Naomi Campbell: Η χορτοφαγική διατροφή και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί

Αν κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις μερικές γυναίκες που ο χρόνος “γράφει” αριστουργηματικά πάνω τους. Η Naomi Campbell είναι μία από αυτές. Πριν από λίγες ημέρες, έκλεισε τα 50 και αν ρίξεις μία κλεφτή ματιά στο instagram της, θα δεις ότι παραμένει η γαζέλα που ανέκαθεν μας άφηνε άφωνους με τις τέλειες αναλογίες της. Ποια είναι τα μυστικά της διατροφής της; Τι ασκήσεις προτιμάει; Ας δούμε τα μυστικά της!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Campbell (@naomi) στις

Η διατροφή της

Όπως κάθε top model που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η Naomi ξυπνάει πολύ πρωί. Το ρολόι δείχνει 5. Χωρίς καφέ, καθώς δεν του αρέσει καθόλου η γεύση του, ενώ η ζάχαρη δεν είναι και η καλύτερη της φίλη. “Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί, είναι να πιω ζεστό νερό με λεμόνι και προβιοτικά. Δεν έχω πιει ποτέ μου καφέ, δεν μου αρέσει η μυρωδιά του. Προτιμώ το πράσινο τσάι ή το τσάι βοτάνων” εκμυστηρεύεται σε συνέντευξή της.

Τα τελευταία χρόνια, μπήκε στη ζωή της η χορτοφαγία. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι από τα πιάτα της απουσιάζει εντελώς το κρέας, αλλά και μερικά τρόφιμα ζωικής προελεύσεως. Μετά από την απόφαση αυτή, η ίδια αισθάνεται πολύ ελαφρύτερη και γεμάτη ευεξία. Για να είναι σίγουρη ότι εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, η Naomi έχει επισκεφθεί αρκετούς διατροφολόγους, προκειμένου η διατροφή της να περιλαμβάνεις όλες τις απαραίτητες αντικαταστάσεις, όσον αφορά στο σίδηρο, το φυλλικό οξύ και συμπλέγματα βιταμινών.

Μία από τις αγαπημένες της ασχολίες είναι να ψωνίζει η ίδια τα φρούτα και τα λαχανικά της. Θέλει να ξέρει τι βάζει στο στομάχι της: πόσο θρεπτικό είναι, πόσες θερμίδες έχει, ποια είναι τα διατροφικά του στοιχεία. Μόλις τα ψωνίσει, τα καθαρίζει πολύ καλά και τα αξιοποιεί με τη μορφή smoothies, που αποτελούν τη βασική της επιλογή για δεκατιανό ή απογευματινό.

Για κυρίως, επιλέγει κάθε μορφής θαλασσινού, το οποίο συνοδεύει με γλυκοπατάτες ή βραστά λαχανικά στον ατμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Campbell (@naomi) στις

Η γυμναστική της

H Naomi γυμνάζεται. Πολύ και συχνά. Αποτελεί βασική συνήθεια της καθημερινότητας της, από τα εφηβικά της χρόνια. Το αγαπημένο της άθλημα είναι το Box, γεγονός που (ίσως) επιβεβαιώνει τη φήμη που χρόνια την “κυνηγάει”, εκείνη της ευέξαπτης. Το συγκεκριμένο είδος προπόνησης γυμνάζει κάθε σημείο του σώματος, τονώνει του μύες και διπλασιάζει την καύση λίπους, καλύπτοντας κάθε ατασθαλία. Σε αποφορτίζει κιόλας.

Αγαπάει το τρέξιμο. Ο γρήγορος ρυθμός αποτελεί χαρακτηριστικό της δουλειάς της. Έτσι, προκειμένου να έχει ενέργεια και να αισθάνεται παραγωγική, η μαύρη γαζέλα τρέχει περίπου 40 λεπτά την ημέρα, ενώ, όταν οι υποχρεώσεις της μειώνονται και ο χρόνος αυξάνεται, συμμετέχει ακόμα και σε μίνι μαραθώνιους.

Τα τελευταία χρόνια, η Naomi επανήλθε σε ένα είδος γυμναστικής, που ξεκίνησε, πριν καν έρθει στην Ελλάδα: Pilates! Έτσι, καθημερινά, γυμνάζει και από ένα διαφορετικό σημείο του σώματος της, δίνοντας έμφαση στα χέρια και τους κοιλιακούς.

Τέλος, επειδή πέρα από τη μόδα, το super-model λατρεύει τη μουσική και το χορό, παρακολουθεί αρκετά συχνά μαθήματα Zumba. Μία από τις καλύτερες (και πιο ευχάριστες) μορφές αερόβιας άσκησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Campbell (@naomi) στις

Black Magic!

And More