Ψητά λαχανικά με κρεμώδη σος λευκού κρασιού

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ελαφριά συνταγή με φρέσκα λαχανικά και μια βελούδινη σος από κρασί και γάλα. Θα την ετοιμάσεις σε πολύ λίγα λεπτά για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια μερίδα από το πιάτο έχεις μόλις 70 θερμίδες.

Συστατικά

  • 8 φλιτζάνια κολοκυθάκια ανακατεμένα με μεγάλη γλυκιά κόκκινη κολοκύθα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Ξηρό θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • Αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο ελβετικό τυρί (έμενταλ, γκούντα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε στο φούρνο στους 280oC και στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι
  • Βάλε τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μία στρώση στο ταψί
  • Ράντισε με το ελαιόλαδο και ρίξε τα μυρωδικά σου – πιπέρι, θυμάρι
  • Ψήσε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σου
  • Στο μεταξύ ζέστανε το γάλα, το κρασί και το άνθος αραβοσίτου με λίγο πιπέρι και θυμάρι σε ένα μικρό κατσαρολάκι
  • Άφησε το μείγμα να βράσει και χαμήλωσε τη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίζει το μείγμα σου να πήζει
  • Πρόσθεσε το τυρί σιγά, σιγά αφήνοντας τη σός σου να το απορροφήσει
  • Ρίξε την άσπρη σος σου πάνω από τα λαχανικά και ανακάτεψε απαλά  και σέρβιρε

Tip

Αισθάνεσαι πως το πιπεράκι ή το ξερό θυμάρι δεν αποδίδουν το άρωμα που θα έπρεπε. Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις πως να παίρνεις όλο τους το άρωμα...

Read More

And More