7 συμβουλές για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Ποια γυναίκα δεν επιθυμεί μία κοιλιά που να είναι επίπεδη; Ειδικά τώρα, που το καλοκαίρι ήρθε και το μπικίνι σου δεν θα μείνει στην ντουλάπα. Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος. Γιατί, μπορεί τώρα το τζιν να κλείνει λίγο δυσκολότερα και το φερμουάρ να μην ανεβαίνει με την ίδια ευκολία, όμως, όλα μπορούν να αλλάξουν. Αρκεί να το πιστεύεις. Για αυτό, σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις κοιλιά… flat.

Περπάτα τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Αν υπάρχει μία συνήθεια που υιοθέτησες κατά τη διάρκεια της καραντίνας και πρέπει να κρατήσεις, αυτή είναι σίγουρα το περπάτημα. Μπορεί να ξεκίνησες να περπατάς, απλά, για να περάσεις την ώρα σου, όμως, η δραστηριότητα αυτή προσφέρει πολλά στον οργανισμό σου. Ένα από αυτά; ότι αν φοράς τα αθλητικά σου και κάθε μέρα κάνεις τη βόλτα σου σε χαλαρό ρυθμό, για τουλάχιστον μισή ώρα, σύντομα θα δεις την κοιλιά σου από μία πιο επίπεδη οπτική.

 

Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές με πρωτεΐνη 

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον έλεγχο του βάρους. Μία από τις ιδιότητες της είναι ότι αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού και, σαν να μην έφθανε αυτό, σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη είναι το κρέας, το ψάρι, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί. Eat them!

 

Απόφυγε την πολλή ζάχαρη

Όλοι θέλουμε το γλυκό μας. Ακόμα, και στον καφέ. Γιατί, πικρός δεν πίνεται και με ιδιαίτερη ευκολία… Αν θες, όμως, επίπεδη κοιλιά, απλά ξέχασε την! Αν δεν μπορείς να την αφαιρέσεις εντελώς από τη διατροφή σου, προσπάθησε να την περιορίσεις. P.S. προτίμησε μία κουταλιά μέλι την ημέρα. 

Μην ξεχνάς το Smoothie σου

Δροσερό. Εύκολο στην κατασκευή και πεντανόστιμο. Το σημαντικότερο; Μπορείς να προσθέσεις πολλά φρούτα και λαχανικά με θρεπτικές ουσίες και με έναν εντελώς μαγικό τρόπο ο συνδυασμός τους να έχει γλυκιά και δυναμωτική γεύση.

 

Γυμναστική με αντιστάσεις; Πες “ναι”!

Πέρα από την αερόβια, ένας σύμμαχος σου στην προσπάθεια για πιο επίπεδη κοιλιά είναι η συστηματική εκγύμναση της συγκεκριμένης περιοχής. Ροκανίσματα, επαναλήψεις στους άνω, κάτω, πλάγιους και ορθούς κοιλιακούς και δες την κοιλιά σου πιο flat από ποτέ.

 

Για απογευματινό, προτίμησε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι

Το ότι πρόκειται για ένα πολύ υγιεινό αφέψημα το γνωρίζεις. Το ότι περιέχει διάφορες ουσίες που βοηθούν στην καύση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, το ήξερες; Μόλις το έμαθες. Προσωπικά, τον προτιμώ και για έναν ακόμη λόγο: μπορείς να το απολαύσεις και ζεστό και με πάγο. Και στις κρύες θερμοκρασίες και στον καύσωνα, δηλαδή.

 

Τα προβιοτικά σου μην παραλείψεις

Έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι αν το βραδινό σου είναι ένα θρεπτικό γιαούρτι, την επόμενη ημέρα η κοιλιά σου είναι τόσο, μα τόσο πολύ επίπεδη; Οτιδήποτε και αν έχεις καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Magic Food! Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προβιοτικά περιέχουν μερικά πολύ χρήσιμα βακτήρια, τα οποία εντοπίζουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και αρχίζουν να το “καίνε”. Τέλειο;

Ώρα να πετύχουμε και αυτόν μας το στόχο!

Read More

And More