3 Τρόποι για να σταματήσεις ΤΩΡΑ τις λαιμαργίες!

Λιγούρες! Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γυναικεία καθημερινότητα. Συνήθως μας τυχαίνει όταν περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας στο σπίτι, όταν κάνουμε καθιστική δουλειά ή όταν βαριόμαστε. Ναι, συνήθως αυτά είναι τα αίτια, γιατί έχω παρατηρήσει ότι καμία από εμάς δεν έχει την ανάγκη για τσιμπολόγημα όταν ψωνίζει, όταν βρίσκεται στο γυμναστήριο ή όταν περνάει χρόνο με τις φίλες της. Αυτές οι λιγούρες έχεις καταλάβει και από μόνη σου ότι μπορεί να γίνουν καταστροφικές για τη δίαιτά μας. Τι κάνουμε λοιπόν για αυτό;

Παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους για να σταματήσεις αυτή την ενοχλητική θέληση για κάτι θερμιδοφόρο. Έψαξα και βρήκα για σένα tips από διάφορες έρευνες, που αποδεδειγμένα μπορούν να μας απαλλάξουν από αυτή την καθημερινή και κακή συνήθεια. Μην φανταστείς ότι θα σε παροτρύνω να πετάξεις το παγωτό από την κατάψυξή σου, αλλά σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς λίγο παραπάνω πριν υποκύψεις στην ανάγκη της λιγούρας και φας ολόκληρη την οικογενειακή συσκευασία. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να σημειώνεις!


1. Κατανάλωσε “
safe” τροφές

Ευθύς αμέσως θα σου εξηγήσω τι εννοώ! Τα λεγόμενα ασφαλή τρόφιμα είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες. Μέσα σε αυτά ανήκουν τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως καρότα, σαλάτες και της εποχής τρόφιμα σε γενικές γραμμές. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουν για αρκετή ώρα γεμάτο το στομάχι σου, δεν θα σου πάρουν πολύ χρόνο να τα προετοιμάσεις και θα σε κάνουν να ξεχαστείς από τις καθημερινές λιγούρες. Άρα, θα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στις διατροφικές μας επιλογές, και ειδικά όλα αυτά που καίνε λίπος όπως το γκρέιπφρουτ.


2. Έλεγξε τη φαντασία σου

Ή βασικά χρησιμοποίησέ την για πιο ουσιαστικά πράγματα. Μια θεωρία πιστεύει ότι οι λιγούρες προέρχονται από τη δική μας φαντασία, κάτι που με λίγη προσπάθεια μπορούμε να ελέγξουμε. Οπότε, κάθε φορά που θα νιώθεις έντονα το αίσθημα τις λιγούρας κάνε κάποια δημιουργική δραστηριότητα που θα σε κάνει να ξεχαστείς και να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.


3. Παίξε με το κινητό

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά είναι γεγονός. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το tetris, το candy crush, to angry birds και παρόμοια παιχνίδια, αποσπούν τον εγκέφαλο για λίγα λεπτά και δεν τον ωθούν στις διατροφικές ατασθαλίες. Συγκεκριμένα σε μια μελέτη που δημοσίευσε το CNN, διαπίστωσε ότι η ασχολία με αυτά τα παιχνίδια για 3 λεπτά μπορεί να μειώσει την ανάγκη για φαγητό κατά 15%.

Read More

And More