Κραυγή αγωνίας μέσω email, λίγο πριν πεθάνει, από την κυρία “TetraPak”!

Μια απελπισμένη κραυγή αγωνίας που δεν ακούστηκε ποτέ απηύθηνε η σύζυγος του πλούσιου κληρονόμου της Tetrapak, Eva Rausing, λίγο πριν πεθάνει, ηττημένη από την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά.

Εδώ και πέντε χρόνια που είχε εξαφανιστεί από τα δημόσια πράγματα, παλεύοντας με την εξάρτησή της, η Eva Rausing φαίνεται πως απλά περίμενε τη στιγμή που θα πεθάνει. Εξαρτημένη από τις ουσίες όπως ακριβώς και ο πάμπλουτος σύζυγός της Hans, δεν κατάφερε παρά τις προσπάθειες της ίδιας και της οικογένειάς της να απεξαρτηθεί. Η ειρωνεία είναι ότι γνώρισε τον σύζυγό της σε κέντρο αποτοξίνωσης όπου είχαν καταφύγει για να καταπολεμήσουν το πρόβλημά τους.

Οι τελευταίες φωτογραφίες τους που δημοσιεύτηκαν το Μάιο δείχνουν ένα ζευγάρι αποστεωμένο, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά από την κατάχρηση.

Και όμως τον Ιανουάριο του 2010 η Rausing απευθύνθηκε στον πεθερό της και πατριάρχη της οικογένειας Hans senior γράφοντάς του ένα απελπισμένο email όπου του ζητούσε βοήθεια περισσότερο για τον γιο του και σύζυγό της παρά για την ίδια.

“Έχω συνειδητοποιήσει ότι θα πεθάνω και ένα κομμάτι του εαυτού μου θέλει να ζήσει και να παλέψει αλλά καταρρέω και ζητώ απελπισμένα τη βοήθειά σου! Αν δεν αλλάξει κάτι θα πεθάνω. Απλά δεν ήθελα να γίνει πριν προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί σου και να σου ζητήσω βοήθεια. Ο γιος σου αισθάνεται εξίσου απελπισμένος. Παρά το ότι είμαι δίπλα του δεν μπορώ να τον κρατήσω γιατί είμαι πολύ αδύναμη”, γράφει μεταξύ άλλων η Rausing στο email που τελικά δεν έστειλε ποτέ!

Η οικογένειά της, οι φίλοι της, η οικογένεια του συζύγου της προσπάθησαν να τη βοηθήσουν αλλά μάταια. Το 2006 η Eva παρολίγο να πεθάνει αφού εξαιτίας των ναρκωτικών χρειάστηκε να βάλει βηματοδότη. Ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αποτρέψει την θλιβερή πορεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζευγάρι έφτασε μέχρι το διαζύγιο ως έσχατη λύση να απεξαρτηθούν όμως ούτε αυτό τους βοήθησε.

Η φωτογραφία είναι από τις τελευταίες χαρούμενες οικογενειακές στιγμές το 2000 όπου από δεξιά διακρίνεται ο Hans, η Eva, η αδελφή της Be και ο αρραβωνιαστικός της σε μια δημόσια εμφάνισή τους.

Read More

And More