Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία. Απόλαυσέ την χωρίς ενοχές!

Σοκολάτα. Μία λέξη και ήδη αμέτρητα γλυκά συναισθήματα έχουν δημιουργηθεί στην καρδιά σου. Και ποιος θα μπορούσε να σε κατηγορήσει; (Σχεδόν) κανένας. Είναι η πιο εύκολη ένοχη απόλαυση που μπορείς να καταναλώσεις. Τη βρίσκεις παντού και σε απόλυτα οικονομική τιμή. Θα είμαι ειλικρινής απέναντι σου: Ανήκω στη μειοψηφία που δεν τρελαίνεται για σοκολάτα. Και μη φανταστείς ότι το κάνω, γιατί δε θέλω να πάρω ένα ή δύο παραπάνω κιλά. Καμία απολύτως σχέση. Απλά, δεν έχει την πρώτη θέση στη λίστα με τα αγαπημένα μου γλυκά.

Φαντάσου, όμως, ότι ακόμα και εγώ έχω εκείνες τις στιγμές που θέλω σοκολάτα όσο τίποτα άλλο πάνω σε αυτή τη γη. Και αυτό δεν είναι κακό. Ειδικά, αν επιλέγεις τη μαύρη σοκολάτα, που, όπως αποκαλύπτουν νέες έρευνες έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και όχι και τόσες πολλές θερμίδες. Ενοχές τέλος. Για αυτό, πάρε μία tabula rasa και ξεκίνα να καταγράφεις τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας.

– Καταπολεμά το άγχος. Τελικά, είχαν δίκιο οι γονείς μας που επέμεναν πως ένα κομματάκι σοκολάτας θα μας ηρεμήσει. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η τελευταία ουσία, σε συνδυασμό με το μαγνήσιο που επίσης περιέχει σε μεγάλη ποσότητα το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας, καταπολεμούν το στρες και απαλύνουν την κόπωση της ημέρας.

– Βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα. Αν αισθάνεσαι κουρασμένη και έχεις, όμως, κάτι μικροδουλίτσες να κάνεις ακόμη, πιάσε τη μπάρα σοκολάτας και δάγκωσε την. Το κακάο της θα κάνει το μυαλό σου… ξυράφι.

– Σταματά το βήχα. Επειδή βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οποιαδήποτε μορφή γρίπης μας κλείνει επιθετικά το μάτι, νομίζω είναι η καλύτερη ιδιότητα της. Η θεοβρωμίνη που περιέχει χαλαρώνει εκείνο το νεύρο που προκαλεί συνεχόμενο βήχα, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει τον (πολύ ταλαιπωρημένο) λαιμό σου.

– Ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης. Αν μόλις έκανες εξετάσεις αίματος και η τιμή της χοληστερίνης σου ήταν λίγο τσιμπημένη, δοκίμασε μαύρη σοκολάτα. Τα επίπεδα της “κακής” χοληστερίνης θα μειωθούν δραστικά, χάρη στα άφθονα αντιοξειδωτικά της.

– Και μιας που αναφέραμε την αντιοξειδωτική της δράση, ήξερες ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσεις; Πώς; Εξαφανίζοντας τις ελεύθερες ρίζες (τα σκουπιδάκια, δηλαδή, που “κολλάνε” στα κύτταρα σου και τα καταστρέφουν).

– Κάνει την καρδιά σου ατσαλένια. Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Cleveland αποκάλυψε ότι οι φλαβανόλες που περιέχει η μαύρη σοκολάτα ρυθμίζουν την πίεση στο αίμα, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Έτσι, δε θα χρειαστείς να πεις την καρδιά σου…καρδούλα.

– Σε χορταίνει. Τι περιέχει η μαύρη σοκολάτα; Φυτικές Ίνες. Και τι κάνουν οι τελευταίες; Σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για αρκετό χρονικό διάστημα. Για αυτό, αν είσαι σε δίλημμα τι είδος σοκολάτας θες να γευτείς, choose the dark one.

– Κρατά το δέρμα σου νεανικό. Last But Not (Even) Least, η μαύρη σοκολάτα με τα άφθονα αντιοξειδωτικά της απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα, γεγονός που το κρατά πιο νεανικό και λαμπερό. Καταπληκτικό, ε;

Εμείς, πάντως, ήδη, ανοίξαμε το αλουμινόχαρτο και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε!

 

Read More

And More