Κρυοθεραπεία! Σπάσε τον πάγο με την… καυτή εμφάνισή σου!

Αν είχα ενημερωθεί γι’ αυτή τη θεραπεία πιο νωρίς θα φρόντιζα να είχα εξασφαλίσει εισητήρια για το… Holiday on Ice! Όμως, ποτέ δεν είναι αργά για ένα ταξίδι μέχρι την Αγγλία, όπου εφαρμόζεται η Κρυοθεραπεία και κάνει θραύση!

Που, πώς, πότε, γιατί;
Αν και έχουμε καιρό να “εκτεθούμε” σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σίγουρα όλες θυμόμαστε τα μάγουλά μας να αποκτούν ένα αναψοκοκκινισμένο χρώμα και το πρόσωπό μας να γίνεται πιο σφριγηλό μετά από μια βόλτα στο κρύο. Αυτό φαίνεται να παρατήρησε και το εξειδικευμένο προσωπικό του Champneys spa στο Hertfordshire, στο οποίο εφαρμόζεται αυτή η θεραπεία αποκλειστικά.

Πιο συγκεκριμένα, στο spa αυτό οι γυναίκες εκτίθενται σε ένα δωμάτιο στο οποίο η επικρατούσα θερμοκρασία είναι πολλοί βαθμοί υπό το μηδέν (περισσότερο κρύο από ότι επικρατεί ακόμη και στην Αλάσκα!) και διαρκεί μόλις τρία λεπτά.

Πώς, όμως, λειτουργεί η συγκεκριμένη θεραπεία; Ο dr Michael Curtin λέει στην Daily Mail: “Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος. Αργότερα, όταν επιστρέψεις

σε φυσιολογική θερμοκρασία τα αποθέματα οξυγόνου στο αίμα βοηθάνε την αποβολή τοξινών. Αμέσως, λοιπόν, η επιδερμίδα δείχνει πιο σφριγηλή, ροδαλή και ανανεωμένη!”.

Και μπορεί η θεραπεία αυτή να είναι αρκετά οικονομική (κοστίζει μόλις 35 δολάρια το session), ωστόσο τα έξοδα για ένα τέτοιο ταξίδι μας κάνουν να το σκεφτόμαστε! Η τέλεια εναλλακτική μέχρι τα πρώτα κρύα; Πάρε ένα παγάκι και τρίψε με αυτό το πρόσωπό σου ανά δύο μέρες. Για το σώμα σου, γύρισε το ντους στο κρύο για ένα λεπτό. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι ακριβώς τα ίδια, αλλά θα έχεις πλησιάσει αρκετά στο αποτέλεσμα που θες.

Read More

And More