Πάμε βόλτα; Tips για να επιλέξεις το σωστό κάθισμα αυτοκινήτου για το μικρό σου!

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις, την οποία (αργά ή γρήγορα) κάθε γονέας έχει να αντιμετωπίσει είναι η πρώτη φορά που το μικρό του ταξιδεύει μαζί τους. Και, όταν αναφέρω το “ταξιδεύεις”, μην κρατήσεις στο μυαλό σου την κυριολεκτική σημασία της έννοιας. Γιατί, ταξίδι είναι ακόμα και μία βόλτα, με το αυτοκίνητο, για να πάτε από το Ελληνικό στη Γλυφάδα.

Πέρα, όμως, από την χιλιομετρική απόσταση, το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεσαι ασφαλής. Ασφαλής ότι όλα, εντός του αυτοκινήτου είναι ελεγμένα. Ασφαλής ότι το παιδί σου δε θα πάθει τίποτα. Κομβικό ρόλο, όπως καταλαβαίνεις, παίζει το κάθισμα, το οποίο θα επιλέξεις.

 

Για αυτό, σήμερα, σου έχω μερικά tips, προκειμένου να επιλέξεις σωστά το καλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου για το μικρό σου!

 

1. Έλεγξε πολύ καλά το αυτοκίνητο σου.

Ναι, η στιγμή που θα πρέπει να διαβάσεις αυτό το υπέροχο (#not) βιβλιαράκι με τις οδηγίες, έφθασε! Μόνο που αυτή τη φορά θα εστιάσεις στο σημείο με τις θέσεις. Γιατί, αυτό σε ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή. Οι θέσεις για τα μικρά σου μπορούν να προστεθούν στο αυτοκίνητο με δύο τρόπους. Από τη μία, να στηρίζεται στην ήδη υπάρχουσα ζώνη. Από την άλλη, στηριζόμενη πάνω στο σαλόνι του πίσω μέρους του αμαξιού. Επίσης, πριν αγοράσεις το καθισματάκι του, πιάσε τη μεζούρα και μέτρα πόσος χώρος (ναι, και το τελευταίο εκατοστό έχει τη σημασία του) υπάρχει.

2. Η καρέκλα να είναι μεγαλύτερη από το μικρό σου.

Δε θες να αγοράσεις κάτι που σε ένα χρόνο θα σου είναι άχρηστο. Το παιδί σου θα μεγαλώσει. Το κάθισμα του, όμως, θα μείνει ίδιο και απαράλλακτο. Για αυτό, προνόησε! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να το δένεις σφιχτά με τη ζώνη, για να μην μπορεί να κουνηθεί, όσο εσύ οδηγείς.

3. Αγόρασε ένα καροτσάκι, το οποίο διασπάται.

Voila! Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια. Έτσι, θα έχεις στη διάθεση σου και το καρότσι, αλλά και το κάθισμα του αυτοκίνητου. Οικονομία χρημάτων, γιατί δουλεύεις σκληρά, για να αποκτήσεις το καθετί.

4. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Δε θα σου πω να μην αγοράσεις κάτι φθηνό, γιατί, ακόμα και η έννοια αυτή είναι πολύ σχετική. Για μένα, η αναλογία ποιότητας και τιμής είναι πολύ πιο σημαντική από την τιμή αυτή καθεαυτή. Και, ας είμαστε ειλικρινείς: Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτι που κοστίζει λίγο παραπάνω από το κανονικό, “κρύβει” περισσότερα “χαρίσματα”. Για αυτό, ψάξε, ψάξε, ψάξε και βρες αυτό που ταιριάζει στο μικρό σου και την… τσέπη σου.

5. Αγόρασε εκείνο που καθαρίζεται πιο εύκολα.

Γιατί, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Και είναι σίγουρο ότι κάτι, αντί να καταλήξει στο στόμα του παιδιού σου, θα βρεθεί στο καθισματάκι του.

Για αυτό, Shop Clever!

Read More

And More