Michelle Obama! Fitness tips από τα άδυτα του Λευκού Οίκου…

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα Προέδρου της Αμερικής… Ίσως και η πρώτη γυναίκα πολιτικού (μαζί με την Carla Bruni) που καταφέρνει να πάρει μια θέση στη λίστα με τις 100 πιο σέξι γυναίκες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Maxim.

Μια γυναίκα που αποπνέει σιγουριά, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Η Michelle Obama έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου της στην προσπάθεια να αλλάξει τον τρόπο ζωής των Αμερικανών. Έχει γίνει το σύμβολο της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής για κάθε πολίτη. Για να μπορέσει να είναι όλα τα παραπάνω όμως, πρέπει πρώτα από όλα να είναι η ίδια το… υπόδειγμα! H 48χρονη διατηρείται σε άψογη φόρμα και το αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση. Μυστικά από τα άδυτα του Λευκού Οίκου, για γυναίκες με καριέρα, παιδιά, αλλά και αγάπη για τον υγιεινό τρόπο διατροφής! Όπως ακριβώς και η Michelle…


Όταν η Michelle συνάντησε τη σωστή διατροφή

Ίσως μιλάμε για τον πρώτο άνθρωπο που δεν ακολουθεί κάποιο μοντέλο διατροφής, αλλά είναι εκείνη που το δημιουργεί. Η κυρία Obama άλλαξε το χάρτη της σωστής διατροφής, αντικαθιστώντας τη γνωστή διατροφική πυραμίδα με το myplate! Το πιάτο που μοιράζει όλες τις ομάδες τροφίμων μέσα στην ημέρα σου και δίνει την κατεύθυνση προς πιο αδύνατο και υγιές σώμα. Μάθε περισσότερα για το myplate εδώ

Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ενέργειες για να μάθουν οι Αμερικάνοι να προτιμούν τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, να μαγειρεύουν και να αποφεύγουν το Junk Food.

Ποιες είναι όμως οι δικές της συνήθειες;

“Προσπαθώ να τρώω 5 γεύματα τη μέρα: πρωινό, σνακ, μεσημεριανό – που είναι και το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας” εξηγεί η ίδια σε συνέντευξή της. “Το βράδυ μπορεί να προτιμήσω κάτι πιο ελαφρύ, όπως μια σαλάτα. Και αν πεινάσω πολύ προσθέτω κάτι σε πρωτεΐνη!”

Τα μυστικά της για σωστή διατροφή…
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο το πιο σημαντικό της tip για να είσαι σε φόρμα είναι το δείπνο με όλη την οικογένεια. Η Michelle πιστεύει πως το να έχεις πάντα ραντεβού με τους αγαπημένους σου γύρω από το τραπέζι, σε προκαθορισμένη ώρα είναι η πιο υγιεινή διατροφική συνήθεια . “Όσο πιεσμένο και να είναι το πρόγραμμα του Barrack, θα τα παρατήσει όλα για να είναι στο σπίτι για το βραδινό ακριβώς στις 18.30“!

Ακόμη, η Πρώτη Κυρία πιστεύει πως δεν είναι σωστό να βάζουμε πρέπει στη διατροφή. Αν πεις “πρέπει να φάω τα λαχανικά μου”, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να το τηρήσεις. “Καλό είναι να το θέτεις σε πιο ευρύ πεδίο, εξηγώντας στον εαυτό σου γιατί είναι σημαντικό να τρως υγιεινά. Τι έκανες σήμερα λίγο πριν αισθανθείς κουρασμένη; Τι έφαγες για μεσημεριανό, πόσο νερό ήπιες; Αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το πως ένιωσες. Προσπάθησε την επομένη να φας καλύτερα, να πιείς περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα…” αναφέρει.

First Lady Is Working Out

Αγαπάει τη φυσική άσκηση και οι εκδηλώσεις όπου έχει αποδείξει πως “το ‘χει” είναι αμέτρητες! “Έχω ένα πολύ καλά ρυθμισμένο πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο περιλαμβάνει καρδιαγγειακή άσκηση, βάρη – αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα βαρύ και υπερβολικό – και plyometrics (γρήγορες εναλλαγές ασκήσεων χωρίς όργανα γυμναστικής) που έχεις ως αποτέλεσμα έντονη σωματική κίνηση” αποκαλύπτει.

Μάλιστα η γυμναστική είναι κοινή αγάπη τόσο για εκείνη όσο και για τον πρόεδρο! “Ο Barack και εγώ γυμναζόμαστε καθημερινά. Όταν δεν βρίσκεται σε κάποιο ταξίδι, είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε. Έτσι περνάμε χρόνο μαζί το πρωί. Συνήθως φτάνω στο γυμναστήριο πριν από εκείνον…”

Γυμναστική στο… ξενοδοχείο!
Οι υποχρεώσεις της ως συζύγου του Προέδρου δεν είναι δικαιολογία! Φροντίζει να έχει πάντα τρόπο να γυμναστεί ακόμη και μακριά από τον Λευκό Οίκο! “Παίρνω μαζί μου ένα σχοινάκι που δεν στοιχίζει και ιδιαίτερα. Και συνήθως κάνω σχοινάκι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου” αναφέρει η Michelle στο αμερικάνικο ivillage!

“Κάποιες φορές, όταν δεν έχω μαζί μου το σχοινάκι ή δεν έχω αρκετό χώρο, ίσως επιλέξω ένα πρόγραμμα 30 λεπτά που περιλαμβάνει αλματάκια επί τόπου, push ups ή όποια άσκηση είναι εφικτό να εκτελέσω. Στη συνέχεια εκτελώ ασκήσεις με καθίσματα και αφού ολοκληρώσω το πρόγραμμα το επαναλαμβάνω από την αρχή” συμπληρώνει.

Έχει και η… κυρία Προέδρου της αδυναμίες του
Μετά από τόσες πληροφορίες έχεις την εντύπωση πως μιλάμε για τη βιονική γυναίκα. Τέλεια σύζυγος, καλή μητέρα, δυναμική προσωπικότητα, εξαιρετική στη δουλειά της (λέγεται πως μέχρι να αναλάβει τον Λευκό Οίκο, ο Barrack βρισκόταν, επαγγελματικά πάντα, κάποια βήματα πίσω από την σύζυγό του) και σε άψογη φόρμα. Κι όμως έχει και η Michelle τις αδυναμίες της. Ποια είναι αυτή; “Είναι φυσικά οι τηγανητές πατάτες. Το οποίο βέβαια είναι καλό αφού δύσκολα μπορώ να βρω τηγανητές πατάτες στο τραπέζι μου. Αν βρεθούν όμως μπροστά μου, τότε ‘τελείωσα‘!” εξηγεί!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Bikini Secrets!
10 Ελληνίδες
και πώς διατηρούν
τέλειο κορμί

Δούκισσα Νομικού
Λάουρα Νάριες

Cindy Crawford
Hilary Swank
Keira Knightley


And More