Λατρεύουμε τα μαλλιά της Τάμτα σε κάθε X-Factor! Μιλήσαμε με τον προσωπικό της hair stylist, Tom Zois!

Το X-Factor έχει ενδιαφέρον από μόνο του. Αλλά αν δεν είσαι από αυτούς που παρακολουθούν τηλεόραση και το nickname σου είναι beauty junkie τότε θα πρέπει να δεις X-Factor. Γιατί ανάμεσα στην κριτική επιτροπή είναι και η Τάμτα η οποία από επεισόδιο σε επεισόδιο “φοράει” ένα άλλο concept, κάνει τα μαλλιά της άλλοτε afro κι άλλοτε sleek, πότε κοντά πότε πιασμένα πάνω και εσύ κρατάς σημειώσεις για looks που θέλεις να αντιγράψεις!

Λοιπόν, πέρα από όλους αυτούς τους τέλειους επαγγελματίες από τους οποίους πλαισιώνεται (κάθε αποτέλεσμα δεν θα είχε αυτό το αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε αυτή η ομαδική δουλειά), υπάρχει ο προσωπικός της hair stylist και πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσεις το όνομά του. Γιατί στο μέλλον θα ακούς το όνομά του ξανά και ξανά!

Λέγεται Tom Zois, κάνει τα χτενίσματα της Τάμτα εδώ και περίπου τρεις μήνες, συνεργάζεται επίσης με τους Otherview και βρίσκεται στο πρακτορείο Not Another Agency. Είναι 30 χρονών, δείχνει πολύ μικρότερος, μιλάει και είναι συνέχεια χαμογελαστός (η συνέντευξη έγινε τηλεφωνικά αλλά είχε αυτόν τον ξέρω-πώς-έχω-να-κάνω-με-έναν-χαρούμενο-άνθρωπο τόνο), κάνει αυτή τη δουλειά από τα 20 και πολύ πριν του πάρω συνέντευξη είχα ακούσει γι’αυτόν.

Κράτησε σημειώσεις! Παρακάτω, ο Tom Zois αναλύει κάθε look της Τάμτα και μας αποκαλύπτει ποια είναι η πιο δυνατή τάση σε χρώμα και κούρεμα!

Πώς εμπνέονται τα look

“Η Τάμτα είναι ένα πρόσωπο κονσεπτικό κι εμείς κάθε φορά έχουμε μια διαφορετική εικόνα που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω. Σε αυτό συμβάλει όλη η ομάδα, η Αλεξάνδρα Κατσαίτη και η ίδια η Τάμτα. Ναι, μπορεί ο καθένας να είναι στο πόστο του και να κάνει την δουλειά του αλλά τελικά όλο αυτό είναι ομαδικό. Εννοείται ότι με βοηθάει πάρα πολύ η δουλειά της Αλεξάνδρας Κατσαϊτη από την οποία εμπνέομαι!”.

So far so good! Αναλύοντας τα μαλλιά της Τάμτα!
Afro look

“Μου άρεσαν πάρα πολύ τα άφρο μαλλιά. Γενικά μου αρέσουν τα μαλλιά που έχουν όγκο. Εδώ έχουμε σαν κεντρική αναφορά τα 80’s, μια κοπέλα της εποχής των 80’s: πολύ έντονα σγουρά μαλλιά με έντονα στοιχεία στην φράντζα. Αυτό για να το πετύχεις χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι ηλεκτρικό κι εννοείται πως πρέπει να έχεις βάλει πριν ένα προϊόν θερμοπροστασίας αλλά επίσης και κάποια προϊόντα για styling, όπως μια δυνατή λακ για κράτημα στη μπούκλα.
How to για να αντιγράψεις το afro look: σε νωπά βάζουμε πρώτα το προϊόν που είναι για να δημιουργήσουμε τις μπούκλες μας κι έπειτα ένα προϊόν που θα προστατεύσει τα μαλλιά μας από την θερμότητα. Στην συνέχεια στεγνώνουμε και αφού ολοκληρώσουμε τα δουλεύουμε μια μια τούφα με το σίδερο. Κρεπάρουμε και φιξάρουμε με τη λακ.
Sleek μακρύ καρέ με τσιμπιδάκια

“Εδώ η έμπνευση ήταν η Οικογένεια Τένενμπάουμ με την Gwyneth Paltrow. Μας άρεσε πάρα πολύ αυτή η εικόνα της Gwyneth Paltrow και θέλαμε να κάνουμε πάρα πολύ κάτι τέτοιο. Εξάλλου, τα τσιμπιδάκια και οι μπαρέτες στα μαλλιά είναι μεγάλη τάση στο εξωτερικό κι εμείς θέλαμε να τα προσαρμόσουμε στο μοναδικό στιλ της!”.

