Αισθάνεσαι βάρος; Με αυτά τα smoothies θα απαλλαγείς από την κατακράτηση υγρών

Μήπως, τις τελευταίες ημέρες πήρες λίγα κιλά παραπάνω και προσπαθείς να τα κάψεις; Αισθάνεσαι ένα φούσκωμα που δεν μπορείς να το εξηγήσεις, γιατί δεν έφαγες και πολύ περισσότερο, για να έχεις αυτή την ενόχληση στην κοιλιά σου; Αν ναι, τότε, μάλλον το πρόβλημα, “ακούει” στο γνωστό (αλλά καθόλου αγαπητό) λεκτικό συνδυασμό: “κατακράτηση υγρών“. Φαίνεσαι φουσκωμένη, σαν να έχεις φάει και το πιάτο της κολλητής σου, ενώ εσύ προσέχεις πιο πολύ από ό,τι στο παρελθόν. Ενοχλητικό και σπαστικό, ε; Πολύ.

Αρχικά, θέλω να σου υπενθυμίσω ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από πολλά υγρά – σκέψου ότι είμαστε, κατά 78% νερό. Επομένως, για να λειτουργεί ομαλά ο οργανισμός, χρειάζεται να αποβάλλει τακτικά τα κατακρατημένα υγρά. Αν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, να ξέρεις ότι η λύση βρίσκεται στη σωστή διατροφή. Μία διατροφή που πρέπει να στοχεύει στην αποβολή των τοξινών από τα ζωτικά σου όργανα. Για να πραγματοποιηθεί η τελευταία, θα χρειαστεί να καταναλώνεις ροφήματα (όχι απλά νερό) που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και των υγρών στο σώμα σου.

Για αυτό, βγάλε το τετράδιο με το στυλό σου και άρχισε να καταγράφεις τις παρακάτω συνταγές:

Smoothie με παπάγια και ανανά

Για το πιο κίτρινο και υγιεινό ποτό θα χρειαστείς: τρεις φέτες ανανά, ένα μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια, μία παπάγια και δύο φλιτζάνια νερό.

Εκτέλεση: Αρχικά, πλένεις όλα τα φρούτα πολύ καλά. Τεμαχίζεις την παπάγια και αφαιρείς προσεκτικά τους σπόρους της. Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις την τεμαχισμένη παπάγια και όλα τα υπόλοιπα φρούτα μαζί με το νερό. Χτυπάς για περίπου ένα λεπτό ή ενάμιση (ανάλογα με την ένταση του μπλέντερ σου) και voila. Ιδανικό και για τους λάτρεις της vegan διατροφής.

Green Detox Smoothie με βάση πράσινου τσαγιού

Θα χρειαστείς: 120 γρ. πράσινου τσαγιού (θα βρεις την αναλογία στη συσκευασία), τρεις λεπτές φέτες ανανά και έξι φράουλες κομμένες και ένα κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο.

Εκτέλεση: Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πολύ απλό! Αναμειγνύεις όλα τα υλικά, τα χτυπάς πολύ καλά και σερβίρεις με άφθονο ή λίγο πάγο. Μπορείς να προσθέσεις και μία φέτα λεμόνι για μεγαλύτερη απόλαυση.

Smoothie με ρόδι (το κορυφαίο κατά της κατακράτησης)

Θα χρειαστείς: 2 ρόδια καθαρισμένα (παίρνεις τα σποράκια), 2 φράουλες ψιλοκομμένες, 8 φλιτζάνια νερό και λίγη ζάχαρη.

Εκτέλεση: Αφαιρείς τα κουκούτσια από το ρόδι και τα πλένεις πολύ καλά. Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύεις όλα τα υλικά. Σερβίρεται μόνο δροσερό (και αν δε δεις αποτέλεσμα, να μη με λένε Νίκο)

Δοκίμασε να φτιάχνεις ένα από τα παραπάνω smoothies κάθε μέρα και συγκεκριμένα κάθε πρωί. Θα ξεκινάς τη μέρα σου χωρίς να αισθάνεσαι βάρος και με πιο ανάλαφρη διάθεση!

Ginger Smoothie με καρότο

Θα χρειαστείς: μία μεγάλη μπανάνα, μία φέτα ανανά, μία κουταλιά της σούπας σκόνη ginger, δύο καρότα κομμένα σε μικρές φέτες.

Εκτέλεση: Καθαρίζεις πολύ καλά όλα τα υλικά και τα προσθέτεις σε ένα μπλέντερ με λίγο νερό. Χτυπάς πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Smoothie με μούρα

Θα χρειαστείς: 200 γρ. μούρα, τέσσερις φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια, χυμός μισού λεμονιού.

Εκτέλεση: Προσθέτεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ με ζεστό νερό (περίπου ένα φλιτζανάκι). Σερβίρεις με παγάκια.

#OXI_ΑΛΛΗ_ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ

(Οι συνταγές προέρχονται από το site: prevention.com)

 

Read More

And More