Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το microblading φρυδιών πριν το κάνεις. Το δοκιμάσαμε για σένα

Τα τελευταία χρόνια τα φρύδια έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Και δεν μιλάω μόνο για το πρότυπο Cara Delevingne αλλά το δικαίωμα σε κάθε γυναίκα εκεί έξω που έχει “παλέψει” για χρόνια με το τσιμπιδάκι φρυδιών της με αποτέλεσμα να μην ξαναβγαίνουν τα φρύδια της, να αποκτήσει όμορφα φρύδια που θα ανορθώσουν τα χαρακτηριστικά της και εν τέλει θα βάλουν το πρόσωπό της σε μια… κορνίζα (όπως συνηθίζουν να λένε: τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου).

Και φυσικά στην αγορά μπορείς να βρεις άπειρα προϊόντα φρυδιών όπως μολύβια φρυδιών, σκιές κλπ που θα σου δώσουν το σχήμα που θες. Αλλά όταν αυτό γίνεται σε μια επαναλαμβανόμενη βάση μπορεί να σε κουράσει. Εδώ έρχεται το microblading φρυδιών, η πιο πρόσφατη και updated τεχνική για τέλεια φρύδια. Και σε αντίθετη με το tattoo που υπήρχε παλιότερα, το microblading έχει τόσο φυσικό αποτέλεσμα σαν να γεννήθηκες με αυτά τα φρύδια. Επισκεφτήκαμε το Celebrities Eyelashes (aka το μέρος που α) γίνονται τα τελειότερα φρύδια και β) απ’ όπου βγαίνουν οι καλύτεροι experts της αγοράς). Εκεί μιλήσαμε με την Νανά Αγγελοπούλου, ιδιοκτήτρια του Celebrities Eyelashes και τον Σπύρο Αγγελόπουλο που κάνει μόνιμο μακιγιάζ, ευθύνεται για τα τέλεια φρύδια που βλέπεις σε αρκετές διάσημες Ελληνίδες, και αντιμετωπίζει τα φρύδια ως τέχνη (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών) και φυσικά, δοκιμάσαμε το microblading φρυδιών για να σου λύσουμε κάθε beauty απορία αν σκέφτεσαι να το κάνεις!



Τι είναι ακριβώς το microblading;
Είναι η πιο σύγχρονη τεχνική φρυδιών η οποία γίνεται με ένα στιλό- φτερό, όπως το λέμε εμείς, που στην άκρη του μπαίνει μια μικρή φαλτσέτα που στην πραγματικότητα αποτελείται από πολλαπλές μικροσκοπικές βελόνες. Αυτό έχει την ιδιότητα να χαράζει επιδερμικά προσομοίωση τριχούλας την οποία εμποτίζουμε με το χρώμα που έχουμε επιλέξει και όταν αυτό ολοκληρωθεί νομίζει κανείς ότι είναι η φυσική μας τρίχα πάνω στο δέρμα. Βέβαια, η τέχνη του πώς να κάνεις την διάταξη στις τριχούλες ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα άψογο είναι ένα μάθημα μιας εβδομάδας σε αισθητικούς ακόμη, όχι σε κάποιον που δεν είναι του χώρου. Γιατί πρέπει να μάθουμε την τέλεια διάταξη ούτως ώστε όταν το φρύδι ολοκληρώνεται να μοιάζει απόλυτα φυσικό ι και όχι όπως ήταν παλιά μια γραμμή. Αυτό που πετυχαίνουμε με το microblading είναι προσομοίωση τρίχας, γι’αυτό και η συγκεκριμένη τεχνική έχει αγαπηθεί παγκοσμίως!
Το tattoo φρυδιών και το microblading είναι δύο διαφορετικά πράγματα;
Το microblading είναι μια μορφή tattoo χωρίς μηχάνημα γιατί το microblading είναι χειροκίνητο, δεν έχει ηλεκτρισμό, δεν έχει δόνηση, δεν χτυπάει στο δέρμα ώστε να φτάσει στο χορίο να εγχύσει μελάνι. Γι’αυτό ακριβώς λέγεται και ημιμόνιμο ενώ το άλλο λέγεται μόνιμο. Το ημιμόνιμο θεωρούν κάποιοι ότι είναι μειονέκτημα. Είναι πλεονέκτημα στην ουσία γιατί μπορούμε να παρέμβουμε μέσα στον χρόνο, σε δύο, σε πέντε χρόνια ή όταν αλλάξει η δομή του προσώπου και να κάνουμε κάτι άλλο, να μην έχουμε δηλαδή κάτι μόνιμα στο πρόσωπό μας, στα 20, στα 40, στα 60. Θέλουμε να αχνίζει το αποτέλεσμα μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Είναι τα χρώματα έτσι στοχευμένα ούτως ώστε από τον ενάμιση ή έως τα τρία χρόνια, αναλόγως την επιδερμίδα, να μπορούμε να παρέμβουμε. Γιατί αλλάζει η μόδα, αλλάζει η δομή του προσώπου μας και θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε το σχήμα των φρυδιών μας σε νέα δεδομένα.

Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω πριν; Τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνει κάποιος;
Πρώτα απ’ όλα αυτό που ρωτάμε είναι αν κάποιος έχει ζαχαρώδη διαβήτη που είναι κάτι αποτρεπτικό γιατί έχει να κάνει με την πηκτικότητα του αίματος. Ένας άλλος αποτρεπτικός παράγοντας μηνιαίως είναι αν έχει κάνει η κυρία botox πρόσφατα. Επειδή, όπως ξέρουμε, με το botox ανασηκώνεται το πρόσωπό μας και τεντώνεται, πρέπει να κάνουμε το tattoo μας ή πριν ή μετά. Ένας μήνας είναι ένα καλό διάστημα.
Πριν το κάνουμε δεν πρέπει να καταναλώσουμε πολλές δόσεις καφέ ή αλκοόλ για να μην υπάρχει εκνευρισμός. Επίσης, δεν είναι σωστό να έρθει κάποιος για tattoo φρυδιών μετά από ξενύχτι.
Αν παίρνουμε χάπια, αυτό που είναι λίγο έως πολύ απαγορευτικά είναι τα χάπια της ακμής. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα χάπια κάνουν ανάπλαση στο δέρμα και πέρνωντας αυτά τα χάπια το tattoo φεύγει πολύ εύκολα, γιατί ακριβώς αναπλάθεται το δέρμα.
Επίσης το microblading δεν πρέπει να γίνεται όταν κάποια κυρία κάνει χημειοθεραπεία και επίσης όταν είναι σε θηλασμό. Στην δεύτερη περίπτωση δεν κάνει κακό γιατί είναι επιδερμικά αλλά επειδή οι ορμόνες είναι αναστατωμένες μπορεί να μην κρατήσει, να μην “γράψει”. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται κάτι κακό στον οργανισμό αφού γίνεται επιδερμικά.



Έχει να κάνει με την εποχή; Υπάρχει κάποια περίοδος που απαγορεύεται να το κάνουμε;
Έχει να κάνει γιατί εξαρτάται πολύ από την ηλιοφάνεια. Δύο πράγματα που διώχνουν το tattoo γρήγορα είναι η λιπαρότητα και η έκθεση στον ήλιο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν συνηθίζουμε να κάνουμε γιατί όλους τους άλλους μήνες είναι καλύτερο να το κάνουμε. Δεν απαγορεύεται αλλά δεν υπάρχει και λόγος αφού θα το δει ο ήλιος, θα βουτήξουμε στην θάλασσα, θα αλλοιωθεί.

