρώς σπαστά μαλλιά.

Εκμεταλλεύσου τα αξεσουάρ μαλλιών. Τέτοια εποχή σκούφοι και μπερέδες μπαίνουν πάντα στο προσκήνιο. Επίλεξε ένα χρώμα που να κάνει αντίθεση με το χρώμα των μαλλιών σου, όπως έκανε εδώ με το λευκό σκούφο η καστανή Katie Holmes. Ταιριάζει τέλεια σε όλους τους τύπους μαλλιών αλλά υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: να το φορέσεις με αυτοπεποίθηση! Αν νιώθεις άβολα, απλώς ξεπέρασε το ταμπού του καπέλου και μην επιτρέψεις να σε… καπελώσει!

Μαλλιά από μέσα! Μπορεί να το έκανες και πέρισυ ασυναίσθητα, όμως φέτος έχει γίνει το μεγάλο trend (το έκανε και η Δέσποινα Βανδή). Τις βροχερές μέρες προστάτεψε με στιλ τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα είτε βάζοντας τα μέσα από το jacket σου ανασηκώνοντας ελαφρώς τον γιακά, είτε τύλιξε ένα φαρδύ κασκόλ γύρω από το λαιμό σου αφήνοντας τα μαλλιά από μέσα. Ιδανικό για σπαστά μαλλιά όπως της Sarah Jessica Parker. Τα ίσια μπορεί να χάσουν τον όγκο τους, τα πολύ σγουρά μπορεί να δημιουργήσουν το effect ενός τεράστιου όγκου μέσα από τη μπλούζα.

…Night fever (chic & sexy και τα βροχερά βράδια!)

Το sleek σινιόν που θυμίζει μπαλαρίνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα look που αγαπούν τ’ αγόρια (δες εδώ το σχετικό άρθρο). Εκτός αυτού είναι μια πολύ chic και ασφαλής λύση αν τα μαλλιά σου για τις βραδινές σου εκείνες εξόδους, όταν η βροχή δεν λέει να σταματήσει. Η Βίκυ Καγιά το ξέρει καλά. Bonus: ταιριάζει εξίσου σε όλους τους τύπους μαλλιών αλλά προϋποθέτει ένα επιμελημένο ίσιωμα.

Η πλάγια κοτσίδα με wavy τελείωμα που έχει επιλέξει εδώ η Kate Bosworth είναι τόσο ανέμελη ώστε το φριζάρισμα που μπορεί να προκληθεί από τη βροχή να θεωρείται άποψη. Σε συνδυασμό μάλιστα με το κατακόκκινο κραγιόν μπορεί να τον κάνει να σε βλέπει σαν… τον ήλιο που βγήκε μέσα στον Χειμώνα!

Τέλος, το ατημέλητο ψηλό σινιόν της Jessica Alba αποτελεί μια ακόμη έξυπνη επιλογή. Εδώ, όπως και στο προηγούμενο look, το φριζάρισμα θεωρείται άποψη ενώ είναι τόσο ανέμελο που δεν θα σου πάρει περισσότερο από 15 λεπτά για να το πετύχεις! Ταιριάζει σε ίσια και σπαστά μαλλιά.

Bonus tips από τον hair stylist
Ζητήσαμε από τον hair stylist, Κωνσταντίνο Κολιούση να μας δώσει μερικά extra tips για την περιποίηση των μαλλιών μας στις βροχερές μέρες. Ποια προϊόντα πρέπει να επιλέξουμε και ποια θεωρούνται απαγορευτικά; Κρατάμε σημειώσεις!
1. Τις βροχερές μέρες προτίμησε υγρά hair sprays και όχι λακ. Αν τα μαλλιά σου βραχούν, δεν θα μείνει η αντιαισθητική εκείνη εικόνα που μοιάζει με πιτυρίδα.
2. Αν έχεις κοντά μαλλιά προτίμησε κερί με γυαλιστερή υφή και όχι ματ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
3. Τα σπστά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν περισσότερο. Για να το αποφύγεις αφού λουστείς άπλωσε αφρό μαλλιών και ξεκίνησε το στέγνωμα με τη φισούνα. Όσο είναι ακόμη νωπό και λίγο πριν το τελείωμα άπλωσε πάλι αφρό και συνέχισε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Read More

And More