8 λάθη μακιγιάζ που μας κάνουν να δείχνουμε τρομακτικές χωρίς να το καταλαβαίνουμε (οι άλλοι, όμως, ναι)!

Έχεις κάτσει μπροστά από τον καθρέφτη σου, έχεις αφιερώσει κάποιες ώρες (ok, και τα λεπτά είναι δεκτά αν παίζεις στην κατηγορία te-bella) κι έχεις κάνει το τέλειο μακιγιάζ το μακιγιάζ που νομίζεις ότι είναι τέλειο. Και μετά βγαίνεις και αντί για κομπλιμέντο εκείνος σε κοιτάει περίεργα, σε ρωτάει αν ζεσταίνεσαι και σου λέει έχεις ιδρώσει λίγο. Πας στο μπάνιο να φρεσκαριστείς και διαπιστώνεις ότι ο ιδρώτας όπως τον αντιλήφθηκε εκείνος είναι highligther. Πολύ παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Για τέτοια λάθη θα μιλήσουμε παρακάτω. Scroll down και δες τα λάθη που κάνουμε ή έχουμε κάνει όλες μας στο μακιγιάζ ώστε να μην τα επαναλάβεις.

1. Σκουραίνεις πολύ τα φρύδια σου

via GIPHY

Αν κάνεις μια beauty αναπόληση θα διαπιστώσεις ότι χωρίζεται στην Π.C. και στην Μ.C. εποχή. Στην Π.C. εποχή δεν υπήρχαν μολύβια φρυδιών. Μετά ήρθα όχι απλά τα μολύβια αλλά οι σκιές, τα gel, οι μάσκαρα και όλα αυτά για τα φρύδια. Μόνο. Και τα αγοράσαμε όλα αυτά και αρχίσαμε να τα φοράμε με μανία και να δημιουργούμε τεράστια και κατάμαυρα φρύδια no matter what. Επανάλαβε μετά από μένα: ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΦΡΥΔΙΑ!
Ποιο είναι το καλύτερο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σου; Κάνε κλικ εδώ και δες γιατί έχουμε τις απαντήσεις για σένα!

2. Βάζεις bronzer στα μάγουλα. Και βάζεις πολύ!

via GIPHY

Για αρχή ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: κανένας άνθρωπος όταν τρέχει δεν καφετίζουν τα μάγουλά του. Γίνονται κόκκινα. Εξού και το ρήμα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε αυτή την κατάσταση είναι το “κοκκινίζω”. Στα μάγουλά μας χρησιμοποιούμε, λοιπόν, χρώματα που δείχνουν φυσικά. Και σίγουρα όχι bronzing πούδρα που μπορείς να απλώσεις σε μικρές δόσεις σε όλο το πρόσωπο ή για να κάνεις τα κοψίματά σου αλλά όχι ακριβώς πάνω στα μάγουλα. Ok;
Κάνε κλικ εδώ και δες πώς να βάζεις το ρουζ σωστά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

3.Να δοκιμάζεις το make up στην μέσα μεριά του χεριού σου!
Ας ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο: ο λαιμός μας και το χέρι μας είναι δύο διαφορετικά σημεία πάνω μας που έχουν και διαφορετικό χρώμα. Όταν πας, λοιπόν, να δοκιμάσεις ένα προϊόν που προορίζεται για συγκεκριμένο σημείο, τέσταρέ το στο συγκεκριμένο σημείο. Με άλλα λόγια: το καλύτερο σημείο για να δοκιμάσεις το foundation και να δεις αν είναι η σωστή απόχρωση είναι χαμηλά στο πηγούνι ώστε να τεστάρεις και την τυχόν διχρωμία που σου κάνει σε σχέση με το λαιμό.

4. Δεν κάνεις blending στο λαιμό

via GIPHY

Οι περισσότερες από εμάς σταματάμε το make up στο πηγούνι. Το ίδιο κάνουμε και με τις κρέμες μας. Μάντεψε: κάτω από το πρόσωπό σου ακριβώς έχεις ένα στήριγμα που λέγεται λαιμός. Και ο χρυσός κανόνας είναι: ότι απλώνεις στο πρόσωπό σου πρέπει να το βάζεις μέχρι χαμηλά το λαιμό σου!
Επίσης: λέγεται TECH NECK και είναι η νέα μορφή γήρανσης που προκαλούν τα κινητά! Διάβασε εδώ τι πρέπει να κάνεις!

5. Χρησιμοποιείς χρώματα που κάνουν έντονο contrast με την μαυρισμένη σου επιδερμίδα

via GIPHY

Εκτός αν είσαι σημαδούρα αυτό ειναι απαγορευτικό. Τα τελευταία χρόνια η ομορφιά επιβάλει flawless skin και όχι υπερβολές και με ένα έντονο φλούο κραγιόν κάθε άλλο παρά ενημερωμένη δείχνεις. Για την ακρίβεια, δείχνεις σαν σημαδούρα.

6. Κάνεις ψαλίδι στις βλεφαρίδες σου έχοντας βάλει μάσκαρα
Αν θες να εξακολουθείς να έχεις βλεφαρίδες πρέπει πρώτα να κάνεις ψαλίδι για να δινεις καμπύλη στις βλεφαρίδες σου κι έπειτα να βάζεις μάσκαρα. Αν πάλι δεν θέλεις να μπλέξεις καθόλου με τη μάσκαρα και το βάψε- ξέβαψε μπορείς να τσεκάρεις εδώ τις συμβαίνει με τις βλεφαρίδες- extensions.

7. Βάζεις υπερβολική ποσότητα lip gloss

via GIPHY

Να περνάς το lip gloss περισσότερο από μια φορά από την επιφάνεια των χειλιών σου. Εχμ! Λάθος.

8. Tο παρακάνεις με τις γυαλάδες!

via GIPHY

Βλ. την αρχή αυτού του post 😉

Και τώρα στείλε comment για το no 9, εκείνο το λάθος στο μακιγιάζ που θεωρείς εσύ το μεγαλύτερο και που δεν βρήκες εδώ!

Read More

And More