OMG! Πόσα καλλυντικά πιστεύεις ότι έχει μια γυναίκα κατά μέσο όρο; Η έρευνα θα σε εκπλήξει!

Δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ πόσα καλλυντικά μπορεί να έχει μια γυναίκα στο νεσεσέρ και τα ντουλάπια του μπάνιου της, αλλά ακόμη και αν είχα μπει στη διαδικασία δεν θα μάντευα ποτέ τον αριθμό!

PAUSE: Σκέψου ένα νούμερο πριν δεις παρακάτω για να τσεκάρεις πόσο κοντά (ή/και όχι) έπεσες…

Πολύ πρόσφατα έγινε στην Αμερική η έρευνα αυτή από τις εταιρίες ομορφιάς Stowaway και Poshly με σκοπό να δουν πόσα καλλυντικά έχουν κατά μέσο όρο οι γυναίκες. Στην έρευνα συμμετείχαν 4000 και το αποτέλεσμα ήταν το εξής: οι γυναίκες έχουμε κατά μέσο όρο 40 καλλυντικά! Ναι 40! Και από αυτά τα 40 μόνο τα 5 χρησιμοποιούμε καθημεινά.

Και παρόλο που δεν είναι σαφές αν στα καλλυντικά συμπεριλαμβάνουν και προϊόντα όπως σαμπουάν και αφρόλουτρα, πες αλήθεια, το αποτέλεσμα δεν σε εξέπληξε;

Κι έπειτα άρχισα να επεξεργάζομαι τον αριθμό και κατέληξα πως τα μαθηματικά κάπως έβγαιναν (μια άλλη έρευνα είχε δείξει ότι μια γυναίκα για να βγει από το σπίτι της φοράει γύρω στα 15 καλλυντικά πάνω της. Και το είχα δοκιμάσει για το blog. Δες εδώ).

Οπότε ναι, ίσως και να βγαίνει ο αριθμός. Από την άλλη, επειδή είμαστε και πρακτικοί έχω την εξής συμβουλή να σου δώσω: σε προϊόντα που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά (π.χ. μάσκες προσώπου, scrub κλπ) προτίμησε αυτά που είναι σε μονοδόσεις ή travel size. Και δεν θα σου χαλάσουν εύκολα και δεν θα τα πληρώσεις ακριβά!

BTW: ΄Εχεις όρεξη να μετρήσεις τα καλλυντικά σου; Αν ναι, απάντησε στο poll παρακάτω: εσύ πόσα έχεις;

Read More

And More