Τα DON’T των Kardashians! Τα τρικς αδυνατίσματος που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις!

Αν υπήρχε ο εφευρέτης της μυστικής φόρμουλας αδυνατίσματος, τότε σίγουρα θα ήταν οι αδερφές Kardashians. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων είδαμε την Kourtney να χάνει 17 κιλά σε πέντε μήνες, την Khloe να έχει μείνει σχεδόν μισή έχοντας χάσει 20 κιλά και φυσικά το αναπάντεχο makeover έρχεται από την Kim που πλέον ζυγίζει 30 κιλά λιγότερο από ότι τη θυμόμαστε.

Από τη μία οι αμφισβητήσιμες τεχνικές αδυνατίσματος που ακολούθησαν έχουν κατηγορηθεί από πολλούς ειδικούς και από την άλλη υπάρχουν μερικά diet tips που είναι πλήρως βασισμένα στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Λίγο σχήμα οξύμωρο αυτό!

Παρόλα αυτά σήμερα είμαι έτοιμη να σου παρουσιάσω τα DON’ T μυστικά από τις αδερφές Kardashians. Όλα όσα πρέπει να αποφύγεις δηλαδή, όλα όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνεις…


DON’T No1: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ ΡΟΥΧΑ
Το μυστικό όπλο των αδερφών Kardashians για αδύνατη σιλουέτα κρύβεται σε ένα ισοθερμικό ρούχο. Το φοράνε κατά τη διάρκεια της προπόνησης ώστε να ιδρώνουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να καίνε περισσότερο λίπος και θερμίδες. Διατηρούν τα σώματά τους ενυδατωμένα πίνοντας πολύ νερό καθώς γυμνάζονται.

Η γνώμη του ειδικού!
“Η τεχνική αυτή μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους, καθώς το σώμα προσπαθεί να κρατήσει σε μια ισορροπία τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να χάνει περισσότερο ιδρώτα. Από την άλλη όμως, η υπερθέρμανση και η αφυδάτωση μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Επιπλέον, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού στη διάρκεια της άσκησης, όχι μόνο θα προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι, αλλά θα ρίξει την απόδοσή σου στη γυμναστική”.


DON’T No2: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΜΟΥΧΛΑ

Ο διατροφολόγος των Kardashians δήλωσε πως η τέλεια στρατηγική για την απώλεια λίπους και μυϊκή αποκατάσταση είναι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν μούχλα. What?

Η γνώμη του ειδικού!
“Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η στρατηγική βοηθάει στην απώλεια κιλών. Για παράδειγμα το ροκφόρ που περιέχει μούχλα, τείνει να έχει περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από κάθε άλλο γαλακτοκομικό προϊόν. Η δική μου συμβουλή είναι να ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή άσκηση”.


DON’T No3: ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

Η Khloe δήλωσε πως έχασε 5 κιλά σε ένα μήνα, μένοντας μακριά από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και προσπαθώντας να τα αντικαταστήσει με υποκτατάστατα.

Η γνώμη του ειδικού!
“Αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, τότε αυτό το trick μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή απώλεια βάρους. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα τείνουν να φουσκώνουν στην περιοχή της κοιλιά και να ενοχλούνται από την κατακράτηση υγρών”.

“Παρόλα αυτά όμως, τα γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά είναι απαραίτητα σε κάθε οργανισμό, καθώς είναι καλές πηγές πρωτεϊνών, ενισχύουν τους μύες και επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό. Οι ειδικοί τα προτείνουν ανεπιφύλακτα για απώλεια βάρους και μια ισορροπημένη διατροφή”.


DON’T No4: ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ

Η Kourtney και τα τρία της παιδιά ακολουθούν πλέον μια διατροφή χωρίς γλουτένη, επιλέγοντας μπισκότα, cakes και διάφορα προϊόντα χωρίς την προσθήκη του συστατικού που σου προανέφερα. Η ίδια δηλώνει οπαδός αυτής της τακτικής και το μυστικό που τη βοήθησε να αδυνατίσει.

Η γνώμη του ειδικού!
“Αν έχεις δυσανεξία στη γλουτένη, τότε αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι ιδανική για σένα και το σώμα σου. Ταυτόχρονα όμως τα προϊόντα που δεν περιέχουν γλουτένη, τείνουν να έχουν περισσότερες θερμίδες, σάκχαρα και λιπαρά, στοιχεία αρκετά καταστροφικά για τη δίαιτά σου”.

“Επιπλέον, η αποφυγή προϊόντων ολικής άλεσης, μπορεί να σε οδηγήσει στην υπερφαγία, καθώς δεν θα λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών ημερησίως και θα έχεις συνεχώς την τάση να τσιμπολογάς”.


