ΡΕΪΚΙ! Μια εναλλακτική μόδα που σε γεμίζει ευεξία και ενέργεια…

Οι ώμοι πέφτουν χαμηλά! Παλεύεις να σύρεις το σώμα σου από τη δουλειά στο σπίτι και το ανάποδο! Περιμένεις το Σαββατοκύριακο για να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, αλλά μάταιος κόπος! Σαν κάτι να σε κρατάει κάτω, ακίνητη και αδρανή… Έχεις σκεφτεί ποτέ πως μπορεί να χρειάζεσαι ενέργεια; Μήπως τελικά η φράση “να γεμίσω τις μπαταρίες μου” δεν είναι απλά μια μεταφορά;

Το Ρέικι υπόσχεται να σου δώσει ακριβώς αυτό. Την ενέργεια, τη δύναμη και τη θετική διάθεση να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Να γίνεις πιο αποτελεσματική στη δουλειά, να οργανώσεις επιτέλους εκείνο το διήμερο με τις κολλητές που όλο το ανέβαλες, αλλά και να οπλιστείς με δύναμη και ευεξία για να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβλήματα που μπαίνουν στο δρόμο σου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ…
Άλλοι το έλεγαν Big Bang, άλλοι θεϊκό χέρι κι άλλοι αρχή της ζωής. “Τα πάντα έχουν ενέργεια. Ουσιαστικά η συμπαντική ενέργεια είναι αυτή που δημιούργησε το σύμπαν” εξηγεί ο Δάσκαλος Ρέικι και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι Δημήτρης Χωματάς. Το όνομά του Ρέικι στα ιαπωνικά σημαίνει παγκόσμιος νους, συμπαντική ενέργεια! Και αυτή είναι η ενέργεια που χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα.

Ο πρακτικός του Ρέικι λειτουργεί λοιπόν σαν αγωγός που θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ενέργεια για να τη διοχετεύσει στο σώμα σου. “Έχει την ικανότητα να απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον και με το άγγιγμα των χεριών μπορεί να την περάσει στον δέκτη. Αν μπορούμε να το παρομοιάσουμε, θα πρέπει να δούμε τον “θεραπευτή” ως φορτιστή και τον λήπτη ως μπαταρία η οποία χρειάζεται γέμισμα” εξηγεί ο κ. Χωματάς.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή! Εσύ θα ξαπλώσεις -άτομα με κινητική δυσκολία μπορούν να παραμείνουν καθιστοί, θα χαλαρώσεις και ο πρακτικός θα αναλάβει τα υπόλοιπα. “Το Ρέικι γίνεται πάντα πάνω από τα ρούχα! Δεν υπάρχει λόγος να γδυθεί ο δέκτης! Ακόμη και γύψο να έχει, το ρέικι θα περάσει. Απαγορεύεται δια ροπάλου το άγγιγμα σε ευαίσθητες περιοχές. Δεν εξυπηρετεί κάτι. Είναι συγκεκριμένα τα σημεία που μπορείς να αγγίξεις τον άλλο” τονίζει ο Δημήτρης Χωματάς.

Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να διατηρήσεις την καλή διάθεση και την ευεξία με την οποία φεύγεις από τη συνεδρία! “Σίγουρα θα φύγεις με καλή διάθεση. Θα αισθάνεσαι ανάλαφρος, ξεκούραστος. Αν μπεις στη διαδικασία της μιζέριας αυτό θα υποχωρήσει πολύ γρήγορα. Αν όμως φροντίσεις να κρατήσεις την αίσθηση που είχες για όσο περισσότερο μπορείς, τότε θα είσαι καλύτερα. Η αρνητικότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ενεργειακά για τον εαυτό του!” εξηγεί ο Δάσκαλος του Ρέικι.

