Η Π. Αναστασοπούλου στο TLIFE για το Dancing, τον κούκλο παρτενέρ της και την απιστία!

Ειλικρινής, δυναμική και αθεράπευτα αισιόδοξη! Αυτά είναι τρία μόνο από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να εντοπίσει κάποιος στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου μόλις ξεκινήσει να μιλά μαζί της!

Η γνωστή ηθοποιός που κάθε τόσο μας εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές της -τόσο στην υποκριτική και το τραγούδι, όσο και στην πασαρέλα και το ice skating- σε συνέντευξη που έδωσε στο TLIFE δηλώνει ότι της αρέσουν οι αλλαγές. Γι’ αυτό άλλωστε, έχει κάνει και αρκετές στα μαλλιά της, τα οποία θεωρεί αξεσουάρ.

Παράλληλα, μιλά για την απιστία, τη συμμετοχή της στο ”Dancing On Ice” και τους κριτές, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως η οικονομική κρίση, μάλλον είναι μια ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό…!

Η θετική αύρα που εκπέμπει είναι τόσο δυνατή, που αρκούν μόνο λίγα λεπτά μαζί της για να επανεξετάσεις πολλά…

Πώς αισθάνεσαι που φέτος συμμετέχεις σε ένα διαφορετικό show, από αυτά που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε;

”Αρχικά να σου πω ότι, για μένα, το show είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής δουλειάς και εκεί είναι που εστιάζουμε περισσότερο. Στις πρόβες. Είναι πάρα πολύ ωραία διαδικασία. Αλλάζει η ζωή σου. Σκέψου ότι βάζεις μέσα στο πρόγραμμά σου ότι θα ξυπνήσεις το πρωί και θα πας να κάνεις ice skating.

Πού; Στην Ελλάδα! Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο από μόνο του αυτό. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι ότι μαθαίνεις κάτι που δεν πίστευες ποτέ ότι θα μάθεις να κάνεις με άνεση και το τρίτο κομμάτι είναι ότι τελικά τα καταφέρνεις! Μπαίνεις σε μια διαδικασία να το κάνεις κομμάτι της ζωής σου. Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα, περνάμε πάρα πολύ όμορφα και δεν θέλω να τελειώσει ποτέ!”

Αυτό σημαίνει ότι στοχεύεις και στον τελικό;

”Στοχεύουμε σίγουρα στο να φτάσουμε μέχρι το τέλος, όχι όμως ανταγωνιστικά. Δεν θα ήθελα κάθε βδομάδα να βγαίνω τελευταία, δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό το βλέπω σαν μια διαδικασία που δεν θέλω να τελειώσει. Θέλω να μείνω όσο περισσότερο γίνεται γιατί μ’ αρέσει κι έχει γίνει καθημερινότητά μου πια. Θα είναι πολύ άσχημο για ‘μένα αν τελειώσει.”

Είχες το ίδιο άγχος πριν το πρώτο Live συγκριτικά με το δεύτερο;

”Την πρώτη φορά είχα άγχος για μέρες! (γέλια) Αυτή τη φορά είχα άγχος λίγο πριν βγω, αλλά πολύ!”

Παρόλα αυτά, το απολαμβάνεις;

”Δεν μπορώ να πω προς το παρόν ότι το έχω απολαύσει 100%. Είμαι όμως, σε καλύτερη φάση από την προηγούμενη φορά! (γέλια) Πάντα σε μια παράσταση έχεις άγχος για το αποτέλεσμα, να ανταμειφθούν οι κόποι σου, να περάσει καλά ο κόσμος, για πάρα πολλούς λόγους. Εγώ είμαι και αγχώδης γενικά…”.

