Πειθαρχία: Διάσημοι γονείς εξηγούν πώς μαθαίνουν την αξία της στα παιδιά τους

Πειθαρχία και παιδί: ένα σχήμα που μπορείς να το χαρακτηρίσεις και οξύμωρο. Από την άλλη, πρόκειται για ένα δίπτυχο που σε απασχολεί πολύ και αρκετά συχνά. Γιατί, από μία ηλικία και μετά, τα παιδιά χρειάζεται να γνωρίσουν την έννοια του μέτρου και να είναι σε θέση να το θέτουν μόνα τους στον εαυτό τους, χωρίς να χρειάζεται η τιμωρία να γίνει η καλύτερη τους φίλη. Το γνωρίζεις. Όπως και μερικοί από τους πιο διάσημους γονείς της βιομηχανίας του θεάματος, οι οποίοι σήμερα εκμυστηρεύονται εύκολους τρόπους, για να διδάξεις στο μικρό σου τι εστί… πειθαρχία.

Victoria Beckham

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Beckham (@victoriabeckham) στις

Φημίζεται για την αυστηρότητά της, όσο καμία άλλη μαμά. Όμως, τι ισχύει στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με δηλώσεις της σε αρκετές συνεντεύξεις, η Victoria δεν άργησε να θέσει όρια στα παιδιά της, καθώς, όπως υποστηρίζει, αυτό αποτελεί μία διαδικασία που πρέπει να γίνει αντιληπτή στο παιδί από νωρίς. Έχοντας αυτό το σκεπτικό στο μυαλό της, η Victoria δεν διστάζει να μην αφήνει τα νεότερα μέλη της οικογένειας να έχουν το δικό τους κινητό, αλλά και τον μεγάλο της γιο να φέρνει την κοπέλα του στο σπίτι. Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι το πρώην Spice Girl έθεσε τους κανόνες αυτούς, πριν καν ο Brooklyn κλείσει τα…5.

Jessica Alba

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Alba (@jessicaalba) στις

Μία παρόμοια μέθοδος ακολούθησε και η δημοφιλής ηθοποιός. “Αυτή τη στιγμή τα παιδιά μου κάνουν οτιδήποτε θέλουν οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό μόνο καλό δεν είναι. Όπως καταλαβαίνετε, είμαι με την ατάκα “Με το ένα πόδι στον τοίχο” στο στόμα. Η μικρή μου κόρη αντέχει περίπου σε αυτήν τη στάση για 15 δευτερόλεπτα. Όμως, δεν την αφήνω να φύγει. Γιατί, τους κανόνες τους θέτω εγώ” δηλώνει σε συνέντευξη της.

Chris Pratt

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη chris pratt (@prattprattpratt) στις

Προσπαθώ να ισορροπήσω ανάμεσα στο ρόλο του καλού αστυνομικού και εκείνου του κακού. Είναι λίγο μπερδεμένο και για τον Jack (σ.σ. το γιο του). Είμαι μάλλον ο αυστηρός μπαμπάς, που έχει τις τρυφερές στιγμές του. Νομίζω ότι το πιο βασικό είναι να μάθεις στα παιδιά να σε σέβονται, να γνωρίζουν ποια είναι η κόκκινη γραμμή και όταν την περνούν να έχουν συνέπειες. Δεν ξεχνώ, όμως, να τα παίρνω αγκαλιά που και που.” αποκαλύπτει.

Gwyneth Paltrow

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) στις

Αν υπάρχει ένα θέμα, στο οποίο η Gwyneth ζητάει πειθαρχία, αυτό είναι σίγουρα η διατροφή: “Μέσα από τη δουλειά μου, τα τελευταία χρόνια, έχω μάθει αρκετά σχετικά με τη διατροφή. Έτσι, μόλις βλέπω ότι τα παιδιά μου δεν τρώνε τους απαραίτητους υδατάνθρακες και δεν αποφεύγουν τη γλουτένη, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξω το μενού τους από την πρώτη στιγμή.” εκμυστηρεύεται

Angelina Jolie

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shiloh Jolie- Pitt (@shiloh_jolie_pitt_clothes) στις

Η διάσημη ηθοποιός και φιλάνθρωπος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή. Και αυτό, γιατί έχοντας τόσα παιδιά μέσα σε ένα σπίτι, δεν θα μπορούσε να μην τους μάθει τι εστί πειθαρχία. Βασικός κανόνας για να εκτιμήσουν την αξία της οικογένειας είναι ένα γεύμα μέσα στην ημέρα να γίνεται με όλη την οικογένεια παρούσα γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι. Και είναι μόνο η αρχή…

Will Smith

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Will Smith (@willsmith) στις

Δεν χρησιμοποιούμε την τιμωρία. Ο τρόπος που χειριζόμαστε τα παιδιά μας (με την σύζυγό μου, Jada Pinkett-Smith) είναι να τα καθιστούμε υπεύθυνα για τη ζωή τους. Στόχος μας είναι από όσο το δυνατό πιο μικρή ηλικία να τους δίνουμε τον έλεγχο της ζωής τους. Επομένως, όταν συμβαίνει κάτι -και, ξέρετε, ο Jaden ειδικά έχει κάνει διάφορα- τους λέμε ότι είναι ελεύθερα να λειτουργούν όπως θέλουν, εφόσον μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί θεώρησαν πως αυτή ήταν μια σωστή κίνηση για εκείνα. Δεν έχουμε κανόνες. Συνάπτουμε συμφωνίες μεταξύ μας.” δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Metro.

Gwen Stefani

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NOOSHI MOU KIDS (@nooshi_mou) στις

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να έχεις κανόνες στους οποίους πρέπει να πειθαρχήσουν τα παιδιά και να μπορείς να είσαι πιστός σε αυτούς τους κανόνες. Θέλει πολλή δουλειά. Αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο έχεις και αποτελέσματα από το παιδί. Βλέπω έναν συνεχή φόβο για το πώς θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε παιδιά που θα είναι καλοί άνθρωποι. Διότι αισθάνομαι πως είναι τόσο φυσικό για εκείνα να είναι άτακτα.” εκμυστηρεύεται στο αμερικάνικο People.

And More