Πλιγούρι με μελιτζάνα και ντοματίνια

25' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτές τις χορταστικές παραδοσιακές σαλάτες τις αγαπάμε πολύ στο TLIFE. Είναι πολύ γευστικές, ιδανικές για ένα καλοκαιρινό γεύμα και μυρίζουν καλοκαίρι.Βάλε σε θρεπτικό πλιγούρι τα λαχανικά της επιλογής σου, σέρβιρε με μυρωδικά και παρθένο ελαιόλαδο και… LUNCH IS SERVED!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
  • Σε ρηχό ταψί βάλε τις ροδέλες τις μελιτζάνας αλείφοντάς τες με τις 3 από τις 5 κουταλιές λάδι και από τις δύο πλευρές.
  • Ψήσε τις μελιτζάνες για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Βάλε τις ροδέλες σε μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα ντοματίνια, το ξύδι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι, μισό κουταλάκι αλάτι και 1/4 κ.γλυκού πιπέρι. Πρόσθεσε το βασιλικό. Ανακάτεψε απαλά.
  • Σε άλλο μπολ βάλε το πλιγούρι. Βάλε από πάνω το μείγμα με τις μελιτζάνες λίγο πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να κάνεις την ίδια σαλάτα και με κουσκούς ή ακόμη και με κινόα!

Read More

And More