Πώς σου φαίνονται οι κριτές;

”Absolutely fabulous! (γέλια) Είναι και οι τρεις υπέροχοι και δεν μπορώ να σου ξεχωρίσω κάποιον, γιατί ο καθένας είναι μοναδικός για τους δικούς του λόγους. Η Έλενα είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω απεριόριστα, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ γνήσιο ταλέντο. Δεν εστιάζω στην κριτική και τις βαθμολογίες… Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιτροπή που έχει υπάρξει σε τέτοιου είδους show. Η Έλενα λοιπόν, είναι ένα πολύ καλό παιδί, κάνει εξαιρετικά καλά τη δουλειά της, είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά, είναι λαμπερή, ταλαντούχα. Ο Πέτρος είναι τρελή προσωπικότητα, είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Δεν μπορώ παρά να τον θαυμάζω για όλα αυτά που έχει καταφέρει. Και ο κύριος Κωστάλας είναι η φωνή στα παιδικά μου όνειρα (γέλια), γιατί έβλεπα πάρα πολύ ice skating όταν ήμουν μικρή και τον έχω ταυτίσει με αυτό. Είναι πολύ περίεργο για εμένα που τον έχω απέναντί μου και με κρίνει για κάτι τέτοιο. Είναι φανταστικό συναίσθημα.”

Πώς είναι η σχέση σου με τον παρτενέρ σου τον Alexey;

”Θα σου πω κάτι που είπε και ο ίδιος σήμερα, ότι είμαι η καλύτερή του φίλη σε αυτή τη χώρα. (γέλια) Η αλήθεια είναι πως γενικά με τους ανθρώπους δεν δυσκολεύομαι. Είναι πολύ σπάνιο δηλαδή να δω κάποιον άνθρωπο και να πω κατευθείαν ότι δεν έχω χημεία μαζί του. Είμαι άνθρωπος που αγαπάει τους άλλους ανθρώπους. Δένω εύκολα, με κάποιους περισσότερο με κάποιους λιγότερο. O Alexey είναι ένας από τους ανθρώπους που έδεσα αμέσως. Πιστεύω ότι η φιλία αυτή που δημιουργήθηκε έχει όλες τις βάσεις για να κρατήσει και μετά το παιχνίδι.”

Τι είναι ευτυχία για σένα;

”Ευτυχία είναι να εκτιμούμε τα απλά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας καθημερινά. Να μην γκρινιάζουμε γι’ αυτά που δεν έχουμε και να εκτιμούμε όσα έχουμε.”

Πώς αισθάνεσαι που δεν κάνεις τηλεόραση φέτος, όσον αφορά σε κάποιο σίριαλ; Σου λείπει;

”Κάνω τηλεόραση σε μια από τις καλύτερες στιγμές της, στο ”Dancing on ice!”. Μου λείπει πάρα πολύ να παίξω στο θέατρο, αλλά ήταν πολύ συνειδητή επιλογή. Εγώ στη ζωή μου παίρνω τα πράγματα όπως μου έρχονται. H πρόταση του ”Dancing” ήρθε πρώτη από όλες τις υπόλοιπες προτάσεις και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο σοφή μου απόφαση. Γιατί πραγματικά περνάω πολύ ωραία…”

Το οικονομικό όμως, δεν παίζει ρόλο;

”Αν δεχόμουν κάποια άλλη πρόταση δεν θα είχα απαραίτητα και πιο υψηλό μισθό από αυτόν που έχω αυτή τη στιγμή. Το ζήτημα δεν είναι εκεί αλλά στο να περνάς όμορφα. Προτιμώ δηλαδή να κάνω κάτι το οποίο με κάνει να νιώθω καλά και να πληρώνομαι λιγότερο, από το να κάνω κάτι που ποιοτικά δεν με εκφράζει και να παίρνω περισσότερα χρήματα.

Θέλω όταν κοιμάμαι το βράδυ να κάνω απολογισμό της μέρας και να είμαι χαρούμενη για τις επιλογές μου. Η ηθική ικανοποίηση είναι το πιο σημαντικό. Αν είσαι καλά μέσα σου όλα πάνε μια χαρά μετά.”

