Θες να αλλάξεις πανεύκολα την πάνα του μωρού σου; Με αυτά τα tricks θα τα καταφέρεις!

Η εγκυμοσύνη και το ταξίδι της φθάνουν (επιτέλους) στο τέλος τους. Ο τοκετός ολοκληρώνεται. Το μωρό είναι, πλέον, έξω από τη κοιλιά σου. Εσύ, γεμάτη από χαρά, ετοιμάζεσαι να το πάρεις στο σπίτι. Όμως, εκεί που νομίζεις ότι οι δυσκολίες τελείωσαν, στην πραγματικότητα τώρα αρχίζουν. Το καινούργιο μέλος της οικογένειας σας είναι γεμάτο από ανάγκες, πρωτόγνωρες και για το ίδιο και για εσένα.

Μία από τις ανάγκες αυτές είναι η αλλαγή πάνας. Αξίζει να σου αναφέρω ότι έρευνες έχουν δείξει πως μέχρι το μωράκι σου να μάθει να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, θα χρειαστείς να αλλάξεις (κρατήσου) πάνω από 2.000 πάνες περίπου. Εντάξει, πάρε μία βαθιά ανάσα και, για αρχή, σκέψου ότι κάπως θα μοιράζεσαι τη συγκεκριμένη δουλειά με το σύζυγο (λέμε τώρα). Επίσης, θυμήσου ότι (ναι) οι πρώτες φορές θα είναι δύσκολες, όμως, στη συνέχεια, οι κινήσεις θα γίνονται μηχανικά.

Και, επειδή, εμείς εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά χρήσιμα tips, προκειμένου η αλλαγή πάνας να γίνει παιχνιδάκι. Άρχισε να σημειώνεις:

– Συγκέντρωσε τα όλα δίπλα από το μωρό σου. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι να μαζέψεις όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση του μικρού μας φίλου δίπλα του, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να λείψεις ούτε λεπτό από δίπλα του. Μία καθαρή πετσέτα (αποκλειστικά για την αλλαγή πάνας), ένα προϊόν καθαρισμού, μία αφράτη πάνα, μία κρέμα με καταπραϋντική δράση, καθαρά ρούχα και μία μικρή σακούλα για τα άπλυτα. Βεβαιώσου ότι τα έχεις όλα και ξεκίνα.

– Άλλαξε πάνα κάθε 4 ώρες, αν υπάρχουν μόνο ούρα. Στην περίπτωση που το μωράκι σου κάνει κακάκια, αλλάζεις αμέσως.

Το άλλαγμα θα πρέπει να γίνεται σε μία υπερβολικά καθαρή, ζεστή και λεία επιφάνεια. Θα μπορούσες να αγοράσεις μία ειδική αλλαξιέρα ή απλά να στρώσεις ένα σεντόνι (αποκλειστικά για τη χρήση αυτή) πάνω στο κρεβάτι σου. Το σεντόνι, μετά την αλλαγή, κατευθείαν στα άπλυτα.

– Αφαίρεσε τη βρόμικη πάνα και φρόντισε να τη ρίξεις αμέσως στα σκουπίδια. Δε θες να μυρίσει όλο το σπίτι…

– Σαπούνισε πολύ καλά την ευαίσθητη περιοχή του. Συγχαρητήρια, έφθασες στο πιο κρίσιμο στάδιο. Το μυστικό είναι οι κινήσεις σου να ξεκινούν από τα γεννητικά του όργανα και να καταλήγουν στον ποπό του. Καθαρίζεις απαλά και επιμελώς. Αν δεις ότι το μωράκι σου είναι έτοιμο να βάλει τα κλάματα, άρχισε να του τραγουδάς ή βάλε του να ακούσει έναν ήχο που του αρέσει και το ηρεμεί.

– Στεγνώνεις πολύ καλά την περιοχή. Δεν τρίβεις ποτέ με σκληρό χαρτί, αλλά με ένα απαλό χαρτάκι στεγνώνεις ταμποναριστά την περιοχή. Μη χρησιμοποιήσεις ταλκ, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Αφιέρωσε χρόνο και εξαφάνισε μέχρι και την παραμικρή… σταγόνα.

– Τοποθέτησε τη ζεστή καθαρή πάνα, βάλ΄του καθαρά ρούχα, πλύνετε και οι δύο τα χέρια σας. Και είστε έτοιμοι!

Read More

And More