Κορμάρα πριν τις διακοπές (part I); Η Μάντη Περσάκη σου ετοίμασε το ιδανικό πρόγραμμα

Ψάχνεις τρόπο για να αποκτήσεις καλογυμνασμένο σώμα, πριν φύγεις για διακοπές αλλά δεν θες να τρέχεις κάθε μέρα στο γυμναστήριο; Τότε ήρθες στο κατάλληλο μέρος. Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, σου έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα τριών εβδομάδων που υπόσχεται να σε βγάλει στην παραλία πιο όμορφη από ποτέ.

Ο τρόπος;

Πολύ απλός . Ξεκινάς με την 1η άσκηση την 1η μέρα και συνεχίζεις τις επόμενες μέρες προσθέτοντας κάθε φορά τις ασκήσεις των προηγούμενων ημερών. Την 20η ημέρα θα έχεις 20 ασκήσεις… και ένα αγνώριστο σώμα.

*** Μην ξεχνάς να κάνεις 1-2 ασκήσεις για ζέσταμα πριν ξεκινήσεις την άσκηση και 1 άσκηση αποθεραπείας στο τέλος.

ΗΜΕΡΑ 1η

Ισορροπία σε τεντωμένο πόδι, όλη η δύναμη στο κέντρο, το άλλο πόδι λυγισμένο, μύτες ποδιού τεντωμένες, τεντώνουμε προς τα πίσω ενώ πέφτει ο κορμός μπροστά . 1΄ στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 2η

Χέρια τεντωμένα στο ύψος των ώμων, το ένα πόδι σταθερό , το άλλο λυγισμένο , μύτες ποδιών τεντωμένες, ανοίγουμε στο πλάι και κλείνουμε. 1΄στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 3η

Πόδια ελαφρώς ανοιχτά και λυγισμένα, κορμός σταθερός , χέρια λυγισμένα μπροστά τα φέρνουμε προς τα πίσω τεντωμένα και επανερχόμαστε. Επαναλαμβάνουμε για 1΄

ΗΜΕΡΑ 4η

Πόδι μπροστά τεντωμένο στις μύτες, αντίθετο χέρι τεντωμένο, ανεβάζουμε το πόδι κατεβάζοντας παράλληλα το χέρι για 1΄στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 5η

Πόδια ανοιχτά, ενώνουμε αντίθετο χέρι γόνατο για 1΄ στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 6η

Χέρια ανοικτά στο πλάι, ίσια πλάτη, το πάνω πόδι μπροστά , λυγίζουμε τεντώνουμε. 1΄στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 7η

Παλάμες στο έδαφος, πάνω πόδι λυγισμένο, μύτες ποδιού τεντωμένες, τεντώνουμε λυγίζουμε. 1΄στην κάθε πλευρά.

Read More

And More