Οι καλύτερες ιδέες για σωστό Cocooning: H λύση στην κρίση – για να μη χαθούμε και μεταξύ μας!

Τα πράγματα δυσκόλεψαν και μάλιστα… πολύ! Στο τελευταίο πράγμα που θα δίναμε χρήματα αυτή την περίοδο είναι οι έξοδοι για διασκέδαση. Ποια είναι η λύση; Το σωστό cocooning που ήρθε για να… μείνει! Βεράντες και καναπέδες, ανάλογα με τον καιρό, δύσκολα από εδώ και πέρα θα ξαναμείνουν άδειες και άδειοι…

Mε λίγα λόγια το να καθόμαστε σπίτι και να περνάμε καλά, άλλοτε μόνοι μας αλλά κυρίως με παρέα, είναι μία ευχάριστη λύση στο να μην χαθεί τελείως η κοινωνικοποίηση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης! Επιστρέφουμε στις σπιτικές μαζώξεις που λέγαμε και άλλοτε, βεβαίως- βεβαίως!

Και δεν λέω μπορεί να έχουμε στριμωχτεί οικονομικά για τα καλά όλοι μας, αλλά τι να κάνουμε; Αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε! Έχει κι αυτή η πρόκληση την πλάκα της!

Το σωστό cocooning λοιπόν, χρειάζεται καλή μουσική, ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια, φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα, χαλαρό ντύσιμο και ό,τι διάθεση θέλεις να έχεις! Απλά με την καλή, θα περάσεις και πιο ανέμελα!

Μουσική

Η αλήθεια είναι οτι για τον καθένα μας η κατάλληλη μουσική μπορεί να είναι και διαφορετική! Καλό θα είναι να διαλέξεις μια χαλαρωτική μουσική. Πέρα από το album που υπάρχει με τον ομώνυμο τίτλο τους θέματός μας δηλαδή, το cocooning, μπορείς να ακούσεις funky jazz, electro swing και γενικότερα ό,τι ταιριάζει στη διάθεσή μας!

Μα σκέψου… Χειμώνας, τραβηγμένες κουρτίνες, ζεστή σοκολάτα και ήχους σαξοφώνου ή πιάνου… (πού να δήλωνα και ρομαντική)! Αν έχεις και τζάκι… Ποιος σε πιάνει!

Άκου…

Ταινίες


(Aπό την ταινία New Years Eve)

Εδώ μιλάμε για ένα μεγάλο μέρος της υπόθεσης που λέγεται cocooning! Δυστυχώς δεν μπορούμε να πηγαίνουμε το ίδιο συχνά κινηματογράφο κι έτσι οι ταινίες στο σπίτι με φίλους ή χωρίς γίνονται must! Αν είσαι με παρέα καλό να διαλέξεις μια κωμωδία ή ένα ψυχολογικό θρίλερ (γιατί σιγά μη δεις ποτέ μόνη σου θριλεράκι). Αν πάλι η βραδιά είναι μόνο για κορίτσια διάλεξτε ερωτικές ταινίες που μπορειτε να κλάψετε άνετα μεταξύ σας! Και μόνη σου μπορείς να τις δεις, χουχουλιασμένη στο κρεβάτι! Πέρα από τα dvd που προτείνει το TLIFE, φρόντισε να δεις με την πρώτη ευκαιρία Step up four (επαναστατική με ωραίες χορογραφίες και μουσικές), ενώ από κάποια που κυκλοφορούν ήδη και αξίζουν: “Magic Maik” (φοβερή ταινία κορίτσια με ωραία αγόρια), “Τed” (απολαυστικά παρανοΪκή, με ένα αρκοδάκι που ζωντανεύει κι ενηλικιώνεται), Ο γιος του Αι Βασίλη (για να μπαίνουμε στο κλίμα), “Ταξίδι δίχως επιστροφή” (έτσι για λίγο τρόμο), “Ο έρωτας κρατάει τρία χρόνια” (για ρομάντζο), Love Actually (για πολύ ρομάντζο), Νew Years Eve (για λίγο οφθαλμόλουτρο παραπάνω με τον Ashton Kutcher), “Η μηχανή της χαράς” (μπορείς να μαντέψεις ποια είναι; κωμωδία εποχής”)… Kαναπές, άφθονο φρέσκο ποπ κορν (και με γέυση τυρί που γίνεται γρήγορα στο φούρνο μικροκυμμάτων), καλή ταινία, play και η συνταγή της επιτυχημένης βραδιάς είναι σίγουρη!