Πονάει;
Δεν υπάρχει πόνος, υπάρχει ενόχληση. Ωστόσο, εδώ χρησιμοποιούμε και αναισθητικές κρέμες από την Αμερική. Δεν χρησιμοποιούμε πια ξυλοκαϊνες ή κρέμες που βάζαμε παλιότερα. Τα καινούργια υγρά δεν μπαίνουν στην αρχή αλλά αν η κυρία αισθανθεί ενόχληση ενώ έχουμε αρχίσει την παροχή και κάνουμε διανοίξεις μπορούμε να το βάλουμε και σε διάνοιξη κάτι που απαγορεύονταν με τις παλιές κρέμες. Άρα, τώρα πια μπορούμε και κατά την διάρκεια. Πολλές φορές μπορεί να πονάς περισσότερο όταν βγάζεις παχιές φρύδιες με τσιμπιδάκι παρά στο microblading. Και αυτό γιατί είναι μικρές οι εγκοπές και καλά τα αναισθητικά.

Πόσο κρατάει;

Είναι δύο ώρες το maximum. Ο περισσότερος χρόνος αναλλώνεται στο να αποφασίσουμε από κοινού σχήμα και χρώμα γιατί δεν αυθαιρετούμε στο πρόσωπο. Ξεκινάμε από κοινού, προτείνουμε, προτείνει και καταλήγουμε. Υπάρχουν ειδικές μεζούρες που είναι βάσει των κανόνων και αποφασίζουμε βάσει αυτών. Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που ξεφεύγουν από τους κανόνες και πράγματα που να μην είναι όμορφα στο πρόσωπό. H γυναίκα που θα μας εμπιστευτεί θέλουμε να βγει πιο όμορφη από εδώ.

Τι είναι αυτό που ζητάνε περισσότερο οι γυναίκες όταν έρθουν για microblading;

Ζητάνε πιο παχιά φρύδια και ανασηκωμένα στις άκρες. Και αυτό γιατί αυτό δίνει ανάταση στο βλέμμα.



Σε σχέση με το πάχος μέχρι πού μπορούμε να πάμε;

Πολλές γυναίκες βλέπουν σε άλλες διάσημες γυναίκες πολύ παχιά φρύδια. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι η τόση ένταση είναι αποτέλεσμα μακιγιάζ και πως αυτές οι διάσημες γυναίκες στην καθημερινότητά τους δεν έχουν τόσο παχιά φρύδια. Γιατί αυτό δείχνει υπερβολικό σε ένα αμακιγιάριστο πρόσωπο. Όταν, λοιπόν, μας ζητάνε τέτοιου τύπου υπερβολές τις αποτρέπουμε και τους προτείνουμε να πάμε σε φυσιολογικό πάχος ώστε να το δει και έπειτα στο ρετούς που θα γίνει μετά από ένα μήνα περίπου μπορούμε να επέμβουμε και να το κάνουμε πιο παχύ. Είναι πολύ βασικό η γυναίκα σταδιακά να συνηθίζει την εικόνα της.

Last chance info:
-Το microblading φρυδιών κρατάει από ενάμιση έως τρία χρόνια ανάλογα με την λιπαρότητα της επιδερμίδας της κάθε γυναίκας και της έκθεσής της τον ήλιο. Μετά επαναλαμβάνεις την διαδικασία και μπορείς να παρέμβεις αλλάζοντας το σχήμα.
– Το χρώμα που θα επιλέξεις για τα φρύδια σου δεν είναι απλή υπόθεση και σίγουρα δεν εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών σου! Σίγουρα δεν το αποφασίζεις μόνος σου αλλά ο expert σε καθοδηγεί. Έχε σε κάθε περίπτωση στο νου σου ότι το δέρμα μας τείνει να ψυχραίνει τα χρώματα που του βάζουμε.
– Για να βρεις το τέλειο μέρος για microblading φρυδιών πρέπει να δεις δουλειά before- after και να επισκεφτείς τον χώρο προηγουμένως ώστε να τσεκάρεις ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής!

Όπως σου είπα στην αρχή και όπως σε έχουμε συνηθίσει εδώ στο TLIFE, έχουμε την τάση να δοκιμάζουμε τα περισσότερα πράγματα σε εμάς προτού στα γράψουμε ώστε να σου μεταφέρουμε την πλήρη εικόνα. Και η εικόνα παρακάτω από το microblading και το before- after μπορεί να λύσει και την παραμικρή, τελευταία σου απορία.

PHOTO CREDIT: Γιάννης Βασταρδής

And More