DON’T No5: ΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΣΗ

Ένα είδος αξεσουάρ (αν θες να το ονομάσουμε έτσι), που θυμίζει κάτι μεταξύ κορσέ και φαρδιάς ζώνης. Οι αδερφές Kardashians και Jenners δήλωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο χάνουν περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται, και αποβάλλουν το πρήξιμο.

Η γνώμη του ειδικού!
“Η εξωτερική συμπίεση του λίπους, με αυτό το είδος ζώνης, δεν φέρνει μόνιμα αποτελέσματα στην κατανομή ή τη διάσπαση του λίπους. Με λίγα λόγια, αυτό ο τρόπος δεν θα σου αποφέρει για πάντα τη λεπτή μέση που αναζητάς και τη σιλουέτα σε σχήμα κλεψύδρας, αν δεν ακολουθήσεις σωστή διατροφή και άσκηση”.


DON’T No6: ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ

Σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας, όλα τα μέλη είναι πλήρως συμβιβασμένα με την αποφυγή υδατανθράκων και συγκεκριμένα με τη δίαιτα Atkins, η οποία βοήθησε την Kim να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Αυτό το διαιτητικό πλάνο το γνώρισαν από τον πατέρα τους που το ακολουθούσε αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι Kardashians και Jenners αποφεύγουν τη ζάχαρη, τα γλυκά, το άσπρο αλεύρι και το λευκό ρύζι, ενώ προτιμούν το καστανό ρύζι και τις γλυκοπατάτες.

Η γνώμη του ειδικού!
“Όσο πιο πολύ στερείς κάτι από τον οργανισμό σου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να “κατρακυλήσεις” μετά. Φαντάσου τον εαυτό σου να μένει μακριά από το ψωμί ή τα ζυμαρικά για μήνες. Μετά από αυτήν την detox περίοδο θα οδηγηθείς στην υπερκατανάλωση αυτών των τροφών, με αποτέλεσμα να πάρεις κιλά. Η ισορροπημένη διατροφή εντάσσει μέσα τους υδατάνθρακες, απλά σε μικρή ποσότητα”.


DON’T No7: ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ GHEE ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Πριν αναρωτηθείς τι είναι αυτό το ghee, είμαι έτοιμη να σου δώσω τη σωστή εξήγηση. Είναι στην ουσία το λάδι που μένει στην επιφάνεια από το λιωμένο βούτυρο. Οι αδερφές Kardashians λοιπόν, κάθε πρωί πίνουν μια κουταλιά ghee, υποστηρίζοντας πως βοηθάει στην πέψη και καύση του σωματικού λίπους. Μετά από 20 λεπτά και αφού έχει δράσει στον οργανισμό τους αυτό το “λάδι”, είναι έτοιμες για να απολαύσουν το πρωινό τους γεύμα.

Η γνώμη του ειδικού!
“Δεν θα πρότεινα την κατανάλωση του ghee, καθώς προσφέρει πολλές θερμίδες χωρίς να γεμίζει το στομάχι. Η σωστή διατροφή πρέπει να περιέχει ένα πλήρες πρωινό που θα σε διατηρήσει χορτάτη και μακριά από τα τσιμπολογήματα, μέχρι το επόμενο γεύμα”.


DON’T No8: ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Η Kourtney έχει δηλώσει πως μετά από κάθε προπόνηση λαμβάνει μια δόση προβιοτικών.

Η γνώμη του ειδικού!
“Παρόλο που η Kourtney δεν μας λέει ακριβώς το λόγο για τον οποίο ακολουθεί αυτή τη συνήθεια, εγώ από μεριά που οφείλω να πω πως κάτι τέτοιο δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους. Πράγματι, τα προβιοτικά βοηθούν στην πέψη και στη σωστή λειτουργία του εντέρου, αυτό όμως δεν συνδέεται με τη μείωση των κιλών ή του λίπους. Εγώ θα πρότεινα, μετά από κάθε προπόνηση, την κατανάλωση πρωτεΐνης για αναδόμηση των μυών και εμφανή αποτελέσματα”.



DON’T No9: ΣΠΟΡΟΙ CHIA ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Οι Kardashians καταναλώνουν σπόρους chia για να μειώσουν την όρεξή τους και να μείνουν μακριά από τις ατασθαλίες.

Η γνώμη του ειδικού!
“Οι σπόροι chia δεν είναι τόσο αθώοι, όσο φαίνονται, καθώς περιέχουν πολλές θερμίδες. Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι μειώνουν την όρεξη, οπότε προτείνω να παραμείνεις πιστή στις μεγάλες ποσότητες υγρών, αν θες να προκαλέσεις το αίσθημα του κορεσμού”.

And More