Επιτραπέζια παιχνίδια και όχι μόνο!

Τι να λέμε τώρα… Παντομίμα, taboo, παιχνίδια στρατηγικής, ταβλάκι για δύο (απ’αυτό που δεν κάνει φασαρία ε), ακόμη και buzz για όσους έχουν παιχνιδοκονσόλα στο σπίτι! Το σίγουρο είναι ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια φέρνουν γέλιο, δράση και καθόλου βαρεμάρα! Αν μάλιστα είναι girl’s night… Καταλαβαίνεις τι μπορεί να γίνει!

Φαγητό

Εδώ ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο… Ποιος δεν ευχαριστιέται άλλωστε όταν περιποιείται τους φίλους του κι ακόμα καλύτερα όταν τους βλέπει να χορτάτους από τα χεράκια του; Με το φαγητό μπορείς να παίξεις… Ανάλογα με την ώρα που θα μαζευτείς με τους φίλους σου, ετοιμάζεις και τα ανάλογα… Κι επειδή μιλάμε για κρίση μια μακαρονάδα είναι πάντα ό,τι πρέπει! Μπορείς πάλι να κανονίζεις με την παρέα να φέρνει ο καθένας κι από κάτι… Επίσης, αν έχεις παππούδες, θείους κλπ σε χωριό, εκμεταλλεύσου το! Όλο και καμία ντραμιτζάνα με κρασί ή καμιά καράφα με ούζο θα περισσεύει και για σένα! Πώς θα βγει ο χειμώνας; Γενικά μάζευε προϊόντα κι ας είναι και ρώγες! Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Στην κατηγορία “Συνταγές” του Tlife, πίστεψέ με θα βρεις πολλές ιδέες. Και μην ξεχνάς οι σουπίτσες είναι τέλεια ιδέα για cocooning!

Mία άλλη πολύ καλή λύση, όταν έχεις έκτακτους καλεσμένους, είναι τα διάφορα ντιπάκια! Το μόνο που χρειάζεται να έχεις πάντα είναι γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά κατά προτίμηση και από κει και πέρα παίζεις και συνδυάζεις διάφορα υλικά.
Γιαούρτι με κρεμμυδόσουπα σε σκόνη είναι το καλύτερο! Τα ανακατεύεις και μπορείς να βουτάς snacks δημητριακών από καλαμπόκι, πατατάκια, κριτσίνια! Ένας άλλος συνδυασμός είναι γιαούρτι με ροκφόρ… Δοκίμασέ τα, δεν θα χάσεις!

Beaute στο σπίτι

Μία άλλη ωραία ασχολία για να περάσει η ώρα στο σπίτι με τις φίλες σου, είναι αυτή του beauty cocooning! Στην κατηγορία Beauty , υπάρχουν όλα τα προϊόντα που μπορείς να κάνεις Spa στο σπίτι! Επίσης μπορείς να αγοράσεις με τις φίλες σου, φθηνές ατομικές μάσκες προσώπου, με διάφορα υλικά που μυρίζουν υπέροχα. Ακόμη μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου! Είναι μια ευχάριστη διαδικασία…

Η ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι το ήμισυ του σωστού cocooning!

Ξεκινάμε από το πόσο καθαρό και συμμαζεμένο είναι ένα σπίτι! Όταν υπάρχει ακαταστασία είναι δύσκολο να καταφέρεις να χαλαρώσεις. Τώρα που έρχεται και χειμώνας καλό είναι να φροντίζουμε να είναι ζεστός έστω ο χώρος που καθόμαστε. Έχοντας τα πατζούρια ανεβασμένα, ώστε να μπαίνει αρκετό ή λίγο φως κι έχοντας κάποια κεριά αρωματικά αναμμένα όλα είναι έτοιμα. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ρόφημα στο σπίτι που σε ευχαριστεί, μια σοκολάτα ή τον αγαπημένο σου καφέ.

Ένα γρήγορο γλυκάκι είναι πάντα ό,τι πρέπει για να μας φτιάξει τη διάθεση! Εδώ μπορείς να βρεις και πολλές light συνταγές! Tώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, τι καλύτερο από το να οργανώσεις μια “cupcake day” με φίλους. Εγώ θα το κάνω κι ό,τι βγει!

Και μην ξεχνάς ότι τις καλύτερες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, θα τις βρεις στο deco του TLIFE.

Καλή διασκέδαση στο σπίτι σου λοιπόν!

Read More

And More