Χριστούγεννα στο… θέατρο! Οι παραστάσεις που πρέπει να δεις τις φετινές γιορτές

Αν αυτές τις ημέρες οργανώνεις το πρόγραμμα των εορτών και ψάχνεις τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα μαζί με το παιδάκι σου, σε νιώθω. Πέρα από τις διάφορες εκδηλώσεις, μία εξαιρετική ιδέα για τις διακοπές σας είναι να παρακολουθήσετε μαζί μία θεατρική παράσταση. Κάθε φορά είναι μοναδική, όμως, αν είναι η πρώτη του, ετοιμάσου να του ανοίξεις ένα νέο παράθυρο στον κόσμο. Ένα παράθυρο τέχνης και εκπαίδευσης. Και επειδή για να βρεις εισιτήριο, πρέπει να τρέξεις σου έχω βρει τις καλύτερες παραστάσεις για τις φετινές εορτές.

Η Συμφωνία των Παιχνιδιών με τον Άγιο Βασίλη

Τι θα έλεγες αν ξεκινούσατε την καλλιτεχνική σας βόλτα με ένα έργο λίγο διαφορετικό. Στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Διέλευσις”, σε περιμένει (για περιορισμένες, ακόμα, εμφανίσεις) μια τρυφερή ιστορία γεμάτη με παιχνίδια και αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Με την υπέροχη Συμφωνία των παιχνιδιών του Leopold Mozart και στίχους που θα σας ταξιδέψουν οικογενειακώς στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού. Πέρα από το Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα του, το έργο έχει και έντονα μηνύματα κατά του υπερκαταναλωτισμού.

Ο Μαγικός Αυλός 

Φέτος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει την αυλαία των Χριστουγέννων με τα παγκοσμίου φήμης Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης και το σπουδαίο έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός». Πλούσιο σε συμβολισμούς για το καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη για τον άνθρωπο και την αξία της αρετής, ο ήχος του αυλού θα σας ταξιδέψει σε ένα άλλο σύμπαν. Πιο ονειρικό. Πιο φανταστικό. Ο χορός και η μουσική του Μότσαρτ ενώνονται αρμονικά σε ένα παραμύθι γεμάτο φως και μαγεία με 50 χορευτές επί σκηνής και εσάς θεατές.

Annie

Tο συγκινητικότερο μιούζικαλ όλων των εποχών επιστρέφει, φέτος τα Χριστούγεννα, στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ με την σκηνοθετική υπογραφή της Θέμιδας Μαρσέλλου και τους λαμπερούς πρωταγωνιστές: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Νάντια Μπουλέ, Αργύρη Αγγέλου/ Άρη Πλασκασοβίτη και Κατερίνα Στικούδη. Έχοντας πιστούς συντρόφους της την επιμονή, την αισιοδοξία, τη χαρά και την πίστη στην καρδιά της, η μικρή Annie τραγουδά «Το αύριο πλησιάζει, ο ήλιος χαράζει και διώχνει το χθες μακριά…», και η ζωή της αλλάζει για πάντα! Ένα συναισθηματικό και μουσικό ταξίδι ξεκίνησε και σας περιμένει να γίνετε επιβάτες μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου!

Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα

Το αγαπημένο παραμύθι του κλασσικού Ευγένιου Τριβιζά σας περιμένει έως τη Δευτέρα των Θεοφανίων στο Christmas Theater. Tο δημοφιλές best-seller το εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα. Η ξεκαρδιστική μάγισσα Φρικαντέλα, ο σπαρταριστός υπαστυνόμος Παντεσπάνης, ο τετραπέρατος πιτσιρίκος Σεβαστιανός Μπισμπικούκης με τη χαρούμενη παρέα του, ο Μαυρίκιος, ένα παγόνι μεταμορφωμένο σε κοράκι, η Λουντμίλα, μια καμήλα που ήταν κάποτε ελάφι, η Γοργόνα των Γιασεμιών και χίλια δυο άλλα πρωτόγνωρα και θαυμαστά περιμένουν εσένα και το παιδάκι σου. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Hairspray

Τα παιδάκια αγαπούν το τραγούδι και τον χορό, οπότε ένα musical φαντάζει ιδανική λύση για τις γιορτινές ημέρες. Tο πολυβραβευμένο μιούζικαλ “Hairspray”, που έχει διακριθεί παγκοσμίως σε αναρίθμητες εκδηλώσεις και θεσμούς, έχει “προσγειωθεί” στη σκηνή του ΑκροπόλΤο 1962, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η ταλαντούχα και ευτραφής έφηβη Tracy Turnblad έχει μόνο ένα όνειρο: να χορέψει στο διάσημο τηλεοπτικό σόου «The Corny Collins Show». Μέσα σε μια νύχτα, η Tracy γίνεται διάσημη και χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητα της για να επιβάλει την ενσωμάτωση των Αφροαμερικανών φίλων της στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή. Στην προσπάθεια της αυτή, δέχεται επιθέσεις και εκφοβισμούς. Θα τα καταφέρει, τελικά; Την απάντηση δίνουν ο Μάρκος Σεφερλής, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Κώστας Κόκλας και μία πληθώρα ταλαντούχων ηθοποιών. 

Τα Καινούργια Ρούχα του Βασιλιά

Το πιο διαχρονικό και δημοφιλές παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, πρωταγωνιστεί κάθε Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Αλίκη. Ένας αλαζόνας Βασιλιάς, μία Βασίλισσα που κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της, μία Πριγκίπισσα στον κόσμο το δικό της, το γιο του απατεώνα, αυλικοί και κόλακες της Εξουσίας σε περιμένουν το πιο εορταστικό ΣΚ του χρόνου. Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Τάσος Παλαντζίδης, Αριέττα Μουτούση, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρης Βασιλάκης, Σταύρος Ράγιας, Παντελής Καλογεράκης.

 

 

Read More

And More