Οι Onirama στις καρέκλες κριτικής επιτροπής! Όλα όσα αποκαλύπτουν στο TLIFE

Μπαίνοντας στο καμαρίνι των Onirama, στο Anodos, λίγο πριν την πρεμιέρα τους με τον Χρήστο Κυριαζή και τους Stereo Soul, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κανονική συνέντευξη. Για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με εκείνους. Τα πολλά χρόνια κοινής πορείας -μετρούν 17 από τη μέρα που πρωτοσχηματίστηκε η μπάντα- τούς έχουν κάνει να είναι παρέα και λειτουργούν, σε όλα, με αυτή την ιδιότητα. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, λένε αστεία μεταξύ τους και σε παρασύρουν σε μια χαλαρή συζήτηση που δεν μπορείς παρά να ξεχάσεις την επαγγελματική σου ιδιότητα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μου αρέσει τόσο αυτή η παρέα, που ξεχνάω από μόνη μου την επαγγελματική μου ιδιότητα. Onirama – ραδιοφωνικό κασετοφωνάκι: 1-0.

Η συζήτηση που ακολούθησε πατώντας το κουμπάκι rec είχε σαν αφορμή κάτι που σχολιάζαμε για την τηλεοπτική πορεία του frontman τους, Θοδωρή Μαραντίνη. Οι σημειώσεις που κρατάμε είναι ότι: το πρόγραμμα που παρουσιάζουν φέτος είναι ίσως το καλύτερο της καριέρας τους, ετοιμάζουν νέα εκπληκτικά κομμάτια και πολύ σύντομα θα δούμε το video clip για ένα από αυτά!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να είστε στο X Factor, να παρουσιάζει ο Θοδωρής κι εσείς στις καρέκλες των coach;
Θοδωρής: Τέλεια! Θα είχε σίγουρα πλάκα.
Χρήστος: Σίγουρα πλάκα! Εγώ νομίζω θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Αλεξ: Ποια ομάδα θα κερδίσει;
Δημήτρης: Δεν θα είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Δεν θα το δει κανείς!
Θοδωρής: Ούτε οι μαμάδες μας (γελάει)!
Δημήτρης: Θα είχε ενδιαφέρον μόνο για μάς.
Χρήστος: Κι εγώ αλλάζω τη δική μου άποψη.
Δημήτρης: Γιατί η βασική δύναμη αυτής της μπάντας είναι τα εσωτερικά αστεία τα οποία δεν θα καταλαβαίνει κανένας και στην τηλεόραση θα είναι πολύ άσχημο. Θα λέμε πράγματα και δεν θα καταλαβαίνεις κανείς, δεν είναι ωραίο. Οι παρέες είναι για να είναι παρέες.

Στην ερώτηση για το αν θα ήταν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους για την πρωτιά η απάντηση ήταν πάλι ένα εσωτερικό τους αστείο και πολλά γέλια. Παρασύρθηκα κι εγώ από τα γέλια χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη ότι έχω καταλάβει το αστείο. Οπότε χωρίς να χαλάσω το κλίμα απευθύνθηκα στον frontman.

Εσύ ως παρουσιαστής θα ήσουν αυστηρός με τα παιδιά;
Θοδωρής: Θα γινόταν χαμός! Θα μιλούσαν μόνο όταν τους απηύθυνα το λόγο και τέτοια. Αλλιώς θα τους πηδούσα από το παράθυρο.

Μετά από πολλά γέλια, αφού όλοι θυμόμαστε την επική ατάκα του Γιώργου Λεβέντη “θα πηδηχτώ από το παράθυρο”, επεμβαίνει ο Δημήτρης για να πει ότι θα ήθελε να είναι διαγωνιζόμενος στην ομάδα του Θοδωρή.

Θοδωρής: Του χρόνου μπορεί να πάρω τα αγόρια 18-22 για να μπορείτε να έρθετε (γελάει).
Άλεξ: Εγώ το σκέφτηκα για πλάκα να πάω να κάνω audition πέρυσι αλλά λέω άσε, μη γίνω ρεζίλι.
Δημήτρης: Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια της μπάντας αλλά ήταν ο καλύτερος κριτής όλων των εποχών!

Κι αφού γελάμε όλοι με την παρατήρηση του Δημήτρη, ο Θοδωρής μας επαναφέρει στην τάξη ορμώμενος από το concept που αναλύαμε.


Θοδωρής:
Θα το κάνουμε όμως, περίπου, στο video clip μας. Την Παρασκευή κυκλοφορεί το καινούργιο μας τραγούδι που λέγεται “Ποτέ δεν ξέρεις” και μετά από λίγες μέρες θα γυρίσουμε το video clip με τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Θα έχουμε αυτό το ρόλο ως κριτική επιτροπή. Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα για το υπόλοιπο σενάριο αλλά θα είμαστε έτσι, κάπως φευγαλέα και καλλιτεχνικά ελεύθερα, μια κριτική επιτροπή.