80’s φράντζα


“Εδώ θέλαμε να δώσουμε πάλι μια 80’s αισθητική καθώς είναι μεγάλη τάση το 80’s στοιχείο και το κάναμε τονίζοντας και ανασηκώνοντας την φράντζα. Για να αντιγράψει κάποιος αυτό το look θα πρέπει να έχει σχετικά κοντά μαλλιά, για να του είναι πιο εύκολο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει προϊόντα τύπου gel, λακ και οπωσδήποτε προϊόντα προστασίας από την θερμότητα. Το μυστικό για να μείνει σταθερή η φράντζα είναι το έντονο κρεπάρισμα και το φιξάρισμα με τη λακ από αρκετά κοντά”.

Το αγαπημένο του beauty look
“Δεν μπορώ να πω ότι έχω ένα αγαπημένο. Το αγαπημένο μου είναι ότι κάθε φορά αλλάζουμε! Όμως, η αλήθεια είναι ότι στα σγουρά μαλλιά με όγκο έχω αδυναμία. Βεβαίως, αποδείχτηκε πως δεν ήμουν ο μόνος! Όταν κάναμε αυτό το look όλοι μας έλεγαν “θα σας ξαναδούμε έτσι;”. Αν και είναι κάτι που δεν έχουμε ως λογική αυτό το look ίσως και να επαναληφθεί γιατί είναι κάτι που άρεσε πάρα πολύ! Βεβαίως, παραλλαγμένο με έναν τρόπο!”.

Η μεγαλύτερη τάση στο χρώμα τώρα

“Αυτό που ουσιαστικά παίζει όσον αφορά τη μόδα αυτή τη στιγμή και τα μαλλιά είναι πως οι γνωστοί οίκοι εμπνέονται από χρώματα, από αποτελέσματα ή γραμμές που έχουν να κάνουν με μια πιο καλή ψυχολογία γιατί με αυτό επιδιώκουν να φτιάξουν τη διάθεση του αγοραστή.
Το ίδιο ισχύει και στα μαλλιά γι’αυτό κι έχετε δει τελευταία ότι παίζει πολύ αυτό το crazy color (ροζ, μοβ, λιλά, ice blonde) ενώ αποφεύγουμε τα σκούρα και τις αυστηρότητες”.
Η μεγαλύτερη τάση στο κούρεμα

“Στο κούρεμα τάση είναι πάρα πολύ οι αφέλειες και γενικότερα τα μαλλιά που πλαισιώνουν το μέτωπο και το πρόσωπο. Επίσης είναι πάρα πολύ οι μύτες και τα καρέ με συμμετρίες.
Τα μαλλιά έχουν σαφώς να κάνουν και με τα χαρακτηριστικά μας. Οι αφέλειες ταιριάζουν αν θέλουμε να τονίσουμε τα μάτια μας, αν έχουμε μια πάρα πολύ ωραία μύτη ή έχουμε χείλη έντονα. Αν το πρόσωπό μας είναι πάρα πολύ στρογγυλό τις αποφεύγουμε. Ή σε περίπτωση που δεν έχουμε μια πολύ ωραία μύτη δεν θα επιλέξουμε ένα τέτοιο κούρεμα εκτός αν θέλουμε να τονίσουμε αυτή την ιδιαιτερότητά μας και να το κάνουμε signature look μας!”.

Το χτένισμα του καλοκαιριού

“Αυτό που θέλουμε για καλοκαίρι είναι εύκολα και γρήγορα μαλλιά. Wet look, μαλλιά με gel κολλημένα προς τα πίσω είτε είναι σγουρά είτε είναι ίσια θα προτείνω εγώ! Είναι ένα πολύ εύκολο χτένισμα, στιλάτο και sexy! Και μπορούν να το κάνουν όλες! Έτσι κι αλλιώς, τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέγουμε τα μαλλιά να είναι πάντα πιο φυσικά οπότε αυτή είναι η τέλεια επιλογή!”.

Για περισσότερες ιδέες για super χτενίσματα ακολούθησε τον Tom Zois στο instagram

Read More

And More