Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις! Μάθε όλο το παρασκήνιο του πολιτικού θρίλερ

Με μια του φράση ο κ. Παπανδρέου έδειξε σήμερα ότι το δημοψήφισμα ανήκει στο παρελθον. Το δημοψήφισμα που ο ίδιος πρότεινε και υπερασπίστηκε. Το δημοψήφισμα που γκρέμισε τις χρηματαγορές και κλόνισε τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Το δημοψήφισμα που μας έχει σπρώξει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε μάλιστα ότι η χώρα βγήκε κερδισμένη από την αναξιοπιστία που προκάλεσε σε ΕΕ και ΔΝΤ και την αναστάτωση στις αγορές!

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε αυτό να είναι η απαρχή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας και την αλλαγή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Αυτή τη νέα στάση θα τη χαιρετίσει ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, γιατί αναδεικνύει την ευθύνη του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα κληθεί και πάλι να είναι συνδιαμορφωτής του νέου προγράμματος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα ακουστούν, από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης διάφορα “όχι” του τύπου που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

«Επειδή έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτό σημαίνει και συμφωνήσαμε ότι για να αποφύγουμε εκλογές για να μην έχουμε δημοψήφισμα πρέπει να έχουμε συναίνεση που παραπέμπει σε μία νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Θέλω να είμαι πολύ καθαρή. Να το βάλουμε στη διαδικασία σήμερα γιατί είναι πιο διαφορετική στιγμή. Να ξέρουμε τι κάνουμε και που πάμε» είπε η υπουργός Παιδείας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Το θέμα δεν είναι το δημοψήφισμα αλλά αν είμαστε έτοιμοι ως χώρα να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου γιατί η απόρριψή τους με οποιαδήποτε μορφή θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα βάζαμε ποτέ ως θέμα στο δημοψήφισμα το “μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ”», είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι προέκυψε ως ζήτημα επειδή δεν υπήρξε ευρύτερη συναίνεση. “Κουβαλάμε ένα σταυρό και από πάνω μας πετάνε και πέτρες”, ανέφερε.

Έκανε λόγο για ανάγκη σταθερότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρά τις όποιες διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα για συνεργασία. Σημείωσε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα σκληρά μέτρα και η στάση τους είναι ηρωική και τους κάλεσε να σταθούν στο ύψος τους όχι για τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα και τα παιδιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Read More

And More