8 τάσεις που θα μας απασχολήσουν φέτος το καλοκαίρι στα παπούτσια!

Έχουμε μπει επίσημα στην Άνοιξη και ήδη έχω ξεκινήσει να σε ενημερώνω με όλα όσα θα μας απασχολήσουν στιλιστικά τη νέα σεζόν! Πρώτα σου παρουσίασα τις τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στα σύνολα μας από εδώ και στο εξής (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ) Αφού λοιπόν ολοκληρώσαμε αυτά τα θέματα, είπα να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, μα εξίσου ενδιαφέρον για σένα που έχεις φετίχ με τα παπούτσια!

Είναι γνωστό ότι τα παπούτσια είναι ο καλύτερος φίλος κάθε γυναίκας, αλλά εκτός από αυτήν την ξεχωριστή θέση που έχουν στην καρδιά μας, έχουν και καθοριστικό ρόλο σε κάθε μας σύνολο. Δεν συμφωνείς; Τα παπούτσια μπορούν να αποθεώσουν ένα minimal look, μπορούν να ολοκληρώσουν ένα ιδιαίτερο styling, μπορούν σε χρόνο dt να μας κάνουν να νιώσουμε μοναδικές.

Συγκέντρωσα τα καλύτερα και πιο στιλάτα παπούτσια που πρωταγωνίστησαν στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 και αυτά που θα μας απασχολήσουν αρκετά μέχρι να τελειώσει και αυτή η σεζόν! Την τιμητική τους έχουν τα πέδιλα. οι παστέλ αποχρώσεις. οι πλατφόρμες. οι εσπαντρίγες. αλλά και οι ανοιξιάτικες μπότες. Χρώμα και σχέδια που γίνονται πιο elegant αλλά και λεπτομέρειες που θα απογειώσουν το στιλ σου

Πριν βγεις στην αγορά λοιπόν, τσέκαρε τις 8 τάσεις που θα μας απασχολήσουν φέτος στα παπούτσια. Έπειτα φτιάξε τη δική σου shopping list και δημιούργησε επιτυχημένα ανοιξιάτικα σύνολα, όπως εσύ ξέρεις καλύτερα. Enjoy!

1. Αλυσίδα

Oscar de la Renta

Δεν μπορούμε να περιμένουμε για αυτό το fresh summer trend! Αλυσίδες παντού: σαν anklet στο τελείωμα του παπουτσιού μας ή σαν λεπτομέρεια πάνω στα πέδιλα σου. Εδώ το μυστικό είναι να μην είναι μεγάλη η αλυσίδα, αλλά σαν μία χαριτωμένη πινελιά στο παπούτσι μας. Η αίσθηση που θέλουμε δεν είναι punk το ύφος, αλλά elegant και φίνο, οπότε επιλέγουμε κομψά παπούτσια με αλυσίδα και δίνουμε…λάμψη στην εμφάνιση μας.

2. Loafers

Loewe

Φέτος είναι χρονιά των loafers! Ειδικά την midlle season Άνοιξη μέχρι Καλοκαίρι δεν νομίζω να σου έχω καλύτερη στιλιστική πρόταση από αυτή. Επίσης, φέτος, υπάρχουν πολλά υλικά, από τα οποία είναι φτιαγμένα τα loafers της σεζόν. Δέρμα μέχρι λουστρίνι, αλλά και ύφασμα θα βρεις σε αυτό το huge shoe trend. New wave από τα κλασικά Loafers, φέτος θα τα βρεις με chunky τακούνι με slingback σχέδιο, ώστε να διαλέξεις το σχέδιο που θα φορέσεις με τα αγαπημένα σου παντελόνια μέχρι τα mini mod style φορέματα σου.

3. Mary Janes

Carolina Herrera

Είναι ένα σχέδιο που βλέπουμε στην μόδα δεκαετίες τώρα. Τα αγαπήσαμε μέσα από την Carie Bradshaw και τις Manolo Blahnik επιλογές της, αλλά φέτος θα τις δούμε σε πολλές και τέλειες εκδοχές, ώστε αν δεν τις έχεις υιοθετήσει μέχρι τώρα, αυτό το καλοκαίρι να τις βάλεις στην ντουλάπα σου. Satin σε έντονα χρώματα, σε μεταλλικές αποχρώσεις, σε pastel τόνους με χαμηλό ή ψηλό τακούνι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανακαλύψεις μία του γούστου σου. Φτιαγμένες για φορέματα κυρίως αλλά σίγουρα θα τις συνδυάσεις με τα spirng corp παντελόνια σου και πουκάμισα σε ένα new style office look.

4. Minimal

Givenchy

Βack to 90s! Σχέδια που φορούσε η Gisele στα editorial της Αμερικάνικης Vogue στα τέλη της δεκαετίας του 90 επανέρχονται ξανά φέτος στο προσκήνιο. Κυρίως σε mules και σε ασπρόμαυρες εκδοχές έχουν τετράγωνη μύτη και χαμηλό σχετικά τακούνι. Το λέει και ο τίτλος: Minimal. Δεν τα συνδυάζεις με extreme ρούχα, αλλά κρατάς τους τόνους στο ίδιο ύφος που έχει και τα παπούτσια: λιτές γραμμές και basic αποχρώσεις.

5.  Κορδόνια

Ιsabel Marant

Στο catwalk της Isabel Marant είδαμε την πιο sexy εκδοχή για αυτή την τάση. Πέδιλα με κορδόνια που έχουν lace up σχέδιο και δένουν χαμηλά στο πόδι! Φέτος, όμως, τα κορδόνια δεν σταματούν εδώ: από τα σανδάλια μέχρι τις espadrilles θα τα…δέσεις παντού και θα έχεις το new shoe trend που αξίζει να φορέσεις. Να σου τονίσω ότι ένα από τα πιο fresh styling tips είναι να δένεις τα κορδόνια σου στο παντελόνι σου. Τόλμησε το!

6. Espadrilles

Dior

Oι εσπαντρίγες φέτος επανέρχονται δυναμικά, πλατφόρμες, φλατ, με κορδόνια ή στολίδια σίγουρα υπάρχει ένας δικός σου στιλάτος τρόπος να τις χαρείς αυτή την σεζόν. Διάλεξε ένα χρώμα που θα το φορέσεις με τα περισσότερα σύνολα σου, φορέματα αέρινα παντελόνια και σίγουρα με τα beach look στις διακοπές σου! Αν θες, κάνε το tip της σεζόν και με αυτές: δέσε τα κορδόνια από τις εσπαντρίγες σου στο παντελόνι σου.

7. Boots

 Altuzarra

Το μεγάλο trend της περασμένης σεζόν οι μπότες μέχρι το γόνατο θα φορεθούν και την Άνοιξη, απλά θα θυμίζουν ουράνιο τόξο, αφού τα λαμπερά χρώματα που θα τις βρεις δίνουν αμέσως colorfull αποτέλεσμα. Τόλμησε τις και συνδύασε τις με midi φορέματα σε πρώτη φάση, ενώ όσο ο καιρός φτιάχνει κάνε το σύνολο σου πιο 70s με playsuit ή floral mini φορέματα.

8. Platforms

Μiu Miu

Μετά από αρκετές σεζόν με τα kitten heels να έχουν την κορυφαία θέση στα spring shoes, φέτος, οι πλατφόρμες θα πάρουν την εκδίκηση τους! Με λουλούδια, με στολίδια, πανύψηλες ή σε flatform εκδοχή αυτό το 70s trend επανήλθε και θα δώσει groovy vibes στα σύνολα σου.

Φωτογραφίες Getty Images

Read More

And More