Πυρηνικός εφιάλτης. Κλείστηκαν στα σπίτια τους οι Ιάπωνες! Ερημώνει το Τόκιο!

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Οι εκρήξεις στους αντιδραστήρες διαδέχονται ο ένας τον άλλον, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το αν είναι πλήρης η ενημέρωση που παρέχουν οι ιαπωνικές αρχές. Οι κάτοικοι ανησυχούν και μέσω τους διαδικτύου ακούνται πλέον φωνές πανικού για ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Πανικός επικράτησε σήμερα στο Τόκιο μετά την άνοδο των επιπέδων ραδιενέργειας κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του.
Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν την ιαπωνική πρωτεύουσα, ενώ άλλοι προμηθεύτηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Πολλές πρεσβείες συμβούλευσαν το προσωπικό τους και τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, τουρίστες διέκοψαν αιφνιδίως τις διακοπές τους και πολυεθνικές εταιρίες είτε κάλεσαν το προσωπικό τους να φύγει, είτε σχεδιάζουν την μετεγκατάστασή τους εκτός πόλεως.

Σε αυτό το κλίμα, το πολυκατάστημα Don Quixote, το οποίο λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και βρίσκεται στη συνοικία Ρομπόνγκι του Τόκιο, πούλησε όλο τα αποθέματά του σε ραδιόφωνα, φακούς, κεριά, λάμπες υγραερίου και υπνόσακους σήμερα Τρίτη.

Κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν το θέμα και βρίσκονται κοντά στην βορειοανατολική πόλη Σεντάι, επιστρέφουν στις χώρες τους.

Το παράρτημα του Τόκιο του Michael Page International, ενός βρετανικού γραφείου ευρέσεως εργασίας, θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα.

“Χαμηλά” επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την κυβέρνηση.

Στην ατμόσφαιρα ανιχνεύτηκε ιώδιο και καίσιο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αυτό συνδέεται με το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά.

Επίσης το πρακτορείο αναφέρει, επικαλούμενο την τοπική κυβέρνηση, ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο, ήταν 40 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό.

Ο άνεμος στην περιοχή όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχει νοτιοδυτική κατεύθυνση, περιλαμβάνοντας έτσι και την περιοχή του Τόκιο, αλλά αργότερα μέσα στην ημέρα θα στραφεί προς τα δυτικά, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο άνεμος κινείται με ταχύτητα περίπου δύο με τρία μέτρα ανά δευτερόλεπτο, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος εργάζεται στην Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην περιφέρεια της Φουκουσίμα.

Η κυβέρνηση, πάντως, τόνισε ότι “δεν τίθεται πρόβλημα” από τα επίπεδα της ραδιενέργειας στο Τόκιο

Read More

And More