To Facebook ένωσε στο Σύνταγμα χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες!

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος από το κίνημα “Αγανακτισμένοι πολίτες” που δημιουργήθηκε μέσω Facebook και στο οποίο είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερο από 25.000 πολίτες που αντιδρούν στην συνεχή κυβερνητική πολιτική λιτότητας και επώδυνων μέτρων.

Οι πολίτες έδειξαν πως είναι ξύπνιοι και άφησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και έδωσαν το πιο όμορφο και βροντερό παρών στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους που καθημερινά βλέπουν στις τηλεοράσεις τους πολιτικούς να οδηγούν τις ζωές τους, οι οποίου κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να τους πουν ένα “ΦΤΑΝΕΙ”.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας έμειναν ξύπνιοι μέχρι το πρωί, πραγματοποιώντας μια ειρηνική διαδήλωση. Μοναδική παραφωνία η … φούρια της τροχαίας να ανοίξει το δρόμο στις 05:50΄, όπου και προκλήθηκε μια μικρή ένταση με κάποιους πολίτες που παρέμεναν στο δρόμο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Άμεσα οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και ουσιαστικά η ένταση έληξε σχεδόν πριν αρχίσει.

Οι διαδηλωτές κοιτώντας τη Βουλή, φώναζαν ως συνήθως “κλέφτες” απευθυνόμενους στους πολιτικούς, αλλά και διάφορα συνθήματα κατά της κρίσης.

Kαι ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς


Ίδιες εκδηλώσεις οργής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο και στην Πάτρα.

Το μυστικό ήταν και πάλι κρυμμένο στο internet. Νέοι κυρίως άνθρωποι δικτυώθηκαν, οργανώθηκαν στο facebook και αλλού και κατέβηκαν στο δρόμο χωρίς την βοήθεια κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τα ίδια αντανακλαστικά φαίνεται λειτουργούν πλέον και εδώ. Μια αντίστοιχη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και ξαφνικά έγινε ένα “μπαμ”.

Δες όλα όσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο Newsit

Read More

And More