Πού δίνεις περισσότερη βάση αυτή τη στιγμή;

”Αυτή τη στιγμή όλη μου η προσοχή είναι εστιασμένη στο παιδάκι μου, τους Mamacita On Fire! Και το Dancing ακόμα, είναι ένας λόγος να κάνω το παιδάκι μου γνωστό, να το μάθει περισσότερος κόσμος… Με τους Mamacita είμαστε σε πολύ δημιουργική φάση. Έχουμε δημιουργήσει δύο στέκια, ένα στη Γλυφάδα, το ”Bourbon” κι ένα στο Μαρούσι, το ”L’Ambassaduer”. Γράφουμε τη μουσική μας και είμαστε πολύ καλά!”.

Εσένα σ’ έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;

”Εντελώς! Θα σου πω κάτι που μπορεί να ξενίσει λίγο, αλλά εγώ πιστεύω ότι -αν εξαιρέσουμε τους ανθρώπους που έχουν πολύ σοβαρό βιοποριστικό ζήτημα, οικογένειες με παιδιά κλπ- σε κάποιους ανθρώπους θα μας κάνει πολύ καλό. Γιατί είναι αυτό που σου είπα και πριν. Θα εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε, δεν θα είμαστε σπάταλοι, θα κάνουμε μια απογραφή του τι έχουμε, τι χρειαζόμαστε πραγματικά και τι όχι.

Επίσης, όσον αφορά στην τέχνη, έχει αποδειχτεί μέσα από την ιστορία ότι, σε καιρούς οικονομικής κρίσης η πραγματική τέχνη ανθίζει. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για όσους κάνουμε αυτή τη δουλειά. Είμαι αισιόδοξη γιατί έχω πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία γι’ αυτό. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος χρόνος, μπορεί και ο επόμενος να είναι εξίσου δύσκολος. Επειδή όμως ο κόσμος έχει ανάγκη από ψυχαγωγία, γιατί η καθημερινότητά του είναι πολύ δύσκολη, επιλέγει πού θα δώσει τον χρόνο και τα λιγοστά του χρήματα για να κάνει την ψυχή του να φτερουγήσει. Που σημαίνει ότι θα επιλέξει πολύ συνειδητά…”

Κάποτε μου είχες πει ότι όλα τα άσχημα είναι σε εισαγωγικά κι ότι τα βλέπεις σαν προκλήσεις για να γίνεις καλύτερη, κάτι που είναι αρκετά αισιόδοξο. Εξακολουθείς να το πιστεύεις αυτό;

”Ισχύει αυτό που σου είχα πει και το πιστεύω πιο πολύ από ποτέ. Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει ανάγκη να πιστεύει κάπου -άλλος σε μια θρησκεία, άλλος σε μια αθλητική ομάδα, άλλος σε ένα είδωλο, σε διάφορα. Εγώ πιστεύω στον ανώτερο εαυτό μου. Δηλαδή στο καλύτερο που μπορώ να γίνω, σαν ποιότητα ανθρώπου. Οπότε δεν μου μένει κάτι άλλο. Αν αγαπώ εμένα θα με αγαπούν κι οι άλλοι και θα τους αγαπώ κι εγώ! Γυρνάμε στο μέσα μας με αφορμή αυτό που συμβαίνει. Αναγκαστικά. Είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά στο τέλος θα μας αποζημειώσει, είμαι σίγουρη γι’ αυτό!”

Ποιο είναι το μότο σου;

”Έχω πολλά! (γέλια) Πιστεύω στη μαγεία, γιατί είναι κάτι που κάνουμε εμείς! Πιστεύω στα θαύματα… Βασικό μου μότο είναι το ότι ”η ιστορία που λέμε για τη ζωή μας, είναι η ιστορία που ζούμε!”.

