The Body! Ποια είναι τα fitness μυστικά της Elle McPherson; Τι τρώει; Πως γυμνάζεται;

Σε κάθε της εμφάνιση κόβει την ανάσα… Tι κι αν είναι 47 ετών σήμερα; Το super model εξακολουθεί να είναι “το Σώμα”! The Body λοιπόν είναι ο χαρακτηρισμός της Elle Mcpherson και όχι άδικα! Ποια είναι όμως τα μυστικά της; Κάνει κάποια ειδική διατροφή; Τι πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθεί;

Ψύχη και σώμα σε ισορροπία
H Elle δεν έχει μόνο στο μυαλό της πως θα χάσει κιλά. “Έχω μια πιο συνολική εικόνα για την υγεία και δεν με απασχολεί απλά η απώλεια βάρους. Θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός φυσικής, συναισθηματικής και πνευματικής φροντίδας. Έχει να κάνει με το να ακούς το σώμα σου” αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της.

“Κάποιες φορές νιώθω ότι θέλω γυμναστική, οπότε τρέχω. Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω διαλογισμό, άλλες να χορέψω μαζί με τα παιδιά μου και τέλος πως πρέπει να απολαύσω ένα καλό γεύμα!”

“Απολαμβάνω τόσο πολύ το φαγητό, για να εγκαταλείψω τα αγαπημένα μου πιάτα μόνο και μόνο επειδή βρίσκομαι σε αυστηρό πρόγραμμα διατροφής” λέει η Elle για να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει μπει ποτέ σε διαδικασία εξαντλητικής δίαιτας.

Ποιο είναι το πρόγραμμα διατροφής της;
Μπορεί η ίδια να μην στερείται τίποτα όπως λέει, το πιάτο όμως δεν περιλαμβάνει τίποτα που να διακινδυνεύει τη σιλουέτα της. Την ενδιαφέρει πάρα πολύ η υγιεινή διατροφή και επιλέγει πάντα 100% βιολογικά προϊόντα.
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει:

– Μικρό πρωινό που αποτελείται κυρίως από φρούτα

– Πολλά και μικρά σνακ μεταξύ του μεσημεριανού και του βραδινού

– Τα γέυματά της δεν περιλαμβάνουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως λευκά ζυμαρικά!

– Πίνει τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό

Το πρόγραμμα γυμναστικής της
“Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει διάφορα σπορ όπως θαλάσσιο σκι, ιππασία και υποθέτω πως αυτό με βοηθά να μην πάρω βάρος. Άλλωστε είμαι από τη φύση μου άτομο με καμπύλες, που με ενδιαφέρει περισσότερο να είμαι fit και υγιής παρά super slim” εξηγεί το μοντέλο.

Όταν δεν βρίσκεται σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, προσπαθεί να ξεκλέβει μια ώρα την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα, για λίγη γυμναστική… είτε αυτή είναι Pilates, είτε τρέξιμο στο πάρκο. “Βέβαια με 2 παιδιά πια, δεν τα καταφέρνω πάντα” σημείωνει.

O personal trainer της Εlle μας δίνει τα μυστικά της
Θέλεις κι εσύ σώμα super model; Ο personal trainer της Elle Mcpherson James Duigan, δίνει τις πιο βασικές συμβουλές για αδυνάτισμα και υγεία. Τα βασικά στοιχεία δηλαδή για να αποκτήσεις το σώμα της Elle:

– Αποφασιστικότητα. Βρες τον τρόπο να παραμείνεις πιστή στις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στις διατροφικές σου επιλογές και κυρίως να ακολουθήσεις πιστά τη δίαιτά σου.

– Προτίμησε “καθαρές”, άπαχες και μη επεξεργασμένες τροφές.

– Μείωσε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Προσπάθησε να το αντικαταστήσεις με ολικής άλεσης λιγότερο επεξεργασμένα προϊόντα

– Βρες τη γυμναστική που σου ταιριάζει. Δεν κάνουν όλες οι γυναίκες για όλα τα είδη γυμναστικής. Καλό είναι να πειραματιστείς με διάφορα πράγματα για να βρεις ποιο σε εκφράζει και σε ικανοποιεί.

– Κάνε πάντε λίγο stretching πριν πέσεις για ύπνο. Τέντωσε το σώμα σου, τα πόδια και τα χέρια καλά κάνοντας μερικές εκτάσεις πριν το κρεβάτι. Ο James Duigan πιστεύει πως είναι το μυστικό για επίπεδη κοιλιά.

And More