Κι άλλη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο.

Θοδωρής: Έχουμε σχετιστεί λίγο μόνιμα από εδώ και πέρα και έχουμε πει να “παντρευτούμε” καλλιτεχνικά. Έχουμε δουλέψει με τον Κωνσταντίνο παλαιότερα αρκετές φορές. Ήταν και στα πρώτα μας βήματα. Ελπίζω να μην είναι απλά και στα τελευταία μας (γελάει)! Έχει επιμεληθεί και την παράσταση εδώ και όλο το δημιουργικό με τις αφίσες και τα λοιπά και σε διάφορα πραγματάκια που ετοιμάζουμε, θα είναι ο άνθρωπος που θα επιμεληθεί το καλλιτεχνικό κομμάτι και το concept.

Τώρα που, ήδη μέσα από τις πρόβες, η αρχική ιδέα της σύμπραξης γίνεται πράξη πώς σας φαίνεται;
Θοδωρής: Η αρχική ιδέα μας έχει δικαιώσει στην πορεία. Γιατί ενώ ήταν μία πολύ ωραία ιδέα είχε και πολύ ρίσκο γιατί είναι και λίγο ετερόκλητο όλο αυτό οπότε δεν ξέρεις πως θα ταιριάξει. Ο Χρήστος Κυριαζής έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί οπότε δεν ξέραμε κι εμείς σε τι φάση είναι, πώς θα το πάρει, αλλά έχει πολύ όρεξη. Ο Χρήστος έχει πολλές ιδέες. Θέλει πολύ να παίξει και νομίζω ότι αυτό δίνει φοβερή ενέργεια. Έχει και προίκα τόσα κομμάτια που είναι καταπληκτικά, οπότε θεωρώ ότι στην πράξη θα είναι πολύ όμορφη κι από τις πρόβες αυτό έχει φανεί.

Ποιο από τα τραγούδια του που θα πείτε και στο πρόγραμμα σας αρέσει πιο πολύ;
Θοδωρής: Πες Χρήστο, σου δίνω πάσα.
Χρήστος: “Βράδυ Σαββάτου”.
Άλεξ: Έλα ντε!
Θοδωρής: Στον Άλεξ ειδικά, αφιερώνουμε “Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια”.
Άλεξ: Αυτές τις μέρες ειδικά!
Θοδωρής: Γενικά, αλλά αυτές τις μέρες ειδικότερα του ταιριάζει νομίζω απόλυτα.
Δημήτρης: “Αυτό το βράδυ” γιατί αυτό το βράδυ, της πρεμιέρας, θα γίνει χαμός.
Γιώργος: Συμφωνώ!
Δημήτρης: Σε όλα!

Γελάνε όλοι κάνοντας πλάκα στον Γιώργο που είναι ο λιγότερο ομιλητικός της παρέας.

Άλεξ: Το “Ημεροβίγλι” γιατί εκεί θέλω να πάω τώρα.
Θοδωρής:
Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Χρήστος Κυριαζής για μας. Δεν θα το παρουσιάσομε εδώ, είναι κάτι που δουλεύουμε και θα ετοιμάσουμε δισκογραφικά με τον Κυριαζή που νομίζω ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ. “Θέλω να σε δω”, λέγεται το κομμάτι.

Όσον αφορά τη δική σας νέα δισκογραφική δουλειά; Ξέρω ότι ετοιμάζεται νέα τραγούδια.
Θοδωρής: Επειδή είμαστε χαλαροί, είπαμε συγχρόνως με όλο αυτό να γράψουμε και δίσκο (γελάει).
Δημήτρης: Είχαμε άπλετο χρόνο να γράψουμε και δίσκο!
Θοδωρής: Ο δίσκος νομίζω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι διαφορετικός σχετικά από τους προηγούμενους, είναι πιο pop. Το πρώτο τραγούδι, όπως είπα, βγαίνει την Παρασκευή, λέγεται “Ποτέ δεν ξέρεις” και είναι σε πιο αμερικάνικα ηχοχρώματα μιας άλλης εποχής, πιο funky ρυθμούς. Εντελώς punk ρυθμούς δηλαδή. Νομίζω παραμένει Onirama άμα το ακούσετε. Ε;

Κοιτάει τους υπόλοιπους της μπάντας που δεν φαίνεται να συμφωνούν απόλυτα.

Θοδωρής: Μπορεί να είναι και καλό αυτό! Ο δίσκος ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει σε ένα μήνα περίπου.



