Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φέτες λεμόνι και ρίγανη

Συστατικά

  • 1 λεμόνι
  • 4 μικρά μπουτάκια κοτόπολυο
  • 3 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια ρίγανη
  • 1 κ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/8 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 22ο βαθμούς και κόψε το μισό λεμόνι σε πολύ λεπτές φέτες και το υπόλοιπο στη μάση.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  • Ζέστανε σε μεσαία φωτιά ένα πυρίμαχο τηγάνι με ένα κουταλάκι λάδι, πρόσθεσε τα μπουτάκια με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Ρϊξε ανάμεσα στο κοτόπουλο τις μισές φέτες λεμονιού και τις υπόλοιπες μισές από πάνω του.
  • Μετάφερε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσετο κοτόπουλο από το φούρνο μαζί με τις φέτες λεμονιού που ήταν στον πάτο του τηγανιού (και έχουν καραμελώσει) και επέστρεψε τις υπόλοιπες φέτες στο φούρνο μαζί με τα κλωνάρια ρίγανης, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το μπούκοβο να ψηθούν για άλλο ένα λεπτάκι.
  • Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο, πρόσθεσε το κρασί και βράσε στην εστία μέχρι να μειωθεί ο όγκος στη μέση.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου και βράσε για τρία λεπτά και έπειτα ρίξε το χυμό από το μισό λεμόνι που έχεις κρατήσει και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε και υτο υπόλοιπο λάδι και το κοτόπουλο με τηνπλευρά της πέτσας προς τα πάνω για να ξαναζεσταθεί.

Read More

And More