Έχω λεύκη στο πρόσωπο. Πώς μπορώ να το καλύψω;

Q: Έχω λεύκη στο πρόσωπο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το καλύψω ώστε να μην φαίνεται;

Α: Η λεύκη είναι μια πάθηση του δέρματος η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια μελανοκυττάρων που δίνουν χρώμα στο δέρμα. Έτσι, το δέρμα χάνει την ομοιοχρωμία του και μπορεί να εμφανίσει σε διαφορετικά σημεία λευκές κηλίδες. Όσον αφορά στο κομμάτι του μακιγιάζ, η make up artist Μαίρη Κολιούση συμβουλεύει: “Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα εξειδικευμένα make up για τις περιπτώσεις αυτές τα οποία είναι πολύ παχύρευστα και έχουν αδιάβροχη σύνθεση ώστε αυτός που τα φορά να μην νιώθει κανένα άγχος ότι μπορεί να αλλοιωθεί ή να φύγει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην γλώσσα των make up artist, τα make up αυτά λέγονται camouflage. Πολύ καλά και απόλυτα εξειδικευμένα για αυτή την περίπτωση είναι τα DC Camouflage της εταιρίας Kryolan (Παπαδιαμαντοπούλου 22, Αθήνα)”.
Για να πετύχεις την τέλεια κάλυψη, η Μαίρη Κολιούση συμβουλεύει:

Πρώτη περίπτωση
Αν η λεύκη παρουσιάζεται σαν λευκές κηλίδες ίδιας απόχρωσης μεταξύ τους τότε προσπάθησε να επιλέξεις το χρώμα του camouflage που θα είναι πιο κοντά στον τόνο του δέρματός σου. ‘Απλωσε ταμποναριστά είτε με το χέρι είτε με σφουγγαράκι πάνω στις κηλίδες. Επανάλαβε τη διαδικασία για καλύτερη κάλυψη. Σβήσε απαλά με το χέρι το τελείωμα του camouflage ώστε να ενωθεί χρωματικά με το χρώμα του υπόλοιπου προσώπου. Από πάνω μπορείς να απλώσεις το δικό σου make up σε όλο το πρόσωπο και να πουδράρεις ταμποναριστά στην περιοχή των κηλίδων.

Δεύτερη περίπτωση
Αν οι κηλίδες έχουν διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους ή δεν βρεις την κατάλληλη απόχρωση camouflage, τότε επίλεξε δύο απόχρώσεις: Μια ένα- δύο τόνους σκουρότερη από το δέρμα σου και μια ένα- δύο τόνους πιο φωτεινή από το δέρμα. Αναμειγνύεις τα δύο χρώματα μέχρι να πετύχεις την κατάλληλη απόχρωση που είναι πιο κοντά στο δικό σου δέρμα. Απλώνεις τοπικά στις κηλίδες και αφού το ολοκληρώσεις, συνεχίζεις κανονικά με το δικό σου make up, όπως και παραπάνω.

Για ακόμη περισσότερη κάλυψη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σταθεροποιητικό spray make up.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, οι δυσχρωμίες θα καλυφθούν τέλεια και θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θες! Καλή επιτυχία!

Read More

And More