Μετά από το καλοκαίρι που ήταν γεμάτο live εμφανίσεις δεν είχατε ανάγκη να κάνετε ένα διάλλειμα;

Θοδωρής: Πολύ! Για αυτό κάναμε δίσκο και πρεμιέρα μαζί (γελάει).
Δημήτρης: Αναλόγως ποιος από τους πέντε. Εγώ όχι! Αυτός ναι (δείχνοντας τον Θοδωρή).
Άλεξ: Εγώ τώρα, ναι.
Θοδωρής: Γενικά το έχουμε συνηθίσει να έχουμε συνέχεια κάτι να τρέχει μαζί με κάτι άλλο και να έχει αυστηρό deadline.
Άλεξ: Ο χρόνος είναι πάντα με το μέρος μας;
Θοδωρής: Πολύ χιουμοριστικά λέμε συνέχεια: εντάξει, ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Παιδιά χαλαρά, μην αγχώνεστε, όλα θα γίνουν! Αλλά νομίζω ότι κάπως μας τροφοδοτεί και είναι μέσα στο μαζοχισμό που έχει η μπάντα. Από την άλλη μπορεί να είναι και ο λόγος που μετά από 17 χρόνια είμαστε εδώ πέρα και τα λέμε με αυτό τον τρόπο.
Δημήτρης: Κι επίσης, τα μισά τραγούδια από αυτά που έχει γράψει ο Θοδωρής λένε μέσα…
Θοδωρής: Μιλάνε για το χρόνο!
Δημήτρης: ..Θα τρελαθώ, ο τρελός, ευτυχώς τρελάθηκα, τρελαίνομαι. Βάλ’τα κάτω να τα δεις.
Θοδωρής: Εντάξει, θα πάρουμε ένα break κάποια στιγμή. Την άλλη Δευτέρα.
Άλεξ: Για μια μέρα.
Δημήτρης: Να πιούμε έναν καφέ το πρωί.
Θοδωρής: Αν και δε το βλέπω (κοιτάει με νόημα τη συνεργάτιδά του, Θωμαίδα Πλατυπόδη και γελάει).

Αγωνία για την πρεμιέρα έχετε;
Άλεξ: Ίσα ίσα! Εγώ προσωπικά ανυπομονώ. Έχει στηθεί ένα τόσο ωραίο πρόγραμμα.
Θοδωρής: ΄Όλοι κάπως ανυπομονούμε. Είναι αυτό το χαλασμένο δόντι που πρέπει να το βγάλεις για να χαμογελάσεις, τέτοια φάση. Να πεις, α (και χαμογελάει)!
Άλεξ: Είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα.
Θοδωρής: Έχουμε δουλέψει πολύ το πρόγραμμα. Έχουμε εντάξει στο σχήμα και έξτρα μουσικούς. Έχουμε δύο πνευστούς, τον Κώστα Καρακατσάνη που παίζει βιολί και ήταν παλιά στο συγκρότημα, τη Νατάσα Μινδρινού που κάνει φωνητικά. Οπότε με αφορμή αυτό έχουμε φρεσκάρει και όλα τα κομμάτια, με πολύ διαφορετικό ύφος. Πολύ κοντά και στο δίσκο, πιο funk και πιο pop όλο αυτό το πράγμα. Επίσης, η συνεργασία του Alex Leon και των Stereo Soul που πλαισιώνουν το πρώτο σχήμα κι αυτή δίνει πινελιές πολύ όμορφες. Νομίζω ότι φέτος, είναι το πιο ωραίο πρόγραμμα που έχουμε στήσει ποτέ! Κι ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε για να δούμε αν έχουμε δίκιο ή τραγουδάμε μόνο για μας (γελάει).

Με τους Stereo Soul είχατε τραγουδήσει και το καλοκαίρι.
Θοδωρής: Και στο παιχνίδι και στο stage! Από εβδομάδα βγάζουν κι ένα τραγούδι που ουσιαστικά είναι remake δικού μας τραγουδιού, που το έχουμε φτιάξει εμείς. Είναι “Οι φόβοι του πρίγκιπα” το οποίο έχει μία γίνει μία ειδική version που είναι μισή ελληνική μισή στα αγγλικά, με μια άλλη ενορχήστρωση. Οπότε υπάρχει σύνδεση συνεχόμενη με τα παιδιά.

Τον Κυριαζή θα τον κάνετε να τραγουδήσει Onirama;

Θοδωρής: Σιγά σιγά. Ένα βήμα τη φορά. Θα γίνει κι αυτό!
Δημήτρης: Μη μας αγχώνεις!
Θοδωρής: Θα γίνει!

Θα ήθελα πολύ να το δω!
Άλεξ: Κι εμείς!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More