Θες ο μεταβολισμός σου να πάρει τα πάνω του; Αυτά τα μπαχαρικά θα σε βοηθήσουν!

Αν υπάρχει ένα μυστικό που θα σε κάνει να αδυνατίσεις γρήγορα και (το κυριότερο) χωρίς να στερηθείς οτιδήποτε περιέχει πάνω από 1 γραμμάριο σε λιπαρά, τότε σίγουρα θέλεις να ψάξεις και να το βρεις. Για να σου δώσω ένα στοιχείο δεν είναι να πίνεις περισσότερο νερό. Αυτό, στο οποίο, ουσιαστικά, στοχεύει μία δίαιτα είναι να αυξήσει το ρυθμό του μεταβολισμού σου. Έτσι, θα καις περισσότερες θερμίδες και θα μπορείς να απολαμβάνεις λίγο μεγαλύτερες μερίδες. Πέρα από τη γυμναστική, υπάρχει και μία τροφή, η οποία θα σε βοηθήσει πολύ στο στόχο αυτό. Είναι τα μπαχαρικά.

Μπορεί να μην τα πιάνει το μάτι σου, όμως, αποτελούν κρυμμένα super-foods, που δε θα σου δώσουν ενέργεια, αλλά θα αυξήσουν το ρυθμό καύσης των τροφών. Και σκέψου ότι, μέχρι πριν από λίγα λεπτά, δεν τους έδινες καμία αξία.

– Κανέλα. Τελευταία, θα τη συναντήσεις σε πολλά γλυκά και φαγητά. Και, αν κρίνω από τη δράση της, όχι τυχαία. Το πορτοκαλί καρύκευμα μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σου κατά 50%, αλλά και να σε βοηθήσει στην περίπτωση που πάσχεις από διαβήτη. Συγκεκριμένα, η κανέλα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που αλλάζουν τη σύνθεση του σώματος και ρυθμίζουν την ινσουλίνη στο αίμα.

– Μαύρο Πιπέρι. Η πιπερίνη, που περιέχει ως κύριο συστατικό, θα κάνει το μεταβολισμό σου να εκτοξευτεί. Επίσης, βοηθά στη γρήγορη καύση και πέψη του λίπους. Προσοχή, όμως, μη βάλεις υπερβολική ποσότητα και κάψεις τη γλώσσα σου.

– Κάρδαμο. Μπορεί να μη βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας, όμως το χρειάζεσαι. Πέρα από το μεταβολισμό, θα σε βοηθήσει στην πέψη των τροφών και θα σε απαλλάξει από τους ενοχλητικούς κολικούς.

 

– Κύμινο. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι αν προσθέσεις μία κουταλιά του γλυκού κύμινο στο γιαούρτι σου για ένα μήνα, θα χάσεις 1,5 κιλό μόνο από αυτή τη διατροφική αλλαγή. Και μη σε τρομάζει η γεύση. Γιαούρτι και κύμινο “δένουν” εκπληκτικά (εκ πείρας).

 

– Δενδρολίβανο. Το συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στο menu σου στην περίπτωση που αγαπάς τα κρεατικά. Δίνει γεύση και ενεργοποιεί γρηγορότερα τη διαδικασία της πέψης. Επίσης, περιέχει, σε μεγάλες ποσότητες, ένα ένζυμο που διασπά βαθύτερα τα κύτταρα λίπους.

– Τζίντζερ. Το καυτό μπαχαρικό που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το πιο it (και eat) υλικό κάθε κουζίνας. Η αντιφλεγμονώδη δράση του μειώνει την όρεξη σου για φαγητό, με την καυτερή του βάση να λειτουργεί σα βόμβα που κάνει το μεταβολισμό σου να καίει με ρυθμούς ασυναγώνιστους.

– Πικραλίδα. Το πολύχρωμο φυτό μπορεί να ομορφύνει τον κήπο και τη σαλάτα σου. Στην επόμενη σαλάτα που θα φτιάξεις (ίσως και σήμερα) μη ξεχάσεις τις πικραλίδες σου. Θέλω να σημειώσεις την ιδιαίτερη λειτουργία της: Συμβάλλει στην επιβράδυνση της πέψης. Και θα με ρωτήσεις: “αυτό τώρα είναι καλό;”. “Ναι” θα σου απαντήσω. Ο οργανισμός σου αργεί να πραγματοποιήσει την πέψη της τροφής, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι χορτάτη για πολλές ώρες.

Read More

And More