Γυμναστική στο σπίτι: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά!

Μένουμε σπίτι, με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει -αν όλα πάνε καλά. Μπορεί να μην γνωρίζεις, ακόμα, σε πόσες ημέρες θα αρχίσεις να επιστρέφεις στην καθημερινότητα σου, ξέρεις, όμως, ότι αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει αργά αργά τον επόμενο μήνα. Μήπως, λοιπόν, αυτή η θετική εξέλιξη είναι το καλύτερο κίνητρο, για να επιστρέψεις και στην παλιά σου φόρμα; Να χάσεις εκείνα τα ενοχλητικά κιλάκια που πήρες, τις ημέρες που είσαι εντός σπιτιού;

Και αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, βγάζουμε τα αθλητικά από την ντουλάπα μας, τα φοράμε, ανοίγουμε χώρο στο σαλόνι, κάνουμε μία μικρή προθέρμανση -για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς- και Let’s Get Physical! Μη ξεχάσεις να δημιουργήσεις μία Playlist που να σε κινητοποιεί και να σου δίνει ώθηση να γυμναστείς.

Σήμερα, η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, μοιράζεται με την παρέα του TLife, ασκήσεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, να αυξήσεις τις καύσεις του οργανισμού σου και να αδυνατίσεις. Προτίμησε να τις πραγματοποιήσεις τις πρωινές ώρες, αφού, με αυτόν τον τρόπο, διπλασιάζεις τις καύσεις σου.

Άσκηση 1 (Καθίσματα πλιέ)

Ανοίξτε τα πέλματα στο πλάι. Λυγίστε τα γόνατα. Κατεβείτε όσο πιο κάθετα γίνεται. Επαναλάβετε 20 φορές

Άσκηση 2 (Καθίσματα) 

Τοποθετήστε τα πέλματα σας στο άνοιγμα της λεκάνης. Λυγίστε τα γόνατα. Προσπαθήστε τα γόνατα να παραμείνουν πάνω από τους αστραγάλους σας. Το βάρος πέφτει στο πίσω μέρος των πελμάτων. Επαναλάβετε 20 φορές.

Άσκηση 3 (Ανάποδη γέφυρα)

Καθίστε στο στρώμα σας. Τοποθετήστε τις παλάμες λίγο πιο πίσω από την λεκάνη. Τα δάχτυλα των χεριών κοιτούν προς τα μέσα. Σηκώστε την λεκάνη σας προς τα πάνω και επιστρέψτε κάτω. Επαναλάβετε 10 φορές.

Άσκηση 4 (Αντίθετο χέρι πόδι σε στήριξη) 

Μείνετε στην προηγούμενη θέση. Κατεβάστε λίγο την λεκάνη σας για να έχετε ισορροπία. Σηκώστε αριστερό πόδι και δεξί χέρι. Κατεβάστε και ξανασηκώστε. Επαναλάβετε 10 φορές και αλλάξτε χέρι – πόδι.

Άσκηση 5 (Κάμψεις κορμού με σήκωμα ποδιών)

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σηκώστε ταυτόχρονα κορμό και πόδια. Επαναλάβετε 15 φορές.

Άσκηση 6 (Ψαλιδάκια)

Όπως στην προηγούμενη άσκηση. Μείνετε ψηλά με τον κορμό και αρχίστε να ανεβάζετε και να κατεβάζετε τα πόδια σας. Επαναλάβετε 20 φορές εναλλάξ.

Stay Tuned, γιατί την επόμενη εβδομάδα έρχεται το 2ο μέρος!

Read More

And More