ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ: Χάσε το λίπος και προετοιμάσου για την παραλία

Αυτό που σε απασχολεί τον τελευταίο καιρό είναι το πως θα χάσεις το λίπος από την κοιλιά. Μην αγχώνεσαι, γιατί όλες το ίδιο πρόβλημα έχουμε. Σίγουρα αυτό που σε έχει επηρεάσει περισσότερο είναι το καλοκαίρι που πλησιάζει και μαζί του θα φέρει αναγκαστικά το μπικίνι και το cropped τοπ. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν παρακολουθείς στα social media όλα αυτά τα μοντέλα που ξεχύνονται στις παραλίες και αναδεικνύουν με καμάρι όλα αυτά που εμάς μας προκαλούν έναν κόμπο στο λαιμό. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να ορκίζεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα ξαναφάς κάτι με πολλές θερμίδες, ότι θα βάλεις επιτέλους λουκέτο στο ψυγείο και ότι δεν θα κάνεις ξανά skip στο ραντεβού σου με το γυμναστήριο. Συγγνώμη που θα σου το πω αλλά αυτό είναι λάθος. Γιατί όταν έχεις φάει μικρές μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε πιάνει μια κρίση τις βραδινές ώρες και υπερκαταναλώνεις οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά σου εκείνη τη στιγμή.

Επειδή σαν fitness editor είμαι οπαδός της καλής διατροφής και θέλω πάνω από όλα να είσαι ικανοποιημένη με το σώμα σου και υγιής, σε συνεργασία με την Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Βιολέτα Τζεμολλάρι σου προτείνουμε μια δίαιτα για να απαλαχθείς από το λίπος στη κοιλιά και κατ’ επέκταση από αυτόν τον εφιάλτη που σε έχει στιγματίσει μέρα – νύχτα. Μην περιμένεις άλλο και ξεκίνα από σήμερα, ώστε να είσαι σε άριστη φόρμα μέχρι το καλοκαίρι.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σύμφωνα με όσα μας είπε η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Βιολέτα Τζεμολλάρι, το κοιλιακό λίπος είναι πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την υγεία. Όταν το λευκό λίπος επεκτείνεται στην κοιλιά μας, βαθιά μεταξύ των οργάνων, μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα. Είναι γνωστό ότι αυτό το είδος του λίπους, που ονομάζεται σπλαχνικό λίπος, εξωθεί τις ορμόνες του στρες (όπως τη κορτιζόλη) και άλλες φλεγμονώδεις ουσίες που ονομάζονται κυτοκίνες, οι οποίες επηρεάζουν την παραγωγή της ινσουλίνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου.

PLUS: Δες ΕΔΩ ασκήσεις γυμναστικής για επίπεδη κοιλιά!

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More