Ροζ σκιά: 7 τρόποι να φορέσεις το απόλυτο χρώμα γι’αυτή την άνοιξη. Plus: αυτές είναι η αγαπημένες μας

Η πρώτη σκιά που αγόρασα ποτέ ήταν εκεί περίπου στην εφηβεία μου και ήταν… ροζ. Έκτοτε, έχω να δω φορεμένο αυτό το ροζ στα μάτια μου περισσότερο από 15 χρόνια. Μέχρι που έφτασε αυτή η άνοιξη και το ροζ είναι παντού. Από μια βόλτα σου στο Zara (σοβαρά είναι όλα ροζ!) μέχρι μια βόλτα στα διεθνή catwalks και στα backstage των shows όπου πολύ makeup artist συνομώτησαν κρυφά και έντυσαν με αυτό το χρώμα τα μάτια των μοντέλων. Όμως, το ροζ δεν είναι απλώς το απόλυτο χρώμα της άνοιξης για τα μάτια μας (λες και αυτό είναι κάτι απλό) είναι και το χρώμα που ήρθε για να μείνει αφού εξακολουθούμε να το βλέπουμε στα shows που τρέχουν τώρα για την σεζόν fall/winter 2017-18. Παρακάτω, αναλυτικά που το είδαμε, οι τρόποι να το φορέσεις και μερικές από τις αγαπημένες μας ροζ σκιές με διαφορετικές υφές για να διαλέξεις.

Η ροζ σκιά στα ανοιξιάτικα catwalks


Παραπάνω βλέπεις δύο διαφορετικούς οίκους να υποστηρίζουν το trend της ροζ σκιάς στα μάτια, σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο. Αριστερά Emilio de la Morena και δεξιά Adam Selman. Και στις δύο περιπτώσεις βλέπουμε την σκιά να απλώνεται κατά μήκος του socket, δηλαδή ακριβώς στο κόκαλο του ματιού και να συνεχίζεται με μορφή ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά ενώ τα χείλη είναι super ενυδατωμένα, σε αντίστοιχους τόνους ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένταση, ούτε καλά- καλά στις βλεφαρίδες που φαίνεται να μην έχουν μάσκαρα ή να έχουν ένα στοιχειώδες στρώμα.

Στο show του Tadashi Shoji η σκιά ήταν σε πιο έντονο ροζ και είχε αρκετά glossy διάθεση ενώ ήταν τοποθετημένη περιμετρικά του βλεφάρου και με μια εσκεμμένα πρόχειρη διάθεση.

Η ροζ σκιά στα catwalks του επόμενου χειμώνα (aka fall/winter 2017-’18)

Το ροζ θεωρητικά ανήκει στο καστ της άνοιξης. Κι όμως θα διατηρήσει έντονο το ενδιαφέρον μας και την ερχόμενη σεζόν. Το μυστικό αν πρόκειται να υιοθετήσεις το trend είναι να διατηρείς πάντα μια ρομαντική διάθεση και να αποφεύγεις τις έντονες γραμμές. Στο show του Delpozo δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε μολύβια ούτε μάσκαρα παρά μόνο μια ροζ σκιά και από πάνω ταμποναριστά ελαφρύ glitter. Το μακιγιάζ αυτό σεταρίστηκε με γενναίες δόσεις balm στα χείλη.

Ένας άλλος τρόπος για να δώσεις ένα pop hint στο μακιγιάζ σου είναι να σετάρεις το ροζ στα μάτια σου με μια χρωματιστή σκιά. Ο συνδυασμός ροζ σκιάς και cobalt blue mascara μοιάζει αρκετά τολμηρός (και είναι!) και προϋποθέτει αλαβάστρινη επιδερμίδα και ανάλαφρη βάση. Γενικά, το βαρύ makeup δεν ταιριάζει καθόλου με τον ανάλαφρο, girly, δροσερό χαρακτήρα του ροζ.

Η ροζ σκιά στο κόκκινο χαλί

Το ροζ έχει ήδη γίνει αγαπημένο των celerities και το έχουμε δει στο κόκκινο χαλί φορεμένο με δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους: πιο έντονο και σεταρισμένο με κατακόκκινα ματ χείλη και λιγότερο flashy με ροζ χείλη. Ποιο σου αρέσει περισσότερο;

Οι αγαπημένες μας ροζ σκιές για να είσαι διαβασμένη!
1. Full metal eyeshadow, απόχρωση Pink Cascade, Yves Saint Laurent, €31.34
2. The Eyeshadow Duo Tropical Coral no 135, Dolce & Gabbana, €40.48
3. Chubby Stick for eyes απόχρωση Pink & Pleny, Clinique, €21.10
4. Crystal 503, Elegant, €22.93
5. Baked Eye Color, απόχρωση Pink Petal, Laura Mercier, €27.04
6. Urban Decay Eyeshadow, απόχρωση Midnight Cowgirl, €21.00. Αποκλειστικά στα Sephora
7.All over 241, Elegant, €22.93

Read More

And More