Ποια είναι η άποψή σου για την απιστία; Θα την συγχωρούσες;

”Θα σου πω κάτι, γιατί είναι και το θέμα των ημερών. Έχω διάφορα ζευγάρια στη ζωή μου που αυτόν τον καιρό περνάνε κρίση. Εγώ όταν κάνω μία σχέση, δηλώνω κάτι από την αρχή, επειδή μπορώ να κατανοήσω τους ανθρώπους και την αντρική φύση, γιατί έχω και πολλούς φίλους άντρες, κι επειδή είναι και περίεργοι οι καιροί που ζούμε -δεν ζούμε στη δεκαετία του ’50, που γνωρίζανε έναν άνθρωπο και έμεναν μαζί του όλη τους τη ζωή…

Αν ένας άντρας, λοιπόν, δεν μπορεί να συγκρατήσει τις ορμές του, εγώ ζητάω δύο πράγματα: να προσέχει για να μην με κολλήσει τίποτα, δηλαδή αν το κάνει να χρησιμοποιεί πάντα προφύλαξη, και να μην το μάθω. Γιατί αν το μάθω θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ, θα θεωρήσω τον εαυτό μου λίγο… Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, επειδή βλέπω και εικόνες…

Δεν είναι ότι δεν θα θέλω να τον συγχωρήσω ή ότι θα τον κατηγορήσω για διάφορα, αλλά θα πληγωθώ και δεν θέλω. Οπότε, αν κάποιος δεν μπορεί να συγκρατηθεί, ας κάνει ό,τι είναι να κάνει, αλλά να είναι προσεκτικός και να με σεβαστεί σε αυτά τα δύο σημεία. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα όμως, αν το μάθω.”

Σε τι φάση βρίσκεσαι όσον αφορά στα προσωπικά σου;

”Βρίσκομαι σε φάση που έχω αποφασίσει να μην ξαναμιλήσω ποτέ για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή μου. Δεν θέλω να ξέρει κανείς τίποτα. Αν είμαι ή δεν είμαι με κάποιον. Υπάρχει λόγος: Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και δεν κρύβω αυτό που έχω, δεν έκρυψα τη σχέση που είχα στο παρελθόν. Είναι πολύ άσχημο όμως, όταν αυτή η σχέση τελειώνει να το βλέπεις στα περιοδικά ή να το συζητάει ο κόσμος. Είναι πολύ προσωπικό και δεν θα ήθελα να ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία. Με πληγώνει πολύ και δεν θέλω.”

Ο κόσμος παρόλα αυτά θέλει πολλές φορές να ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή κάποιου που εκτιμά και παρακολουθεί…

”Ευγνωμονώ τον κόσμο, γιατί δεν είχα συνηθήσει σε τόσο μεγάλες εκδηλώσεις αγάπης, και με τους Mamacita και στο Dancing παίρνω πάρα πολλή αγάπη από ανθρώπους που δεν γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι τους φτάνει να γνωρίζουν ότι είμαι καλά και δημιουργική. Μέχρι εκεί.”

Η προσωπική σου ζωή επηρεάζει και τα επαγγελματικά σου;

”Στο παρελθόν θα σου έλεγα ότι σίγουρα θα επηρέαζε, αλλά επειδή πέρασα μια δύσκολη περίοδο και τα επαγγελματικά μου εκτοξεύθηκαν (γέλια) θα σου πω ότι τελικά, όχι! Δεν το αφήνω εγώ. Η δουλειά είναι δουλειά και το σπίτι, σπίτι. (γέλια)”.

Πώς θα σε περιέγραφες με μία μόνο λέξη;

”Καρκίνο! (γέλια)”

Τι μήνυμα θα ήθελες κλείνοντας να στείλεις στον κόσμο;

”Είναι πολλά βασικά αυτά που θέλω να πω!… Κρατήστε αυτό: Ο φόβος δεν βγάζει πουθενά και να μην αφήνετε κανέναν να σας τρομοκρατεί. Να πιστεύετε στις δυνάμεις σας και όλα θα πάνε καλά!”

Περισσότερη Πηνελόπη Αναστασοπούλου κάθε Κυριακή στην μικρή οθόνη!

Read More

And More