Πόσες φορές πρέπει να κάνω;
Η ερώτηση αυτή μάλλον δεν έχει απάντηση. Σύμφωνα με τον Δάσκαλο δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. “Αν μπεις στη διαδικασία δεν θέλεις να σταματήσεις θέλεις να δεις και κάτι ακόμη. Οι περισσότεροι το κάνουν αυτό. Αυτό βοηθά σε ψυχολογικό επίπεδο για τον ίδιο. Όμως εγώ δεν συστήνω ποτέ σε κάποιον να το επαναλάβει. Το αισθάνεται μόνος του και επιστρέφει” επισημαίνει…

Τι θεραπεύει;

Η απάντηση είναι… τίποτα! Όχι, δεν είναι μάταιος κόπος. Απλά ένας πρακτικός Ρέικι δεν αντικαθιστά τον γιατρό! “Δεν πας να κάνεις ρέικι με πρόθεση να σταματήσεις να πηγαίνεις στο γιατρό σου. Το ρέικι δεν λειτουργεί σαν θεραπευτικό μέσο, λειτουργεί σαν υποστήριξη” επισημαίνει ο Δημήτρης Χωματάς.

Είναι ένας τρόπος να δεις τη ζωή με πιο θετικό τρόπο! “Εκεί που έχουμε θεαματικά αποτελέσματα είναι στα άτομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, άτομα που πάσχουν από βαριά κατάθλιψη. Μετά από μια συνεδρία αυτό που αισθάνεται ο άλλος είναι ότι έχει καθαρίσει το μυαλό του. Δεν έχει σκέψεις, αισθάνεται ευεξία. Νιώθει χαρά μέσα του. Και άτομα με κατάθλιψη φεύγουν με ένα χαμόγελο”

Η δύναμη που προσφέρει έχει αναγνωριστεί από δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα στον κόσμο: “Το ρέικι από την άλλη πλευρά έχει την ιδιότητα να ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Γι’ αυτό και στην Αμερική υπάρχουν σε πολλά αντικαρκινικά κέντρα τμήματα ρέικι. Κι όχι μόνο στην Αμερική σε όλη την Ευρώπη.” Και το καλύτερο; Δεν έχει καμιά αρνητική συνέπεια! Δεν έχει παρενέργειες, ούτε βελονισμός ούτε τίποτα. Δεν επεμβαίνουμε στον οργανισμό του ανθρώπου” εξηγεί ο κ. Χωματάς!

Προσοχή στις… απομιμήσεις
Επέπλεα στον αέρα! Ένιωθα ότι ήμουν μέσα σε μια πολύ ζεστή αγκαλιά. Ένιωθα ασφάλεια, χαλαρός και ήρεμος και όταν τελείωσε η συνεδρία ένιωθα ότι τα έβλεπα τα πάντα πολύ λαμπερά“! Είναι η περιγραφή του Δημήτρη Χωματά μετά από την πρώτη επαφή με το Ρέικι. Αν λοιπόν θέλεις κι εσύ να αισθανθείς ανάλαφρος και ανανεωμένος αναζήτησε κάποιον πρακτικό Ρέικι.

Καλό θα ήταν να ζητήσεις ένα πιστοποιητικό από τον πρακτικό σου, πως έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ;
Ένας ακόμη τρόπος να σιγουρευτείς πως η συνεδρία γίνεται από κάποιον που ξέρει είναι και η τιμή της! “Μια φυσιολογική τιμή για μία συνεδρία ξεκινά από 25 εως 35 ευρώ” σημειώνει ο κ. Χωματάς κάνοντας την προσωπική του εκτίμηση για μια λογική τιμή. Βέβαια, το κόστος μιας συνεδρίας εξαρτάται και από την ώρα που αφιερώνει κάθε πρακτικός σε κάθε ραντεβού, πράγμα που μπορεί να αλλάζει και την τιμή της επίσκεψης!

Ευχαριστούμε πολύ τον Δάσκαλο ΡΕΪΚΙ Δημήτρη Χωματά

Read More

And More