Φριτάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με άρωμα γαλλικής κρεμμυδόσουπας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. χθεσινό ψωμί σε κύβους
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλ. γραβιέρα σε κύβους
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μέση του.
  • Ζέστανε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το ψωμί κομμένο σε κύβους μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Σοτάρισέ τα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν και να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Πρόσθεσε το βαλσαμικό ξύδι και ξύσε την επιφάνεια του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα κρεμμυδιού.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρουτόν στο τηγάνι και από πάνω ρίξε το μείγμα αυγών και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
  • Πρόσθεσε τους κύβους γραβιέρας και άφησε τη φριτάτα στη φωτιά για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Μετάφερε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, άφησε τη φριτάτα να σταθεί για άλλα πέντε λεπτά και σέρβιρε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Read More

And More