Ψητός σολομός αρωματισμένος με μέντα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φιλέτα σολομού με άρωμα μέντας και βραστά λαχανικά

Συστατικά

  • 750 gr baby πατάτες
  • 750 gr αρακάς και φασολάκια
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα 
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και τα φασολάκια και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Στο μπλέντερ «χτύπα» το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τα φύλλα της μέντας.
  • Αλάτισε καλά το σολομό και πασπάλισε τον με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τοποθέτησε τα φιλέτα σε ένα ταψί και κάλυψέ τα με τη σάλτσα λεμονιού και μέντας.
  • Ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ο σολομός.
  • Σούρωσε τα λαχανικά, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψέ τα με τους χυμούς από το σολομό.

Tip


Read More

And More