Καθαρισμός στον δερματολόγο! Πόσο κοστίζει, πώς γίνεται, γιατί πρέπει να το κάνεις ΤΩΡΑ!

Καθαρισμός: το Άλφα και το Ωμέγα για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Και μπορεί αυτή η φράση να ηχεί πολύ κοινότοπη στα αυτιά σου, όμως θα σου μοιραστώ μαζί σου μια πληροφορία που ποτέ μέχρι πρότινος δεν είχες σκεφτεί: όταν δεν έχεις κάνει καθαρισμό στο πρόσωπό σου οι πόροι φράζουν και καμία κρέμα δεν μπορεί να εισχωρήσει σε βάθος. Έτσι, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς την πιο ακριβή κρέμα που κυκλοφορεί στα καταστήματα καλλυντικών πετάς τα λεφτά σου! Τόσο απλά.

Αλλά δεν αρκεί να θέτουμε το πρόβλημα. Πρέπει να βρίσκουμε και λύσεις! Που, πώς, πόσο, γιατί; Η δερματολόγος των stars, Μάργκυ Καπελάρη απαντά στις ερωτήσεις μας μια προς μια. Και κάτι ακόμη: έχεις ευαίσθητο δέρμα ή ακμή; Η απάντηση για τέλειο δέρμα παρακάτω…

Τι είναι ο βαθύς καθαρισμός;
Ο βαθύς καθαρισμός είναι ένα βασικό όπλο στα χέρια της έμπειρης αισθητικού ή δερματολόγου για να διατηρήσει την υγεία της επιδερμίδας ή για να επιταχύνει την θεραπεία ενός δέρματος με ακμή.

Ο πιο βασικός καθαρισμός είναι μετά το καλοκαίρι. Κι’ αυτό γιατί ο ήλιος σταδιακά φράζει τους πόρους διότι χοντραίνει το δέρμα ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με την επιλογή λάθος αντηλιακών ή καλλυντικών. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο δέρματα μεικτά ή λιπαρά να κάνουν ένα φούντωμα στα σπυράκια ή στο σμίγμα.
SOS! Όταν δεν έχεις κάνει καθαρισμό, όποια κρέμα και να βάλεις, δεν πιάνει!
Όταν οι πόροι μας είναι μπλοκαρισμένοι με σμίγμα χάνεται ένας βασικός δρόμος από τον οποίο περνάνε οι θρεπτικές ουσίες των καλλυντικών προς το βάθος της επιδερμίδας για να δράσουν, άρα δεν δρα καλά μια κρέμα που βάζουμε όσο ακριβή και να είναι. Όταν επίσης μαζεύονται σμίγμα και νεκρά κύτταρα στο πρόσωπο τότε αυτό γίνεται θαμπό, ανάγλυφο και μπορεί να βγάλει εύκολα σπυράκια.
Η λύση που ζητάς!
Εσύ πότε έκανες καθαρισμό τελευταία φορά; Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σηκώσεις το ακουστικό σου και να κλείσεις ραντεβού με τον δερματολόγο σου. Πριν, όμως, από αυτό πρέπει να ξέρεις τι θα του ζητήσεις (για να είσαι διαβασμένη!).

Πρώτος τρόπος: Στον ατμό

Πως γίνεται;
Ο ένας είναι ο κλασικός τρόπος στον ατμό, με διάρκεια από 5 έως 10 λεπτά το πολύ, ιδρώνει το δέρμα, μαλακώνει και μετά γίνεται η εξαγωγή του σμίγματος με το χέρι.
Και αν μετά το δέρμα μου συνεχίζει να έχει σπυράκια;
Εννοείται ότι όταν γίνεται σωστά ο καθαρισμός, δεν επιτρέπεται να έχουμε κανένα ερεθισμό παρά μόνο για λίγες ώρες. Αν μετά τον καθαρισμό πετάμε σπυριά, πρηζόμαστε, είμαστε με σημάδια τότε δεν έχει γίνει σωστά ο καθαρισμός. Αντίθετα…
Αν γίνει σωστά ο βαθύς καθαρισμός, το δέρμα αναπνέει, ξεμπλοκάρεται και την ίδια στιγμή μπορούμε να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε θεραπεία είτε ενυδατική είτε αντιοξειδωτική, είτε ενισχυτική της άμυνας του δέρματος και αυτή να δράσει στο διπλάσιο.
Πόσο κοστίζει;
Κοστίζει 80 ευρώ η συνεδρία.
Δεύτερος τρόπος: Χρήση dermabrasion
Πως γίνεται;
Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση συσκευών dermabrasion. Αυτές ανάλογα μπορεί να είναι με κρυστάλλους, μπορεί να έχουν δηλαδή άκρες διαμαντιών, μπορεί ταυτόχρονα να διοχετεύουν στο δέρμα ουσίες με βάση το σαλικυλικό οξύ και τα οξέα φρούτων ή να διοχετεύουν νερό υπό πίεση.
Πόσο κοστίζει;
Αυτό κοστίζει 80 ευρώ η συνεδρία.
Ποια είναι η διαφορά του καθαρισμού dermabrasion από του ατμού;
Η διαφορά είναι ότι όταν κάνουμε τον καθαρισμό με dermabrasion, κάποιες πολύ βαθιές κύστες να μην μπορέσουν να ανοίξουν και να χρειαστούν πιο τακτικές επαναλήψεις.
Ο καθαρισμός με το χέρι όταν γίνεται σωστά θέλει περίπου μια φορά το μήνα σε ένα δέρμα το οποίο είναι μεικτό ή λιπαρό, ενώ σε ένα δέρμα που κάνουμε dermabrasion για να το καθαρίσουμε μπορεί να χρειάζεται κάθε 15 μέρες.
Και κάτι για τα ευαίσθητα δέρματα…
Στα ευαίσθητα δέρματα επειδή δεν έχουν πολύ σμίγμα μπορούμε να κάνουμε τον καθαρισμό με ένα ενζυμικό πίλινγκ ή ένα πίλινγκ γαλακτικού οξέος για να διώξουμε απλώς τα νεκρά κύτταρα.
Πόσο κοστίζει;
Κοστίζει 60 ευρώ.

Της Αγγελικής Χριστοπούλου

Read More

And More